Ράλι καταγράφουν τα ευρωπαϊκά ομόλογα, παρά την αύξηση του πληθωρισμού στην ευρωζώνη.

Οι επενδυτές, σύμφωνα με τους Financial Times, τοποθετούνται στους ευρωπαϊκούς ομολογιακούς τίτλους γιατί παραμένουν αισιόδοξοι για τις μελλοντικές μειώσεις των επιτοκίων, με αποτέλεσμα να υποχωρούν οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων ανάμεσα τους και τα ελληνικά.

Χρηματιστήριο Αθηνών: Σε θετικό έδαφος με ώθηση από Πειραιώς

Η απόδοση των γερμανικών 10ετών ομολόγων αναφοράς υποχώρησε κατά σχεδόν 3  μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε σε χαμηλό τεσσάρων μηνών στο 2,319%. Η απόδοση του αντίστοιχου γαλλικού μειώθηκε λίγο χαμηλότερα από τις 3 μονάδες βάσης στο, 3027%. Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου υποχώρησε περισσότερο από 3 μονάδες βάσης στο 3,348%, με το spead να διαμορφώνεται στο 1,029%.

Πληθωρισμός και χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής

Ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη τον Ιούλιο διαμορφώθηκε στο 2,6% σε ετήσια βάση, πάνω από το 2,5% του Ιουνίου και από τις εκτιμήσεις των αναλυτών που προέβλεπαν ότι θα διατηρούνταν στα ίδια επίπεδα, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της Eurostat.

Ο δομικός πληθωρισμός στην ευρωζώνη, που εξαιρεί τις ευμετάβλητες τιμές της ενέργειας και των μη επεξεργασμένων τροφίμων, διατηρήθηκε στο 2,8% σε ετήσια βάση, ενώ οι τιμές σε αυτή την κατηγορία υποχώρησαν 0,1% σε μηνιαία βάση.

Ο Tomasz Wieladek, επικεφαλής Ευρωπαίος οικονομολόγος στην T Rowe Price, σημείωσε ότι ο πληθωρισμός οφείλεται στην αύξηση των τιμών των αγαθών και όχι των υπηρεσιών.

«Ολόκληρη η συζήτηση για την επιμονή του πληθωρισμού αφορά τον πληθωρισμό των υπηρεσιών», είπε. Τα στοιχεία της Τετάρτης ήταν «συνεπή» με περαιτέρω μειώσεις επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τον Σεπτέμβριο και τον Δεκέμβριο, πρόσθεσε, αφού άρχισε να μειώνεται από το ιστορικό υψηλό του 4% τον Ιούνιο.»

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές