Κάτω από το 4% υποχώρησε η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου για πρώτη φορά από τον Φεβρουάριο.

Οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων αποκλιμακώνονται, καθώς οι επενδυτές αφομοιώνουν τα σχόλια του προέδρου της Federal Reserve, Τζερόμ Πάουελ, ότι η μείωση των επιτοκίων θα μπορούσε να είναι στο τραπέζι της συνεδρίασης του Σεπτεμβρίου,

Χρυσός: Διέγραψε τα κέρδη από τα μηνύματα της Fed

Η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου αναφοράς διαπραγματευόταν στο 3,997%, φθάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδό της από τις 2 Φεβρουαρίου. Εν τω μεταξύ, η απόδοση του 2ετούς κρατικού ομολόγου υποχώρησε στο 4,23%.

Η υποχώρηση των αποδόσεων ξεκίνησε την Τετάρτη αφού ο πρόεδρος της Fed Πάουελ έδωσε σήμα  για μείωση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της κεντρικής τράπεζας τον Ιούλιο.

Το σήμα Πάουελ

«Η ευρεία αίσθηση της επιτροπής είναι ότι η οικονομία κινείται πιο κοντά στο χρονικό σημείο στο οποίο θα ήταν σκόπιμο να μειώσουμε το επιτόκιο πολιτικής μας» τόνισε στην καθιερωμένη μετά τη συνεδρίαση της Fed.

Το σήμα Πάουελ για μειώσεις επιτοκίων ωθεί καθοδικά τις αποδόσεις

«Το ερώτημα θα είναι αν το σύνολο των δεδομένων, οι εξελισσόμενες προοπτικές και η ισορροπία των κινδύνων συνάδουν με την αύξηση της εμπιστοσύνης για τον πληθωρισμό και τη διατήρηση μιας σταθερής αγοράς εργασίας» εξήγησε. «Εάν ικανοποιηθεί αυτό το τεστ, μια μείωση του επιτοκίου πολιτικής μας θα μπορούσε να τεθεί επί τάπητος ήδη από την επόμενη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου»

Όπως ήταν αναμενόμενο, η κεντρική τράπεζα άφησε αμετάβλητα τα επιτόκια έχοντας στην ατζέντα της άλλες τρεις συνεδριάσεις μέχρι το τέλος του 2024.

Στην άλλη άκρη του Ατλαντικού η Τράπεζα της Αγγλίας αποφάσισε την πρώτη μείωση των επιτοκίων μετά από περισσότερα από τέσσερα χρόνια,  περιορίζοντας το βασικό της επιτόκιο στο 5%.

Πίσω στις ΗΠΑ, τα εβδομαδιαία αρχικά στοιχεία για τις αιτήσεις ανεργίας αναμένονται την Πέμπτη, ενόψει της έκθεσης για τις θέσεις εργασίας του Ιουλίου την Παρασκευή, η οποία θα περιλαμβάνει τα πιο πρόσφατα στοιχεία προσλήψεων και ανεργίας πλην του αγροτικού τομέα. Πληροφορίες από τον μεταποιητικό τομέα αναμένονται επίσης την Πέμπτη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές