Μία δεσμευτική προσφορά υποβλήθηκε για την εξαγορά του 20% της θυγατρικής εταιρείας του ΑΔΜΗΕ «Αριάδνη Interconnection ΑΕΕΣ», φορέα υλοποίησης της ηλεκτρικής διασύνδεσης Αττικής – Κρήτης.

Την προσφορά υπέβαλε η State Grid International Development Belgium Ltd, συγγενής εταιρεία της κινεζικής State Grid που είναι ήδη μέτοχος του ΑΔΜΗΕ με ποσοστό 24%.

ΑΔΜΗΕ: Παράταση της 2ης φάσης για τη διάθεση του 20% της Αριάδνη Interconnection

Όπως ενημέρωσε ο ΑΔΜΗΕ, η δεύτερη φάση του διαγωνισμού για τη διάθεση ποσοστού 20% της «Αριάδνη Interconnection» ολοκληρώθηκε στις 26 Ιουλίου και η προσφορά που υποβλήθηκε βρίσκεται υπό αξιολόγηση.

Η ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης με το ηπειρωτικό Σύστημα (Αττική) με ικανότητα μεταφοράς 1GW, τεχνολογίας συνεχούς ρεύματος (DC), αποτελεί το μεγαλύτερο και πολυπλοκότερο έργο μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα και μια από τις τρεις βαθύτερες θαλάσσιες διασυνδέσεις παγκοσμίως.

Το κατασκευαστικό σκέλος του έργου, ένα από τα ελάχιστα παγκοσμίως που χρησιμοποιεί την καινοτόμο τεχνολογία VSC (Voltage Source Converters) για την μετατροπή του εναλλασσόμενου ρεύματος σε συνεχές, έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, ενώ συνεχίζονται οι εργασίες καλωδίωσης και ανέγερσης του υπαίθριου εξοπλισμού, για να ακολουθήσει η ηλέκτριση του καλωδίου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Οι τιμές στο ρεύμα έπεσαν μετά τις ανακοινώσεις για έκτακτο φόρο»
ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΣ |

Σηκώνει το γάντι… ο Μητσοτάκης στις αντιδράσεις για τα «ουρανοκατέβατα» κέρδη στο ρεύμα

«Έβγαλαν σαφέστατα ουρανοκατέβατα κέρδη» είπε ο πρωθυπουργός στη συνάντηση του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και λίγες μέρες μετά την παρέμβαση Μυτιληναίου