Η Uber και η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία BYD ανακοίνωσαν μια πολυετή συνεργασία την Τετάρτη με στόχο να φέρουν 100.000 νέα ηλεκτρικά οχήματα στην online πλατφόρμα παροχής υπηρεσιών μεταφοράς προσώπων.

Η συνεργασία, η οποία θα ξεκινήσει από την Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική, θα προσφέρει στους οδηγούς προσιτές τιμές και χρηματοδότηση για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της BYD στην Uber και θα επεκταθεί σε άλλες αγορές και σε περιοχές όπως στη Μέση Ανατολή, τον Καναδά, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, όπως ανακοίνωσαν οι εταιρείες.

Uber: Πληρώνει 1000 δολάρια σε οδηγούς για να… παρκάρουν τα οχήματά τους

Η μετοχή της Uber σημείωσε άνοδο περίπου 2,5% στις προκαταρκτικές συναλλαγές.

Οι υψηλές τιμές των ηλεκτρικών οχημάτων και το αυξημένο κόστος δανεισμού έχουν λειτουργήσει ως εμπόδια στην υιοθέτηση των EV τα τελευταία δύο χρόνια, προκαλώντας την επιβράδυνση της ζήτησης για τέτοια οχήματα.

Η κλιμάκωση των ανησυχιών για την κλιματική αλλαγή και η πιεστική ανάγκη για μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου έχουν δώσει ώθηση στην παγκόσμια αγορά ηλεκτροκίνησης στον τομέα των μεταφορών.

Τι θα προσφέρουν στους οδηγούς Uber και BYD

Η Uber και η BYD θα προσφέρουν στους οδηγούς εκπτώσεις στη συντήρηση, τη φόρτιση, τη χρηματοδότηση και τη μίσθωση οχημάτων, ανάλογα με την αγορά, για να υποστηρίξουν τη μετάβαση στα ηλεκτρικά οχήματα.

«Όταν ένας οδηγός της Uber κάνει εναλλαγή σε ένα EV, μπορεί να προσφέρει έως και τετραπλάσια οφέλη εκπομπών σε σύγκριση με έναν κανονικό οδηγό, απλώς και μόνο επειδή είναι περισσότερο στο δρόμο», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Uber, Dara Khosrowshahi.

Οι εταιρείες πρόσθεσαν ότι θα συνεργαστούν για να ενσωματώσουν τα οχήματα της BYD με τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης στην πλατφόρμα οδήγησης.

Ο αντίπαλος της BYD στις ΗΠΑ, Tesla πρόκειται να αποκαλύψει το προϊόν robotaxi τον Οκτώβριο, μετά την πτώση των πωλήσεων EV τα δύο πρώτα τρίμηνα του έτους.

Η BYD ξεπέρασε την Tesla πέρυσι ως ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων στον κόσμο, αν και η αυτοκινητοβιομηχανία EV υπό την ηγεσία του Ιλον Μασκ έχει από τότε ανακτήσει την πρώτη θέση.

Η Uber δήλωσε τον Ιανουάριο ότι συνεργάζεται με την Tesla για να προωθήσει τη χρήση ηλεκτρικών οχημάτων από τους οδηγούς της στις ΗΠΑ, καθώς στοχεύει να καταστεί εταιρεία απαλλαγμένη από εκπομπές ρύπων στις πόλεις των ΗΠΑ και του Καναδά έως το 2030.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green