Ανοδικά άνοιξε η Wall Street, καθώς οι επενδυτές εξετάζουν τα τελευταία οικονομικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν ενώ αναμένουν την απόφαση νομισματικής πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Ο S&P 500 σημείωσε άλμα 1,3%, ενώ ο Nasdaq Composite σημείωσε άνοδο σχεδόν 2%. Ο βιομηχανικός Dow Jones διαπραγματευόταν λίγο πάνω από την επίπεδη γραμμή.

Ευρωπαϊκά ομόλογα: Ράλι παρά τα νέα για τον πληθωρισμό- Τι βλέπουν οι επενδυτές

Οι μετοχές της Advanced Micro Devices σημείωσαν άνοδο 7%, καθώς τα αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου ξεπέρασαν τις προβλέψεις συναίνεσης. Οι μετοχές της Nvidia ενισχύθηκαν κατά 7% με την Morgan Stanley χαρακτήρισε τη μετοχή ως κορυφαία επιλογή. Οι μετοχές της Microsoft σημείωσαν απώλειες 1%, καθώς οι επιδόσεις του  cloud απογοήτευσαν τη Wall Street.

Η μετοχή της Boeing ενισχύθηκε κατά 1% με την ανακοίνωση του νέου διευθύνοντος συμβούλου. Η αεροδιαστημική εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ευρύτερες από τις αναμενόμενες ζημίες και απογοητευτικά έσοδα για το δεύτερο τρίμηνο. Οι μετοχές της Humana σημείωσαν απώλειες περίπου 7%, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε αδύναμες προβλέψεις.

Η απόφαση  της Fed

Η Fed αναμένεται να ολοκληρώσει τη διήμερη συνεδρίαση πολιτικής της την Τετάρτη. Η κεντρική τράπεζα εκτιμάται ότι θα διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια. Το ενδιαφέρον θα επικεντρωθεί στον πρόεδρο Τζερόμ Πάουελ και στο αν θα δώσει περισσότερα στοιχεία για το χρονοδιάγραμμα της μείωσης των επιτοκίων.

Τα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη έκαναν λόγο για επιβράδυνση της οικονομίας και στήριξαν τις προσπάθειες των κεντρικών τραπεζιτών να μειώσουν τον πληθωρισμό. Η αύξηση της ιδιωτικής απασχόλησης επιβραδύνθηκε περαιτέρω τον Ιούλιο, καθώς ο ρυθμός αύξησης των μισθών μειώθηκε σε χαμηλό τριών ετών, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της ADP.

«Οι επενδυτές αναμένουν ένα ισχυρό σήμα για μείωση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο από τη Fed» εξηγεί στο CNBC ο Bryce Doty, ανώτερος διαχειριστής χαρτοφυλακίου στην Sit Investment Associates. «Αλλά είναι δύσκολο για τη Fed να ακουστεί υπερβολικά σίγουρη για μια μελλοντική μείωση των επιτοκίων, διότι αυτό θα προκαλέσει το ερώτημα «Γιατί να μην μειώσει τώρα;». Κατά συνέπεια, οι επενδυτές είναι πιθανό να απογοητευτούν από τον τόνο και τη στάση της συνεδρίασης της Fed».

Η Wall Street πρόκειται επίσης να ολοκληρώσει έναν ακανόνιστο μήνα συναλλαγών. Ο S&P 500 σημειώνει μικρή άνοδο, ενώ ο Nasdaq έχει υποχωρήσει κατά 1,6%.

Ο Dow Jones και ο Russell 2000, δείκτης των μετοχών μικρής κεφαλαιοποίησης προβλέπεται να κλείσει τον μήνα υψηλότερα κατά περισσότερο από 4% και 9%, αντίστοιχα. Αυτό υπογραμμίζει την ώθηση της εναλλαγής της αγοράς προς τις μετοχές που είναι μικρότερες και περισσότερο κυκλικά προσανατολισμένες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street