Στη δημοσιότητα έδωσε η ΑΑΔΕ τους μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου με τα ονόματα και τις επωνυμίες τους.  Πρόκειται για δυο λίστες με τα νομικά και τα φυσικά πρόσωπα που διατηρούν οφειλές άνω των 150.000 ευρώ σε δημόσιο και ΕΦΚΑ, με καθυστέρηση στην καταβολή τους μεγαλύτερη του ενός έτους.

Στις λίστες των νομικών προσώπων, μεγαλύτερος οφειλέτης παραμένει για άλλη μια χρονιά η κλειστή και  πτωχευμένη εδώ και  πολλά χρόνια «Ακρόπολις Χρηματιστηριακή» με συνολικές οφειλές πάνω από  τα 13 δισ. ευρώ. Ακολουθεί η «Ολυμπιακή Αεροπορία» με συνολικά χρέη σχεδόν 2,3 δισ. ευρώ.  Στη λίστα με τα φυσικά πρόσωπα – μεγαλοοφειλέτες στην πρώτη θέση βρίσκεται ο Kosta Chris με οφειλόμενα 1,08 δισ. ευρώ και ο Apostolides Panay με χρέος 1,03 δισ. ευρώ.

ΑΑΔΕ: Λίστες με τους μεγαλοοφειλέτες

Ειδικότερα στη λίστα των φυσικών προσώπων περιλαμβάνονται φυσικά πρόσωπα με :

α) βασική ληξιπρόθεσμη οφειλή προς το Δημόσιο ανά φυσικό πρόσωπο που υπερβαίνει το ποσό των εκατόν πενήντα χιλιάδων (150.000) ευρώ και η καταβολή της καθυστερεί για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του έτους κατά την ημερομηνία άντλησης των στοιχείων αυτών από τα πληροφοριακά συστήματα Φορολογίας (TAXIS/EISPRAXIS) και Τελωνείων (ICISnet).

β) βασική ληξιπρόθεσμη οφειλή προς τον e-Ε.Φ.Κ.Α. ανά φυσικό πρόσωπο που υπερβαίνει το ποσό των εκατόν πενήντα χιλιάδων (150.000) ευρώ και η καταβολή της καθυστερεί για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του έτους κατά την ημερομηνία άντλησης των στοιχείων αυτών από το πληροφοριακό σύστημα (ΟΠΣ) του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (Κ.Ε.Α.Ο.).

Στη κατάσταση νομικών προσώπων και οντοτήτων περιλαμβάνονται οφειλέτες με :

α) βασική ληξιπρόθεσμη οφειλή προς το Δημόσιο ανά νομικό πρόσωπο/οντότητα που υπερβαίνει το ποσό των εκατόν πενήντα χιλιάδων (150.000) ευρώ και η καταβολή της καθυστερεί για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του έτους κατά την ημερομηνία άντλησης των στοιχείων αυτών από τα πληροφοριακά συστήματα Φορολογίας (TAXIS/EISPRAXIS) και Τελωνείων (ICISnet).

β) βασική ληξιπρόθεσμη οφειλή προς τον e-Ε.Φ.Κ.Α. ανά νομικό πρόσωπο/οντότητα που υπερβαίνει το ποσό των εκατόν πενήντα χιλιάδων (150.000) ευρώ και η καταβολή της καθυστερεί για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του έτους κατά την ημερομηνία άντλησης των στοιχείων αυτών από το πληροφοριακό σύστημα (ΟΠΣ) του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (Κ.Ε.Α.Ο.).

Η λίστα των φυσικών προσώπων

https://www.aade.gr/dl_assets/dos/ofeilfp2024_3_utf8.html

Η λίστα των νομικών προσώπων

https://www.aade.gr/dl_assets/dos/ofeilnp2024_4_utf8.html

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tax