Πτωτικά κινούνται οι τιμές του χρυσού καθώς ανακάμπτει το δολάριο.

Ο χρυσός υποχώρησε κατά 0,7%  στα 2.432,29 δολάρια η ουγγιά, έχοντας φτάσει  νωρίτερα στην συνεδρίαση στο υψηλότερο επίπεδο από τις 18 Ιουλίου. Οι τιμές βρέθηκαν μόλις 51 δολάρια χαμηλότερα από το υψηλό ρεκόρ των 2.483,60 που σημειώθηκε στις 17 Ιουλίου.

Χρυσός: Τα βαριά πορτοφόλια δίνουν ώθηση στη ζήτηση

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού κινούνται σταθεροποιητικά στα 2.476,10 δολάρια.

Ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ είπε ότι η μείωση των επιτοκίων θα μπορούσε να είναι στο τραπέζι της συνεδρίασης του Σεπτεμβρίου θέτοντας την κεντρική τράπεζα κοντά στο τέλος της μάχης, ενάντια στον πληθωρισμό για περισσότερο από δύο χρόνια.

Η ζήτηση χρυσού από τις κεντρικές τράπεζες θα παραμείνει υψηλή το 2024/2025

«Το να θέσει στο τραπέζι μια πιθανή μείωση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο ο Πάουελ είναι υποστηρικτικό για τον χρυσό. Αλλά από την άλλη πλευρά, τώρα έχετε ένα ελαφρώς πιο σταθερό δολάριο ΗΠΑ και πιο αδύναμο ευρώ, και αυτό είναι μια αρνητική επίδραση» εξηγεί ο αναλυτής της Quantitative Commodity Research, Πήτερ Φέρτινγκ .

Οι επενδυτές τώρα εστιάζουν στα στοιχεία για τις προσλήψεις που θα ανακοινωθούν την Παρασκευή. Εάν η αύξηση των θέσεων εργασίας τον Ιούλιο υπερβεί τις προσδοκίες, ενδέχεται να προκύψουν αμφιβολίες για μείωση των επιτοκίων της Fed τον Σεπτέμβριο, πρόσθεσε ο Φέρτινγκ.

Η ζήτηση από τις κεντρικές τράπεζες

Ο χρυσός , παραδοσιακά είναι μια επενδυτική επιλογή που λειτουργεί  έναντι γεωπολιτικών και οικονομικών κινδύνων και  ευδοκιμεί σε περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων.

«Η ζήτηση χρυσού από τις κεντρικές τράπεζες θα παραμείνει υψηλή το 2024/2025 παρά την πρόσφατη απουσία «αναφερόμενων» αγορών χρυσού PBOC τον Μάιο και τον Ιούνιο», έγραψαν σε σημείωμα αναλυτές της Citi.

«Αλλά αυτό φαίνεται απίθανο να αντιστρέψει μια ευρύτερη τάση των ΕΜ ΚΤ (αναδυόμενες κεντρικές τράπεζες) για αύξηση των χαρτοφυλακίων χρυσού λόγω της απο-δολαριοποίησης, της διαφοροποίησης των αποθεμάτων και της ζήτησης alt-fiat”, πρόσθεσαν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Commodities