Σε ιστορικό υψηλό όλων των εποχών εκτινάχθηκε η μετοχή της Rolls-Royce καθώς αυξήθηκε κατά 11% την Πέμπτη, αφού η εταιρεία επανέφερε το μέρισμά της και αύξησε την πρόβλεψη για τα κέρδη της λόγω των ισχυρών αποτελεσμάτων του πρώτου εξαμήνου.

Rolls Royce: Η αύξηση στις τιμές των κινητήρων τζετ δεν εμποδίζει τις πωλήσεις

Η βρετανική αεροδιαστημική και αμυντική εταιρεία ανέφερε υποκείμενα κέρδη 1,1 δισεκατομμυρίων λιρών το πρώτο εξάμηνο του έτους και αναμένει ότι το ποσό αυτό θα αυξηθεί μεταξύ 2,1 και 2,3 δισεκατομμυρίων λιρών για το 2024.

Η Rolls Royce προμηθεύει τους αεροπορικούς γίγαντες Boeing και Airbus

Αυτό είναι υψηλότερο από την πρόβλεψη για κέρδη μεταξύ 1,7 και 2,0 δισεκατομμυρίων λιρών στα ετήσια αποτελέσματα του 2023 και πάνω από τις προσδοκίες της αγοράς. Οι ελεύθερες ταμειακές ροές για ολόκληρο το έτος προβλέπεται τώρα να ανέλθουν σε ένα εύρος μεταξύ 2,1 και 2,2 δισεκατομμυρίων λιρών, έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για διακύμανση μεταξύ 1,7 και 1,9 δισεκατομμυρίων λιρών.

Επιστροφή στη διανομή μερίσματος για τη Rolls Royce

Η εταιρεία, η οποία προμηθεύει τους αεροπορικούς γίγαντες Boeing και Airbus, δήλωσε επίσης ότι θα θα διανείμει μέρισμα για ολόκληρο το έτος 2024, ξεκινώντας από μέρισμα σε ποσοστό 30% επί των υποκείμενων κερδών μετά από φόρους. Πρόκειται για μια εξέλιξη που έπεται της αναστολής πληρωμών από το 2020, όταν οι πτήσεις σταμάτησαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Tufan Erginbilgic, ο οποίος ανέλαβε το τιμόνι της εταιρείας το 2023 με στόχο την ανάκαμψή της, είπε ότι τα ισχυρά αποτελέσματα ήταν ένα σημάδι πως τα σχέδια, τα προγράμματα βελτιστοποίησης και αποδοτικότητας της εταιρείας παίρνουν σάρκα και οστά.

«Ο μετασχηματισμός της Rolls-Royce σε μια επιχείρηση υψηλής απόδοσης, ανταγωνιστική, ανθεκτική και αναπτυσσόμενη προχωρά με ρυθμό και ένταση. Επεκτείνουμε τα κέρδη και τις ταμειακές δυνατότητες της επιχείρησης σε ένα προκλητικό περιβάλλον όσον αφορά στην εφοδιαστική αλυσίδα, το οποίο διαχειριζόμαστε προληπτικά», ανέφερε σε δήλωσή του.

«Αυτά τα αποτελέσματα και η αυξημένη οικονομική μας ανθεκτικότητα μάς δίνουν την αυτοπεποίθηση να αυξήσουμε το guidance για το 2024 και να επαναφέρουμε τις διανομές των μετόχων σε σχέση με τα αποτελέσματα ολόκληρου του έτους 2024», πρόσθεσε ο Erginbilgic.

Τα έσοδα του Ομίλου αυξήθηκαν στα 8,2 δισ. λίρες το πρώτο εξάμηνο του έτους, από 7 δισ. την ίδια περίοδο πέρυσι. Τα υποκείμενα λειτουργικά κέρδη ήταν 1,15 δισ. λίρες από 673 εκατ. το προηγούμενο έτος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Ισπανία: Ποια πόλη δεν… αστειεύεται με το Airbnb – Έρχονται βαριά πρόστιμα
Διεθνή |

Σε ποια πόλη της Ισπανίας δεν… αστειεύονται με το Airbnb – Έρχονται βαριά πρόστιμα

Η περιφερειακή κυβέρνηση επιδιώκει να πατάξει τις ενοικιάσεις τύπου Airbnb στη μαύρη αγορά απειλώντας τους ιδιοκτήτες που παραβιάζουν τους κανόνες με πρόστιμα έως και 600.000 ευρώ