Οι υψηλές τιμές του πετρελαίου, στα 85 δολάρια το βαρέλι, έδωσαν ώθηση στα κέρδη της Shell το δεύτερο τρίμηνο, αντισταθμίζοντας αδυναμίες σε άλλες παραμέτρους για την εταιρεία, ιδίως στον τομέα της διύλισης και της εμπορίας φυσικού αερίου.

Η πετρελαϊκή, η τελευταία από τις ευρωπαϊκές μεγάλες εταιρείες που ανακοίνωσαν αποτελέσματα, είδε τη μετοχή της να ανεβαίνει κατά 1,3% νωρίς το πρωί στο Λονδίνο,2.877 πένες.

BP: Νέα γεώτρηση κοιτάσματος πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού

Η στήριξη που έλαβε από τις πωλήσεις πετρελαίου, υπογραμμίζει πόσο κρίσιμη παραμένει η βασική δραστηριότητα για τους κολοσσούς του κλάδου, παρά τις προσπάθειες τα τελευταία χρόνια να αναπτυχθούν στρατηγικές διαφοροποίησης και απαλλαγής από τις ανθρακούχες εκπομπές.

Η εστίαση της Shell είναι «να διασφαλίσει ότι είμαστε σε θέση να ανταμείβουμε τους μετόχους μας με συνέπεια, ενώ συνεχίζουμε να αποδεσμεύουμε μέτρια μόχλευση και να επενδύουμε στις επιχειρήσεις μας», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Wael Sawan σε συνέντευξή του στο Bloomberg.

«Χτίζουμε μια εταιρεία που είναι πραγματικά ανθεκτική στη χαμηλή πλευρά των τιμών του πετρελαίου» και ο ισολογισμός είναι τόσο ισχυρός που οι εξαγορές θα μπορούσαν να συνεχιστούν ακόμη και αν το αργό έπεφτε στα 50 δολάρια το βαρέλι, είπε.

Τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη για την περίοδο ήταν 6,29 δισεκατομμύρια δολάρια, από 5,07 δισεκατομμύρια δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα και ξεπερνώντας τη μέση εκτίμηση των αναλυτών για 5,98 δισεκατομμύρια δολάρια. Οι ταμειακές ροές από εργασίες ήταν 13,51 δισεκατομμύρια δολάρια το τρίμηνο, πάνω από τις προσδοκίες και το υψηλότερο σε ένα έτος.

Παράλληλα με τον σταθερό ρυθμό των αποδόσεων των μετόχων, η εταιρεία σημείωσε μεγαλύτερη πρόοδο στην ενίσχυση του ισολογισμού της, με το καθαρό χρέος να μειώνεται κατά περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια δολάρια το τρίμηνο, σύμφωνα με δήλωση της εταιρείας την Πέμπτη.

Τα συνολικά προσαρμοσμένα κέρδη από την ολοκληρωμένη μονάδα φυσικού αερίου της Shell μειώθηκαν κατά 27% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, ενώ η ανάντη δραστηριότητά της αυξήθηκε κατά 21%. Οι χημικές ουσίες και τα προϊόντα μειώθηκαν κατά περίπου ένα τρίτο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Ισπανία: Ποια πόλη δεν… αστειεύεται με το Airbnb – Έρχονται βαριά πρόστιμα
Διεθνή |

Σε ποια πόλη της Ισπανίας δεν… αστειεύονται με το Airbnb – Έρχονται βαριά πρόστιμα

Η περιφερειακή κυβέρνηση επιδιώκει να πατάξει τις ενοικιάσεις τύπου Airbnb στη μαύρη αγορά απειλώντας τους ιδιοκτήτες που παραβιάζουν τους κανόνες με πρόστιμα έως και 600.000 ευρώ