Με την γκάμα των προϊόντων της εταιρείας να βρίσκεται πλέον και στα ράφια των ελληνικών σούπερ μάρκετ, η Μέλισσα Κίκιζας ανεβάζει τον πήχη για τις πωλήσεις και την κερδοφορία της Terra Creta.

Κύκλοι προσκείμενοι στη διοίκηση της εταιρείας αναφέρουν στον ΟΤ πως στόχος είναι η αύξηση των πωλήσεων στα επίπεδα των 40 εκατ. ευρώ για την φετινή χρονιά, εκφρζοντας την ικανοποίησή τους για την μέχρι στιγμής πορεία και απήχηση του brand στην εγχώρια αγορά.

Η Μέλισσα Κίκιζας ζει το αμερικανικό όνειρο – Το deal με τη Walmart

Επιδίωξη των διοικούντων της Terra Creta, η οποία πέρασε στον έλεγχο της Μέλισσα Κίκιζας στα τέλη του 2021 είναι η αύξηση της διείσδυσής των προϊόντων της στην εγχώρια αγορά τυποποιημένου έξτρα παρθένου ελαιολάδου, η οποία στο οργανωμένο λιανεμπόριο «μεταφράζεται» σε μια αγορά 125 εκατ. ευρώ και 15,5 εκατ. λίτρων.

Στο επίκεντρο της στρατηγικής της βρίσκεται η ανάδειξη της ποιότητα των προϊόντων που διαθέτει. «Θέλουμε να εκπαιδεύσουμε τον καταναλωτή και να τον κάνουμε να ξαναθυμηθεί τη γεύση του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου», επισημαίνουν πηγές προσκείμενες στη διοίκηση.

Υπογραμμίζουν ακόμη πως τη δέσμευση για ένα εξαιρετικής ποιότητας προϊόν, συμπληρώνουν η εξειδίκευση της Terra Creta να παράγει μόνο 100% ελληνικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και να το συσκευάζει μόνο σε γυάλινες ή μεταλλικές συσκευασίες ώστε να διατηρούνται τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του.

Από την παραγωγή στην κατανάλωση

Στα ατού της εταιρείας που ελέγχεται από την οικογένεια Κίκιζα είναι ο έλεγχος που διατηρεί από την παραγωγή έως και την κατανάλωση στο τελικό σημείο, μέσα από το υπερσύγχρονο καθετοποιημένο συγκρότημα ελαιοτριβείου και εμφιαλωτηρίου που διαθέτει.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η ελαιοποίηση να γίνεται μέσα σε 12 μόνο ώρες από την παραλαβή στο ελαιοποιείο έως την έκθλιψη. Κίκιζας

Προκειμένου την περαιτέρω ενίσχυση των παραγωγικών δομών, δρομολογείται η αναβάθμιση των παραγωγικών υποδομών της Terra Creta στην Κρήτη και ειδικότερα του ελαιουργείου.

Συγκεκριμένα, σχεδιάζονται επενδύσεις συνολικού ύψους 5 εκατ. ευρώ για την επόμενη τριετία, ενώ τον προσεχή Σεπτέμβριο αναμένεται να λειτουργήσουν οι νέες δεξαμενές με ελεγχόμενες θερμοκρασίες.

Να σημειωθεί πως η αξία της εγχώριας αγοράς τυποποιημένου έξτρα παρθένου ελαιόλαδου στο οργανωμένο λιανεμπόριο υπολογίζεται σε περίπου 125 εκατ. ευρώ.

Στην αιχμή οι εξαγωγές

Σημείο αναφοράς στο στρατηγική ανάπτυξης παραμένουν πάντοτε οι πωλήσεις στις διεθνείς αγορές, όπου η Terra Creta διαθέτει εδραιωμένη παρουσία σε περισσότερες από 43 χώρες στον κόσμο.

Αυτή τη στιγμή, οι εξαγωγές «τρέχουν» με διψήφιους ρυθμούς της τάξης του 25% με την Γερμανία, την Γαλλία και το Βέλγιο να αποτελούν τους κινητήριους μοχλούς. Υπολογίζεται πως περίπου το 97% του τζίρου της εταιρείας προέρχεται από την τροφοδοσία των διεθνών αγορών.

Συνεργάζεται σε επίπεδο συμβολαιακής καλλιέργειας με μια ομάδα 100 παραγωγών ενώ συνολικά συνεργάζεται με 600 ελαιοπαραγωγούς από την Κρήτη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Ελληνικές επιχειρήσεις: Χαμηλή η ψηφιοποίηση των ΜμΕ και περιορισμένη η χρήση τεχνολογιών αιχμής
Τεχνολογία |

Χαμηλή η ψηφιοποίηση των ΜμΕ και περιορισμένη η χρήση τεχνολογιών αιχμής

Βάσει των κριτηρίων του δείκτη Δείκτης Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας (δείκτης DESI) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Ελλάδα είναι τουλάχιστον από το 2014 ουραγός στον ψηφιακό μετασχηματισμό