Μικτή πρόσημα κατέγραψαν τα ασιατικά χρηματιστήρια, μετά τα σχόλια του προέδρου της Fed που έδειξαν πως ενδέχεται να υπάρξει μείωση επιτοκίων τον Σεπτέμβριο.

Ο ιαπωνικός Nikkei 225 κατρακύλησε 2,49%%, ενώ ο ευρύτερος Topix σημείωσε βουτιά 3,24%.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημειώνει άνοδο 0,25%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai κερδίζει 0,1% και ο CSI 300 των εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης χάνει 0,4%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημειώνει άνοδο 0,5%, ενώ στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 ενισχύεται σε ποσοστό 0,4%.

Το ΑΕΠ του Χονγκ Κονγκ σκαρφάλωσε 3,3% σε ετήσια βάση το δεύτερο τρίμηνο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για αύξηση 2,7% σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters.

Η αμερικανική Fed επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις της αγοράς και κράτησε αμετάβλητα τα επιτόκια της την Τετάρτη, στο 5,25% με 5,5%. Ο Τζ. Πάουελ, στην ομιλία του μετά τις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής, προειδοποίησε ότι μια μείωση τους επόμενους μήνες δεν είναι εγγυημένη, αν και έκανε λόγο για ενθαρρυντικά στοιχεία το τελευταίο διάστημα.

Στα εταιρικά νέα, η Toyota ανακοίνωσε αύξηση 12,2% στα έσοδα της στα 11,84 τρισ. γεν ($79,05 δισ.) για το α’ τρίμηνο. Τα καθαρά κέρδη της Toyota ενισχύθηκαν 2,8% στα 1,33 τρισ. γεν. Οι μετοχές της αυτοκινητοβιομηχανίας κατρακυλούν πάνω από 8%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές