Τα κρατικά ομόλογα σημειώνουν ράλι, με ορισμένους ομολογιακούς τίτλους  να διαπραγματεύονται στις χαμηλότερες αποδόσεις των τελευταίων μηνών, καθώς οι επενδυτές βλέπουν τα οικονομικά στοιχεία να εδραιώνουν την υπόθεση για τρεις μειώσεις των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ φέτος.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχώρησε κάτω από το 4% για πρώτη φορά από τον Φεβρουάριο την Πέμπτη, αφού τα στοιχεία για τη μεταποίηση και τις αιτήσεις ανεργίας ενίσχυσαν την ιδέα ότι η αμερικανική αγορά εργασίας χαλαρώνει.

Ομόλογα ΗΠΑ: Κάτω από το 4% η απόδοση του 10ετούς

Οι διαπραγματευτές των swaps αποτίμησαν πλήρως τη χαλάρωση κατά 75 μονάδες βάσης από τη Fed φέτος  αναμένοντας μείωση κατά ένα τέταρτο της μονάδας σε κάθε μία από τις τρεις εναπομείνασες συνεδριάσεις της πολιτικής της.

Η αγορά εργασίας στο επίκεντρο

Η μετατόπιση αυτή προηγείται της ανακοίνωσης την Παρασκευή των στοιχείων για την απασχόληση στις ΗΠΑ για τον Ιούλιο, τα οποία θα παρακολουθούνται στενά τόσο από τους διαπραγματευτές όσο και από τους φορείς χάραξης πολιτικής.

Το πιο σημαντικό νούμερο αύριο θα είναι το ποσοστό απασχόληση

Το κρατικό χρέος επέστρεψε 2,2% τον Ιούλιο  -την καλύτερη μηνιαία επίδοση από τον Δεκέμβριο – με τελική ώθηση την Τετάρτη από τα σχόλια του προέδρου της Fed Jerome Powell μετά την τελευταία συνεδρίαση πολιτικής. Ο Πάουελ ανέφερε ότι μια μείωση των επιτοκίων θα είναι στο τραπέζι τον Σεπτέμβριο, επειδή ο πληθωρισμός έχει επιβραδυνθεί και δήλωσε ότι η κεντρική τράπεζα είναι έτοιμη να ανταποκριθεί στις συνθήκες αποδυνάμωσης της αγοράς εργασίας.

Ωστόσο, η αγορά κρατικών ομολόγων έχει δείκτες συνωστισμένης τοποθέτησης με βάση τις προσδοκίες για έναν έντονο κύκλο χαλάρωσης ενόψει της έκθεσης για την απασχόληση του Ιουλίου. Τα ισχυρά στοιχεία θα μπορούσαν επομένως να ωθήσουν σε μια υποχώρηση των επιτοκίων καθώς τα ανοδικά στοιχήματα περιορίζονται.

«Το πιο σημαντικό νούμερο αύριο θα είναι το ποσοστό απασχόλησης – και αν αυτό αυξηθεί, αυτό θα σημάνει πολλούς συναγερμούς» εξήγησε ο Subadra Rajappa, επικεφαλής της στρατηγικής επιτοκίων των ΗΠΑ στη Societe Generale, στην τηλεόραση του Bloomberg.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Ισπανία: Ποια πόλη δεν… αστειεύεται με το Airbnb – Έρχονται βαριά πρόστιμα
Διεθνή |

Σε ποια πόλη της Ισπανίας δεν… αστειεύονται με το Airbnb – Έρχονται βαριά πρόστιμα

Η περιφερειακή κυβέρνηση επιδιώκει να πατάξει τις ενοικιάσεις τύπου Airbnb στη μαύρη αγορά απειλώντας τους ιδιοκτήτες που παραβιάζουν τους κανόνες με πρόστιμα έως και 600.000 ευρώ