Ανοδικά κινούνται οι αμερικανικοί δείκτες καθώς οι επενδυτές σταθμίζουν τις τελευταίες εκθέσεις εταιρικών κερδών, συμπεριλαμβανομένων των ισχυρών αποτελεσμάτων από τη Meta Platforms και αφομοιώνουν το σήμα από την Fed για τις μειώσεις των επιτοκίων.

Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,4%, ενώ Nasdaq 0,3% και ο βιομηχανικός Dow Jones  ενισχύθηκε 178 μονάδες, ή 0,4%.

Ομόλογα ΗΠΑ: Υποχωρούν οι αποδόσεις

Οι μετοχές της Meta Platforms σημείωσαν άνοδο 8% χάρη στα ισχυρότερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου και τις αισιόδοξες προβλέψεις, ενώ οι μετοχές της  Shake Shack σημείωσαν άλμα που ξεπέρασε το 16% μετά την ανακοίνωση υψηλότερων εσόδων. Στον αντίποδα, οι μετοχές της Arm Holdings σημείωσαν πτώση 8%  και οι μετοχές της Moderna σημείωσαν βουτιά σχεδόν 19% μετά τη μείωση των προβλέψεων για τις πωλήσεις της για το σύνολο του έτους.

Οι μετοχές προέρχονται από μια νικηφόρα συνεδρίαση, κατά την οποία ο S&P 500 σημείωσε ράλι 1,6%  καταγράφοντας την καλύτερη ημέρα του από τον Φεβρουάριο. Ο Nasdaq σημείωσε άνοδο άνω του 2%, ενώ ο Dow των 30 μετοχών έκλεισε ελαφρώς υψηλότερα.

Οι μετοχές της Meta Platforms σημείωσαν άνοδο 8%

Οι μειώσεις των επιτοκίων στο επίκεντρο

Αυτά τα κέρδη ήρθαν καθώς ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, Τζερόμ Πάουελ, σημείωσε ότι η κεντρική τράπεζα θα μπορούσε να προχωρήσει σε μείωση στην επόμενη συνεδρίασή της εάν τα στοιχεία συνεχίσουν να υποστηρίζουν την αφήγηση ότι ο πληθωρισμός υποχωρεί. Η Fed διατήρησε τα επιτόκια αμετάβλητα στη χθεσινή συνεδρίαση της.

«Εάν ικανοποιηθεί αυτό το τεστ, μια μείωση του επιτοκίου πολιτικής μας θα μπορούσε να τεθεί στο τραπέζι αμέσως μετά την επόμενη συνεδρίαση τον Σεπτέμβριο», είπε ο Πάουελ.

Οι συναλλαγές συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης κεφαλαίων της Fed έδειξαν πιθανότητα 86% η κεντρική τράπεζα να μειώσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το FedWatch Tool του Ομίλου CME.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street