Εξαιρετικά βραχύβιο αποδείχθηκε το ράλι, που πυροδότησε στην αγορά των κρυπτονομισμάτων η ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ στο συνέδριο Bitcoin  στο Νάσβιλ, η οποία εκτίναξε το μεγαλύτερο crypto στο όριο των 70.000 δολ.

Εβδομήντα δύο ώρες μετά, το Bitcoin έχει ήδη χάσει πάνω από το 10% της αξίας του και κινείται στο χαμηλό δύο εβδομάδων των 62.700 δολ.

Ο BTC υποχωρεί σήμερα κατά περίπου 5%, ξεπερνώντας την ευρύτερη πτώση του δείκτη CoinDesk 20 κατά 6,1%. Το Ether κατέγραψε πτώση κατά 5,8%, και το Solana  και XRP κατά 10%.

Bitcoin: Ξυπνούν οι ταύροι 100 ημέρες μετά το halving – Πλώρη για νέα ρεκόρ

Κοιτάζοντας την ευρύτερη εικόνα, η εκτίναξη του bitcoin στα 70.000 δολάρια τη Δευτέρα ακολούθησε τον ενθουσιασμό του συνεδρίου Bitcoin 2024 στο Νάσβιλ και τις υποσχέσεις του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου για την προεδρία των ΗΠΑ, ότι αν εκλεγεί θα στηρίξει την αγορά ψηφιακών στοιχείων, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να κρατήσει τα crypto ως στρατηγικό περιουσιακό στοιχείο..

Ωστόσο, ο αρχικός ενθουσιασμός οδηγεί σε δεύτερες σκέψεις του ταύρους του bitcoin, οι οποίοι πρέπει τώρα να αναλογιστούν ότι οι πιθανότητες νίκης του Τραμπ δεν είναι αυτές που ήταν πριν από δύο εβδομάδες, όταν αντίπαλό του ήταν ο σημερινός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν. Σύμφωνα με το Polymarket , οι πιθανότητες να κερδίσει Κάμαλα Χάρις τις εκλογές του Νοεμβρίου αυξάνονται σταθερά όλη την εβδομάδα φθάνοντας στο 44%, την ώρα που τα ποσοστά για τον Τραμπ έχουν μειωθεί στο 55% έναντι 70% μόλις πριν από δύο εβδομάδες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Kρυπτονομίσματα
Ethereum: Πήρε το «πράσινο φως» από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ
Kρυπτονομίσματα |

«Πράσινο φως» στο Ethereum από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ - Τι σηματοδοτεί

Το Ether είναι το εγγενές κρυπτονόμισμα της αλυσίδας μπλοκ ethereum και είναι το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο μετά το bitcoin με κεφαλαιοποίηση αγοράς περίπου 415 δισ. δολάρια