Οι μετοχές στη Wall Street κατέγραψαν ράλι την Τετάρτη αφού η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια, όπως αναμενόταν, ενώ υπογράμμισε τις παρεμβάσεις έναντι του πληθωρισμού. Οι traders επέστρεψαν επίσης στην τεχνολογία megacap καθώς οι εταιρείες των ημιαγωγών εκτινάχθηκαν στα ύψη.

Χρυσός: Σε τροχιά για κλείσιμο με μηνιαία κέρδη

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,24% ή 99 μονάδες στις 40.843, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 1,58% στις 5.522 μονάδες και o Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 2,64% στις 17.599 μονάδες.

Στα υψηλά της συνεδρίασης, ο Dow σημείωσε άνοδο 455,30 μονάδων ή 1,1%. Ο S&P 500 και ο Nasdaq σημείωσαν άνοδο έως και 2,1% και 3,2%, αντίστοιχα, πριν εξισορροπήσουν αυτά τα κέρδη.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουλε, την Τετάρτη το απόγευμα, δήλωσε ότι εάν τα στοιχεία συνεχίσουν να δίνουν στην κεντρική τράπεζα την εικόνα ότι ο πληθωρισμός επιβραδύνεται, θα μπορούσε να είναι έτοιμη να κινηθεί προς την πρώτη μείωση στα επιτόκια.

«Εάν ικανοποιηθεί αυτό το τεστ, μια μείωση του επιτοκίου πολιτικής μας θα μπορούσε να τεθεί στο τραπέζι αμέσως μετά την επόμενη συνεδρίαση τον Σεπτέμβριο», είπε ο Πάουελ.

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοικτής Αγοράς έδωσε έναν ελαφρώς πιο αισιόδοξο τόνο στη δήλωσή της μετά τη συνεδρίαση, λέγοντας ότι τους τελευταίους μήνες έχει σημειωθεί περαιτέρω πρόοδος προς τη μείωση του πληθωρισμού πιο κοντά στον στόχο του 2% της κεντρικής τράπεζας.

Τι έδειξε το ταμπλό

Οι εταιρείες τεχνολογίας Mega Cap επανήλθαν σε θετικό πρόσημο κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Τετάρτης. Η μετοχή της Nvidia  κέρδισε περίπου 12,9%, ανακτώντας κάποιες από τις απώλειες αυτού του μήνα καθώς είχε την καλύτερη μέρα της από τις 22 Φεβρουαρίου. Ο κατασκευαστής μικροτσίπ εκτινάχθηκε ως καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα από την αντίπαλη Advanced Micro Devices (+4,4%) ενθάρρυνε την αισιοδοξία στον χώρο των ημιαγωγών. Άλλες μετοχές τεχνολογίας όπως η Apple, η Meta Platforms και η Amazon κινήθηκαν επίσης υψηλότερα.

Η Microsoft, ωστόσο, υποχώρησε 1% μετά από τα απογοητευτικά τριμηνιαία έσοδα cloud.

Η Boeing είδε τη μετοχή της να ανεβαίνει 2,4% μετά την ανακοίνωση νέου Διευθύνοντος Συμβούλου. Η εταιρεία αεροδιαστημικής ανέφερε επίσης μεγαλύτερες απώλειες από το αναμενόμενο και απογοητευτικά έσοδα για το δεύτερο τρίμηνο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street