Την επίσημη έναρξη λειτουργίας παραρτήματος της Επαγγελματικής Σχολής (ΕΠΑΣ) Μαθητείας Ελευσίνας της ΔΥΠΑ στη Σύρο, με την ειδικότητα «Τεχνίτης Ναυπηγικής Βιομηχανίας», ανακοίνωσαν σήμερα στις εγκαταστάσεις της ΟΝΕΧ στη Σύρο, ο Γενικός Διευθυντής της ONEX Neorion Shipyards Ιωάννης Βαμβακούσης και η Υποδιοικήτρια της ΔΥΠΑ Γιάννα Χορμόβα, με την παρουσία στελεχών της ΟΝΕΧ Shipyards και της ΔΥΠΑ.

Κοινωνικός τουρισμός – ΔΥΠΑ: Ανακοινώθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα

Η νέα πρωτοβουλία διευρύνει τη συνεργασία ΔΥΠΑ και ΟΝΕΧ, σε συνέχεια της υπογραφής μνημονίου τον Νοέμβριο του 2022, στο πλαίσιο του οποίου λειτούργησαν, κατά το περσινό σχολικό έτος, δυο ειδικότητες στην ΕΠΑΣ Ελευσίνας.

Δυνατότητα μαθητείας από τη σύμπραξη ΔΥΠΑ – ONEX

Η σύμπραξη ΔΥΠΑ και ΟΝΕΧ έδωσε τη δυνατότητα σε 17 μαθητευόμενους «τεχνίτες ναυπηγικής βιομηχανίας» και σε 13 μαθητευόμενους «τεχνίτες υποστήριξης ηλεκτρολογικών συστημάτων», να πραγματοποιήσουν τη μαθητεία τους (on the job training) στις εγκαταστάσεις των Ναυπηγείων της ΟΝΕΧ, αποκτώντας έτσι εμπειρία σε πραγματικές συνθήκες εργασίας.

Η ΔΥΠΑ έχοντας θέσει ως προτεραιότητά της να αναβαθμίσει την επαγγελματική εκπαίδευση, καταγράφει μεθοδικά τις ανάγκες των επιχειρήσεων καθώς και των τοπικών κοινωνιών και ενισχύει τις συνεργασίες της με κοινωνικούς εταίρους, πανεπιστήμια και επιχειρήσεις.

Νέο παράρτημα ΕΠΑΣ εγκαινίασε η ΔΥΠΑ στη Σύρο

Στόχος αυτών των πρωτοβουλιών είναι η κατάλληλη προσαρμογή των προγραμμάτων σπουδών, καθώς και η δημιουργία νέων τμημάτων και ειδικοτήτων που να παρέχουν ποιοτικές σπουδές για επαγγέλματα με μεγάλη ζήτηση στην αγορά εργασίας Με αυτόν τον τρόπο, επιδιώκει να εξασφαλίσει στους απόφοιτους προοπτικές απασχόλησης σε σταθερές και καλά αμειβόμενες δουλειές, που θα ταιριάζουν με τις επαγγελματικές τους επιδιώξεις.

Δηλώσεις

Ο Γενικός Διευθυντής της ΟΝΕΧ Neorion Shipyards Ιωάννης Βαμβακούσης, δήλωσε: «Η συνεργασία του Ομίλου με τη ΔΥΠΑ ξεκίνησε επιτυχώς από τα Ναυπηγεία ΟΝΕΧ στην Ελευσίνα, δίνοντας την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να αποκτήσουν επάρκεια σε έναν κλάδο υψηλότατης ζήτησης και άμεσης επαγγελματικής αποκατάστασης. Μέσω του προγράμματος παρέχεται αμειβόμενη πρακτική εργασία στα Ναυπηγεία ΟΝΕΧ και πλήρης ασφάλιση των μαθητευόμενων. Για πρώτη φορά, το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει επίσης επιδότηση σίτισης και στέγασης για τους μαθητευόμενους που δεν είναι κάτοικοι Σύρου, εξασφαλίζοντας έτσι ένα εν γένει υποστηρικτικό περιβάλλον για όλους. Η συγκριμένη συνεργασία αποτελεί μια σημαντικότατη πρωτοβουλία για τη διατήρηση και συνέχιση πολύ απαιτητικών επαγγελμάτων, αλλά και την επαγγελματική αποκατάσταση ανθρώπων που επιθυμούν να γίνουν κομμάτι μιας από τις ιστορικότερες και σπουδαιότερες βιομηχανίες της χώρας. Η ONEX δεσμεύεται να συμβάλλει ουσιαστικά στην εξέλιξη και ανάπτυξη των νέων επαγγελματιών του κλάδου, αλλά και να ενισχύσει την τοπική κοινωνία της Σύρου. Πιστεύουμε πραγματικά ότι τέτοιες πρωτοβουλίες αποδεικνύονται επωφελείς και για τον ίδιο τον τόπο, καθώς προσελκύουν κόσμο, ενισχύοντας την περιοχή οικονομικά και κοινωνικά. Ευχαριστούμε τη ΔΥΠΑ για την εμπιστοσύνη και τη συνεργασία της και ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε τους πρώτους μαθητευόμενους στα Ναυπηγεία μας και τη Σύρο».

Η Υποδιοικήτρια της ΔΥΠΑ Γιάννα Χορμόβα, δήλωσε: «Η λειτουργία του νέου παραρτήματος της ΕΠΑΣ Ελευσίνας στη Σύρο σηματοδοτεί την επέκταση της συνεργασίας μας με τον Όμιλο ONEΧ, καθώς και την περαιτέρω σύνδεση των Σχολών μας με τις ανάγκες της γαλάζιας οικονομίας στη χώρα μας. Αντικατοπτρίζει, επίσης, την αποφασιστικότητα με την οποία ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, όπως τις καταγράφουμε σε όλη την Ελλάδα. Ήδη, σε μία μόνον σχολική χρονιά 30 νέοι από δυο τεχνικές ειδικότητες, οι οποίοι είναι πλέον δευτεροετείς στην ΕΠΑΣ Ελευσίνας, έκαναν τη μαθητεία τους στα Ναυπηγεία της ΟΝΕΧ, αποκτώντας πολύτιμη εργασιακή εμπειρία. Στην ίδια κατεύθυνση, η λειτουργία της ειδικότητας του «τεχνίτη ναυπηγικής βιομηχανίας» στο παράρτημα της ΕΠΑΣ στη Σύρο, πρόκειται να δώσει διέξοδο στους νέους για τις σπουδές τους, αλλά και τη δυνατότητα να βρουν μετά την αποφοίτησή τους σταθερή δουλειά στον τόπο τους».

Οι ΕΠΑΣ απευθύνονται σε νέους 15-29 ετών, που έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση (τουλάχιστον απολυτήριο Γυμνασίου). Ποσοστό 77% των νέων που ολοκληρώνουν τη φοίτησή τους στις ΕΠΑΣ της ΔΥΠΑ (8 στους 10), βρίσκουν δουλειά σε χρονικό διάστημα 12 μηνών μετά την αποφοίτησή τους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Παύλος Μυλωνάς: Πώς θα αξιοποιήσουμε τα πλεονάζοντα κεφάλαια – Οι στόχοι για τα μερίσματα
Επιχειρήσεις |

Μυλωνάς (Εθνική): Πώς θα αξιοποιήσουμε τα πλεονάζοντα κεφάλαια – Οι στόχοι για τα μερίσματα

Για πιστωτική επέκταση, επιβράβευση μετόχων και αξιοποίηση άλλων ευκαιριών τα κεφάλαιά μας μίλησε ο Παύλος Μυλωνάς, διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας

LOW: Το 1ο ελληνικό κρασί με χαμηλό αλκοόλ από το Κτήμα Σεμέλη
Επιχειρήσεις |

Το 1ο ελληνικό κρασί με χαμηλό αλκοόλ από το Κτήμα Σεμέλη

Προϊόν καινοτομίας και της πολύχρονης εμπειρίας του Κτήματος στη παραγωγή κρασιών ανωτέρας ποιότητας, το LOW προσφέρει μία εμπειρία γεύσης πλούσια και αυθεντική αλλά με λιγότερο από το 50% αλκοόλης και το 40% των θερμίδων, από ένα «τυπικό»  κρασί περιεκτικότητας 12,5% αλκοόλ