Το στίγμα του στο σύμπαν των διαπραγματεύσιμων αμοιβαίων κεφαλαίων αξίας 9,4 τρις δολαρίων θέλει να αφήσει ο Νουριέλ Ρουμπινί, ο οικονομολόγος που κέρδισε επάξια το παρατσούκλι «Dr. Doom» για τις προειδοποιήσεις του για τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008.

Το Atlas America Fund μπορεί να τον υπολογίζει ως έναν από τους τρεις διαχειριστές χαρτοφυλακίου, που θα διαχειρίζεται ενεργά και θα επενδύει σε μια ποικιλία περιουσιακών στοιχείων, συμπεριλαμβανομένων ενδεχομένως κρατικών και εταιρικών ομολόγων των Ηνωμένων Πολιτειών, ακινήτων, μετοχών και χρυσού, σύμφωνα με την υποβολή αίτησης στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ.

Ρουμπινί: Η αυτοκριτική για τις λάθος προβλέψεις και τα spoiler για το 2024

Όπως επισημαίνει το Bloomberg, το επενδυτικό αμοιβαίο κεφάλαιο στοχεύει στη δημιουργία σταθερών αποδόσεων με χαμηλή μεταβλητότητα και περιορισμένη συσχέτιση με τις ευρύτερες αγορές μετοχών, προστατεύοντας από τους καθοδικούς κινδύνους σε περιόδους πίεσης των χρηματοπιστωτικών αγορών.

Ρουμπινί: Γιατί επενδύει σε ETFs

Ο Ρουμπινί, ο οποίος διευθύνει την Roubini Macro Associates LLC, είναι ο τελευταίος σε έναν μακρύ κατάλογο επιφανών οικονομολόγων και επενδυτών που συνδέουν τα ονόματά τους με ETFs (Exchange Traded Funds).

Ο Tom Lee της Fundstrat Global Advisors LLC για το Fundstrat Granny Shots U.S. Large Cap ETF, η Katie Stockton της Fairlead Strategies LLC εγκαινίασε το ETF της, το οποίο διαπραγματεύεται με το ticker TACK, το 2022, ενώ ο Jim Bianco, της Bianco Research LLC, δάνεισε το όνομά του στο WisdomTree Bianco Total Return Fund.

«Τα ETFs είναι το παρόν και το μέλλον της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, οπότε όλα τα είδη των συμμετεχόντων στην αγορά – είτε δοκιμασμένοι είτε μη δοκιμασμένοι – προσελκύονται από αυτά για να προσπαθήσουν να διευρύνουν την επενδυτική τους βάση και τα έσοδά τους», δήλωσε ο Todd Sohn, στρατηγικός αναλυτής ETF στην Strategas Securities LLC. Παρόλα αυτά, «η επιτυχία δεν είναι εγγυημένη – η επιτυχία των ETFs κερδίζεται, δεν είναι δεδομένη».

Ο σκεπτικιστής Ρουμπινί

Αφού έγινε γνωστός για την προνοητικότητά του σχετικά με τη φούσκα των ακινήτων που πυροδότησε την κρίση του 2008, ο Ρουμπινί υπήρξε τακτικός σκεπτικιστής της παρατεταμένης ανόδου των αμερικανικών μετοχών και έχει συχνά αμφισβητήσει την υγεία της αμερικανικής οικονομίας.

Πρόσφατα, συνέγραψε ένα έγγραφο στο οποίο κατηγόρησε το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών ότι χειραγωγεί την έκδοση χρέους με τρόπο που μειώνει το πραγματικό κόστος δανεισμού σε ολόκληρη την οικονομία, μια κατηγορία που η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Janet Yellen απέρριψε κατηγορηματικά.

Ο Ρουμπινί είναι συνιδρυτής της Atlas Capital Team Inc., όπου συμβάλλει στην ανάπτυξη επενδυτικών στρατηγικών που προστατεύουν από καθεστώτα υψηλού κινδύνου, όπως ο ανεξέλεγκτος πληθωρισμός, η κλιματική αλλαγή και οι εμφύλιες ταραχές. Ο ιστότοπος της εταιρείας σημειώνει ότι η ηγετική της ομάδα περιλαμβάνει άτομα που έχουν εργαστεί στο παρελθόν στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την Παγκόσμια Τράπεζα, την Goldman Sachs Group Inc., την Binance Holdings Ltd. και την BlackRock Inc.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Ισπανία: Ποια πόλη δεν… αστειεύεται με το Airbnb – Έρχονται βαριά πρόστιμα
Διεθνή |

Σε ποια πόλη της Ισπανίας δεν… αστειεύονται με το Airbnb – Έρχονται βαριά πρόστιμα

Η περιφερειακή κυβέρνηση επιδιώκει να πατάξει τις ενοικιάσεις τύπου Airbnb στη μαύρη αγορά απειλώντας τους ιδιοκτήτες που παραβιάζουν τους κανόνες με πρόστιμα έως και 600.000 ευρώ