Η Κάμαλα Χάρις, αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, διεξάγει πλέον πλήρους κλίμακας προεκλογική εκστρατεία ώστε να εξασφαλίσει την υποψηφιότητα των Δημοκρατικών στην επερχόμενη προεδρική κούρσα του 2024, όπου θα αναμετρηθεί με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Μάλιστα, έχει ήδη πραγματοποιήσει την πρώτη της ανοικτή προεκλογική συγκέντρωση στην Ατλάντα για να ακολουθήσει την επόμενη εβδομάδα η Φιλαδέλφεια. «Ντόναλντ, ελπίζω να ξανασκεφτείς να με συναντήσεις στη σκηνή του ντιμπέιτ. Γιατί, όπως λέει και η παροιμία, αν έχεις κάτι να πεις, πες το κατά πρόσωπο», είπε η Χάρις στην συγκέντρωση της Ατλάντα.

Η Κάμαλα Χάρις μέρος της αμερικανικής… ποπ κουλτούρας;

Γενική υποστήριξη

Η Χάρις έχει λάβει μια σημαντική εισροή υποστήριξης από τότε που ανακοίνωσε ότι διεκδικεί την προεδρία. Όπως ανέφερε προηγουμένως η ιστοσελίδα AfroTech, η Χάρις συγκέντρωσε 200 εκατομμύρια δολάρια σε μόλις επτά ημέρες. Επιπλέον, το 66% των δωρεών παρασχέθηκαν από εισφέροντες για πρώτη φορά.

Η Χάρις συγκέντρωσε επίσης τα περισσότερα κέρδη σε ένα 24ωρο για ένα κόμμα, Δημοκρατικό και Ρεπουμπλικανό, κερδίζοντας 81 εκατομμύρια δολάρια, αναφέρει το AP News.

«Η αντιπρόεδρος Χάρις είναι υποψήφια για λιγότερο από μια εβδομάδα, αλλά έχει ήδη συνενώσει ολόκληρο το Δημοκρατικό Κόμμα γύρω από την εκστρατεία της και ο οργανικός ενθουσιασμός της βάσης παράγει αποτελέσματα», είπε ο Μάικλ Τάιλερ, διευθυντής επικοινωνίας της εκστρατείας του Χάρις, σύμφωνα με το CBS News.

Είμαστε ενωμένοι στην υποστήριξή μας προς την Αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις, δηλώνουν οι χρηματοδότες της

Υποστήριξη από τη Σίλικον Βάλεϊ

Υποστήριξη προς την Χάρις έρχεται επίσης από τη Σίλικον Βάλεϊ της Καλιφόρνια, την καρδιά του τεχνολογικού κλάδου των Ηνωμένων Πολιτειών. Στην πραγματικότητα, πάνω από 100 επιχειρηματίες – επενδυτές και στελέχη εταιρειών τεχνολογίας έχουν δεσμευτεί να την ψηφίσουν τον Νοέμβριο και έχουν ήδη ζητήσει δωρεές για την εκστρατεία της, αναφέρουν οι New York Times.

«Εμείς οι κάτωθι υπογεγραμμένοι είμαστε επενδυτές, ιδρυτές και ηγέτες τεχνολογίας που δεσμευόμαστε να ψηφίσουμε την Κάμαλα Χάρις στις εκλογές του 2024», αναφέρει μια δήλωση στο VCsForKamala.org. «Περνάμε τις μέρες μας αναζητώντας, επενδύοντας και υποστηρίζοντας επιχειρηματίες που χτίζουν το μέλλον. Είμαστε υπέρ των επιχειρήσεων, του φιλοαμερικανικού ονείρου, της επιχειρηματικότητας και της τεχνολογικής προόδου».

«Πιστεύουμε επίσης στη δημοκρατία ως τη ραχοκοκαλιά του έθνους μας. Πιστεύουμε ότι οι ισχυροί, αξιόπιστοι θεσμοί είναι χαρακτηριστικό, όχι σφάλμα, και ότι ο κλάδος μας –και κάθε άλλος κλάδος– θα κατέρρεε χωρίς αυτούς. Αυτό είναι που διακυβεύεται σε αυτές τις εκλογές. Όλα τα άλλα, μπορούμε να τα λύσουμε μέσα από εποικοδομητικό διάλογο με πολιτικούς ηγέτες και θεσμικά όργανα που είναι πρόθυμα να μας μιλήσουν. Σε αυτήν την κομβική στιγμή, είμαστε ενωμένοι στην υποστήριξή μας προς την Αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις. Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε», καταλήγει η ανακοίνωση.

Η ομάδα επενδυτών που στηρίζουν την Χάρις περιλαμβάνει τον Ριντ Χόφμαν, συνιδρυτή του LinkedIn, τον Μαρκ Κούμπαν, ιδρυτή της Mark Cuban Companies και πρώην ιδιοκτήτη των Dallas Mavericks, τον Βινόντ Κόσλα, ιδρυτή και συνεργάτη της Khosla Ventures, τον Ρον Κόνγουεϊ, διευθύνων συνεργάτη της SV Angel, την Τζούελ Μπερκς Σόλομον, διευθύνουσα σύμβουλο της Collab Capital, την Μπάρμπαρα Ιγιάγι, ιδρύτρια και διευθύνουσα σύμβουλο της Unicorn Growth Capital και τον Στέφεν ΝτεΜπέρι, διευθύνων σύμβουλο της BRONZE, μεταξύ άλλων.

«…Υπήρχαν πολλές γυναίκες, ιδιαίτερα μαύρες γυναίκες, πίσω από την οργάνωση αυτής της προσπάθειας. Είμαι περήφανος που υπηρετώ και οργανώνω μαζί τους και τους άνδρες συναδέλφους μας. Κατανοούμε την ανάθεση», δήλωσε στο LinkedIn η Έρικα Λούκας, ιδρύτρια και γενική εταίρος της VEST Her Ventures, επίσης επίσης καταχωρημένη στο VCsForKamala.org ως εθελόντρια.

Ο Ίλον Μασκ, χρησιμοποίησε την πλατφόρμα X για να προωθήσει υλικό που φαίνεται να κοροϊδεύει την Χάρις

Χάσμα… επενδυτών

Η υποστήριξη των επενδυτών προς την Χάρις ακολουθεί ένα σαφές χάσμα μεταξύ ορισμένων επενδυτών και στελεχών τεχνολογίας. Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Ίλον Μασκ, χρησιμοποίησε την πλατφόρμα X, ιδιοκτησίας του, για να προωθήσει υλικό που φαίνεται να κοροϊδεύει την Χάρις. Πιο πρόσφατα μοιράστηκε ένα ψεύτικο βίντεο καμπάνιας που δημιουργήθηκε από την τεχνητή νοημοσύνη με τη Χάρις, την οποία χαρακτήρισε ως την «απόλυτη πρόσληψη διαφορετικότητας».

«Εγώ η Κάμαλα Χάρις, είμαι η υποψήφια των Δημοκρατικών για Πρόεδρος επειδή ο Τζο Μπάιντεν τελικά αποκάλυψε τη μεγάλη του ηλικία στην τηλεμαχία, ευχαριστώ τον Τζο. Επιλέχθηκα γιατί είμαι η απόλυτη πρόσληψη διαφορετικότητας», φάνηκε να λέει στο βίντεο κλιπ. «Είμαι και γυναίκα και έγχρωμος άνθρωπος. Έτσι, αν επικρίνεις οτιδήποτε λέω είσαι και σεξιστής και ρατσιστής. Μπορεί να μην ξέρω τίποτα για τη διοίκηση της χώρας, αλλά να θυμάστε ότι αυτό είναι καλό αν είστε μαριονέτα του βαθέως κράτους».

Στη συνέχεια ο Μασκ συνόδευσε το βίντεο με μια ανάρτηση που αναφέρει: «Αυτό είναι καταπληκτικό».

Αυτή η ανάρτηση έχει προβληθεί πάνω από 133 εκατομμύρια φορές και έχει λάβει περισσότερα από 936.000 likes. Ο Μασκ θέλει επίσης να δωρίσει εκατομμύρια για να υποστηρίξει την America PAC, η οποία είναι υπέρ του Τραμπ, αναφέρει το CNBC. Ο Σον Μαγκουάιρ της Sequoia Capital και ο Τζο Λονσντέιλ της 8VC σχεδιάζουν να ακολουθήσουν το παράδειγμά του για την υποστήριξη του Τραμπ.

«Δεν μιλούν για μένα», είπε η Λέσλι Φάινζεγκ, διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας επιχειρηματικών συμμετοχών Graham & Walker και κύριος διοργανωτής του VCsForKamala, αναφερόμενη στον Μασκ και άλλους, σύμφωνα με τους New York Times. «Δεν μιλούν για τους περισσότερους από εμάς. Και δεν μιλούν για τους ιδρυτές (του αμερικανικού έθνους)».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Κόσμος
Δολοφονία Ισμαήλ Χανίγια: Ρίχνοντας κηροζίνη στη «φωτιά» της Μέση Ανατολής
Επικαιρότητα |

Δολοφονία Ισμαήλ Χανίγια: Ρίχνοντας κηροζίνη στη «φωτιά» της Μέση Ανατολής

Η δολοφονία του πολιτικού ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, και δη εντός του εδάφους του Ιράν, ως νέος «κρίκος» στην αλυσιδωτή, άγνωστης έκβασης κλιμάκωση και αναδιάταξη στη Μέση Ανατολή

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Πόσα χρήματα παίρνουν οι αθλητές που κερδίζουν μετάλλιο
Business of Sport |

Πόσα χρήματα παίρνουν οι αθλητές που κερδίζουν μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού [πίνακας]

Παρά το γεγονός ότι η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή δεν δίνει χρηματικά έπαθλα για την κατάκτηση μεταλλίων, αρκετές χώρες ανταμείβουν τους αθλητές τους με διάφορα μπόνους