Οι ευρωπαϊκές αγορές άνοιξαν με μεικτές τάσεις την Πέμπτη, με τους επενδυτές προσηλωμένους στην Τράπεζα της Αγγλίας που ανακοινώνει στις 12 το μεσημέρι την απόφασή της για τα επιτόκια.

Τίτλοι

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ήταν 0,05% χαμηλότερος στις πρώτες συμφωνίες, με τους κλάδους και τα μεγάλα χρηματιστήρια σε όλη την Ευρώπη να αποκλίνουν.

Οι μετοχές των μέσων ενημέρωσης και των χημικών υποχώρησαν κατά 0,82% ενώ οι μετοχές της εξόρυξης αυξήθηκαν κατά 0,5%.

Οι μετοχές της Rolls-Royce εκτινάχθηκαν περισσότερο από 11% για να φτάσουν σε υψηλό όλων των εποχών, προτού σημείωσαν ελαφρά κέρδη, αφού η εταιρεία επανέφερε το μέρισμά της και αύξησε την πρόβλεψη για τα κέρδη της λόγω των ισχυρών αποτελεσμάτων του πρώτου εξαμήνου.

Προς μείωση επιτοκίων η BoE

Η Τράπεζα της Αγγλίας ανακοινώνει την τελευταία της απόφαση νομισματικής πολιτικής το μεσημέρι ώρα Λονδίνου. Η τιμολόγηση της αγοράς ευνοεί ελαφρώς τη μείωση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης από την κεντρική τράπεζα του Ηνωμένου Βασιλείου, ξεκινώντας την πορεία της για νομισματική χαλάρωση. Ωστόσο, οι αναλυτές λένε ότι υπάρχει μεγαλύτερη αβεβαιότητα γύρω από την απόφασή της από ό,τι συνήθως, παρά το γεγονός ότι ο πληθωρισμός διατηρείται στο 2%, με ορισμένα μέλη που έχουν δικαίωμα ψήφου να εξακολουθούν να ανησυχούν για τον πληθωρισμό του τομέα των υπηρεσιών και την αύξηση των μισθών.

Μήνυμα Πάουελ για Σεπτέμβριο

Η συνεδρίαση της BOE έρχεται στον απόηχο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, η οποία κατέληξε σε μια ευρέως αναμενόμενη παρακράτηση των επιτοκίων. Στη συνέντευξη Τύπου του, ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ είπε ότι μια μείωση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο – την οποία οι έμποροι θεωρούν σχεδόν βέβαιη – ήταν «στο τραπέζι», εφόσον τα στοιχεία για τον πληθωρισμό συνεχίζουν να υποστηρίζουν μια μείωση. Ωστόσο, ο Πάουελ φάνηκε να αποκλείει ότι η περικοπή θα ήταν τόσο μεγάλη όσο 50 μονάδες βάσης.

Τράπεζα Ιαπωνίας

Οι επενδυτές εξακολουθούν να επεξεργάζονται την αιφνιδιαστική κίνηση της Τετάρτης από την Τράπεζα της Ιαπωνίας, η οποία αύξησε το βασικό της επιτόκιο σε περίπου 0,25%, το υψηλότερο επίπεδό της από το 2008, και υπαινίχθηκε για περισσότερη σύσφιξη στο μέλλον. Η απόφαση οδήγησε το γεν σε υψηλό τεσσεράμισι μηνών έναντι του δολαρίου ΗΠΑ, καθώς οι ιαπωνικές μετοχές υποχώρησαν.

Καθώς οι κεντρικές τράπεζες κυριαρχούν στη μακροοικονομική εικόνα, η περίοδος ανακοίνωσης κερδών βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές