Η Airbnb σχεδιάζει να προσφέρει περισσότερες πολυτελείς υπηρεσίες το επόμενο έτος, σε μια προσπάθεια να πείσει περισσότερους ταξιδιώτες να μην επιλέγουν τη διαμονή σε ξενοδοχεία.

Η εταιρεία ετοιμάζεται να επεκτείνει τις δραστηριότητές της πέρα από τα καταλύματα και τις εμπειρίες σε υπηρεσίες που θα κάνουν καλύτερη τη διαμονή των επισκεπτών σε δωμάτια Airbnb», δήλωσε ο Chief Business Officer, Ντέιβ Στέφενσον στο Bloomberg. Η Airbnb εξετάζει υπηρεσίες όπως προσωπικός σεφ, καθαριότητα στα μέσα της εβδομάδας ή βελτίωση της ευκολίας μεταφοράς και του check in, πρόσθεσε.

Σε ποια πόλη της Ισπανίας δεν… αστειεύονται με το Airbnb – Έρχονται βαριά πρόστιμα

Ο Στέφενσον, δήλωσε ότι η εταιρεία μελετά τις νέες προσφορές με μερικά ερωτήματα στο μυαλό της: Γιατί ένας ταξιδιώτης δεν θα έμενε σε ένα Airbnb και τι διευκολύνει τη διαμονή σε ένα ξενοδοχείο; Και πώς μπορεί η εταιρεία να κάνει την αγορά της πιο απρόσκοπτη για τους οικοδεσπότες και τους επισκέπτες; Πρόσθεσε ότι μια επίσημη, πιο λεπτομερής ανακοίνωση σχετικά με τις συγκεκριμένες λειτουργίες μπορεί να έρθει «στις αρχές του επόμενου έτους».

Τα στελέχη της Airbnb σε δηλώσεις τους δίνουν διάφορες ενδείξεις για τους πιθανούς μελλοντικούς νέους τομείς ανάπτυξης. Ο διευθύνων σύμβουλος Μπράιαν Τσέσκι δήλωσε ότι η εταιρεία είναι έτοιμη να επεκταθεί πέρα από τη βασική της προσφορά ενοικίασης, αφού χρησιμοποίησε το προηγούμενο έτος για να βελτιώσει την αξιοπιστία της εφαρμογής, τη διαφάνεια των τιμών και την αφαίρεση καταχωρίσεων χαμηλότερης ποιότητας.

«Θα μας δείτε να συνεχίζουμε να χρησιμοποιούμε το HotelTonight ως μια οδό για να φέρουμε μπουτίκ ξενοδοχεία στην Airbnb», δήλωσε ο Στέφενσον. Τα μπουτίκ ξενοδοχεία είναι ένας «εξαιρετικός τρόπος για να ταξιδεύουν οι άνθρωποι», ειδικά για όσους ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους, πρόσθεσε. «Μία ή δύο διανυκτερεύσεις μερικές φορές δεν είναι πάντα οι καλύτερες για τις διαμονές στην Airbnb, οι οποίες τείνουν να είναι μεγαλύτερης διάρκειας».

Η εστίαση της εταιρείας σε μπουτίκ ξενοδοχεία ήρθε εν μέρει ως απάντηση σε ένα συνονθύλευμα τοπικών κανονισμών που έχουν δυσκολέψει τη λειτουργία της Airbnb. Ο Τσέσκι δήλωσε τον Νοέμβριο, για παράδειγμα, ότι τα μπουτίκ ξενοδοχεία θα μπορούσαν να «συμπληρώσουν» την προσφορά στη Νέα Υόρκη μετά τους νέους κανονισμούς πληρότητας που επιβάλλει η πόλη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή