Την ανευ όρων έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έχει πλέον η εξαγορά της εταιρείας κατασκευής δικτυακού εξοπλισμού Juniper Networks από την Hewlett Packard Enterprise (HPE), ύψους 14 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Επιτροπή δήλωσε ότι η έρευνά της έδειξε ότι η συμφωνία δεν θα μειώσει σημαντικά τον ανταγωνισμό στις αγορές εξοπλισμού ασύρματων τοπικών δικτύων και σημείων πρόσβασης, μεταγωγέων ethernet campus και μεταγωγέων datacentre.

Microsoft – OpenAI: Σύννεφα στη σχέση των κολοσσών της AI;

Υπογραμμιστηκε ακόμα ότι η θέση της συγχωνευμένης εταιρείας στην αγορά θα παραμείνει μέτρια, ενώ θα συνεχίσει να αντιμετωπίζει ανταγωνισμό από ένα ευρύ φάσμα ανταγωνιστών.

Άνθρωποι με γνώση του θέματος δήλωσαν ήδη τη Δευτέρα ότι η HPE επρόκειτο να εξασφαλίσει έγκριση για τη συμφωνία που ανακοινώθηκε τον Ιανουάριο.

Η εξαγορά υπογραμμίζει τη βιασύνη των εταιρειών να αναβαθμίσουν και να αναπτύξουν νέα προϊόντα εν μέσω της απότομης αύξησης των υπηρεσιών που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη. Μια προσπάθεια που απαιτεί κεφάλαια δισεκατομμύριων δολαρίων για την αναβάθμιση και την ανάπτυξη νέων προϊόντων και ειδικά για τη συγκεκριμένη περιπτωση αναμένεται να διπλασιάσει τις δραστηριότητες δικτύωσης της Hewlett Packard.

Η HPE, η οποία αντιμετωπίζει την υποτονική ζήτηση στον παραδοσιακό τομέα των διακομιστών της, επιδιώκει να αξιοποιήσει τις προσφορές της Juniper, όπως η ασφάλεια δικτύων και οι λειτουργίες επιχειρηματικής δικτύωσης (AIOps) με βάση την τεχνητή νοημοσύνη.

Η συμφωνία αξιολογείται επίσης από την αντιμονοπωλιακή αρχή της Βρετανίας,  και συμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά η απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί στις 14 Αυγούστου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Ισπανία: Ποια πόλη δεν… αστειεύεται με το Airbnb – Έρχονται βαριά πρόστιμα
Διεθνή |

Σε ποια πόλη της Ισπανίας δεν… αστειεύονται με το Airbnb – Έρχονται βαριά πρόστιμα

Η περιφερειακή κυβέρνηση επιδιώκει να πατάξει τις ενοικιάσεις τύπου Airbnb στη μαύρη αγορά απειλώντας τους ιδιοκτήτες που παραβιάζουν τους κανόνες με πρόστιμα έως και 600.000 ευρώ