Έσοδα της τάξης των 892,7 εκατ. ευρώ, υψηλότερα κατά 4,5% σε ετήσια βάση, προβλέπει για τον ΟΤΕ η AΧΙΑ Research, ενόψει της επίσημης ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων για το β’ τρίμηνο του 2024, την ερχόμενη Τετάρτη 7 Αυγούστου.

Η AΧΙΑ προβλέπει επίσης ότι τα EBITDA για το τρίμηνο θα διαμορφωθούν κατά 1,1% υψηλότερα σε ετήσια βάση στα 325,8 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη στα 122,1 εκατ. ευρώ έναντι 111,9 εκατ. ευρώ το 2ο τρίμηνο του 23.

Αύξηση 9,2% στα έσοδα του ΟΤΕ το α’ τρίμηνο – Μέρισμα 0,71 ευρώ ανά μετοχή

Για το α’ εξάμηνο του έτους προβλέπεται τα έσοδα να διαμορφωθούν στα 1.770,3 εκατ. ευρώ, υψηλότερα κατά 6,8% σε σχέση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2023, με τα αναφερόμενα EBITDA να διαμορφώνονται στα 664,6 εκατ. ευρώ παραμένοντας σταθερά σε σχέση με το α’ εξάμηνο του 2023, και τα καθαρά κέρδη στα 256,9 εκατ. ευρώ ή 4,8% υψηλότερα σε σχέση με το πρώτο μισό του προηγούμενου έτους.

Αυξημένα κατά 5,4% τα έσοδα από τις ελληνικές δραστηριότητες

Σχετικά με τις ελληνικές δραστηριότητες του ΟΤΕ στην σταθερή τηλεφωνία/ internet η AΧΙΑ αναμένει ότι τα έσοδα θα αυξηθούν συγρατημένα, λαμβάνοντας ώθηση από τα ευρυζωνικά δίκτυα και παρά τις πιέσεις σε επίπεδο σταθερής τηλεφωνίας. Επίσης, ώθηση προβλέπεται να λάβει η εταιρεία και από τη συνδρομητική τηλεόραση λόγω της καλής αθλητικής σεζόν και των προσπαθειών για την πρόληψη της πειρατείας.

Τα έσοδα από τον τομέα πληροφορικής αναμένεται να διατηρήσουν στην αυξητική τους τάση, καθώς συνεχίζονται τα έργα ψηφιοποίησης στη χώρα. Όσον αφορά τις ελληνικές δραστηριότητες κινητής τηλεφωνίας, αναμένεται ότι τα έσοδα θα συνεχίσουν να αυξάνονται με υγιή ρυθμό υποβοηθούμενα από τις προσθήκες καρτοκινητής τηλεφωνίας.

Τα συνολικά έσοδα από τις ελληνικές δραστηριότητες εκτιμάται ότι θα είναι υψηλότερα κατά 5,4% σε ετήσια βάση στο 2ο τρίμηνο του ’24 στα 828,8 εκατ. ευρώ, ενώ για το α’ εξάμηνο του ’24 τα έσοδα εκτιμώνται στα 1.641,1 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 7,8% σε ετήσια βάση σε σχέση με το α’ εξάμηνο του ’23.

Στη Ρουμανία και στην εκεί θυγατρική προβλέπονται αδύναμες επιδόσεις με έσοδα 65,7 εκατ. ευρώ το α’ τρίμηνο του 2024, μειωμένα κατά 5,2% σε ετήσια βάση, ενώ σε όρους α’ εξαμήνου τα έσοδα αναμένονται στα 131,9 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 4,6% σε ετήσια βάση.

Για το β’ τρίμηνο του ’24, η Axia προβλέπει ότι τα έσοδα του ομίλου θα κινηθούν στα 892,7 εκατ. ευρώ ή 4,5% υψηλότερα σε ετήσια βάση, ενώ για το α’ εξάμηνο του έτους τα έσοδα εκτιμώνται στα 1.770,3 εκατ. ευρώ ή 6,8% υψηλότερα σε ετήσια βάση.

Η αγορά αναμένει να ακούσει τις σκέψεις του νέου CEO του ΟΤΕ, Κώστα Νεμπή

Όσον αφορά τη λειτουργική κερδοφορία, αναμένεται ότι το EBITDA του β’ τριμήνου του ’24, σε δημοσιευμένη βάση, θα διαμορφωθεί στα 325,8 εκατ. ευρώ ή 1,1% υψηλότερα σε ετήσια βάση, ενώ σε προσαρμοσμένη βάση, αναμένεται ήπια μείωση κατά 0,7% σε ετήσια βάση στα 346,5 εκατ. ευρώ. Η αύξηση του EBITDA είναι αποτέλεσμα της αύξησης της κερδοφορίας από τις ελληνικές δραστηριότητες, η οποία αντισταθμίζεται εν μέρει από τη μειωμένη κερδοφορία στις δραστηριότητες στη Ρουμανία.

Ο διευθύνων σύμβουλος στην πρώτη τηλεδιάσκεψη

Τα αναφερόμενα EBITDA το α’ εξάμηνο του ’24 εκτιμάται ότι θα ανέλθουν σε 664,6 εκατ. ευρώ (σταθερά σε ετήσια βάση), ενώ εξαιρουμένης της VLS, τα προσαρμοσμένα EBITDA θα ανέλθουν σε 695,2 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση 0,5% σε ετήσια βάση.

Τέλος, η τηλεδιάσκεψη που θα ακολουθήσει την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του β’ τριμήνου θα είναι η πρώτη για τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο Κώστα Νεμπή με την αγορά να αναμένει να πάρει μια πρώτη γεύση από τις πρώτες του σκέψεις και τα σχέδιά του για την επιχείρηση. Αναμένεται επίσης ότι ο νέος CEO του ΟΤΕ θα επικεντρωθεί στις προοπτικές για το υπόλοιπο του 2024, συμπεριλαμβανομένου του ανταγωνιστικού τοπίου στις τηλεπικοινωνίες στην Ελλάδα τόσο στη λιανική όσο και στη χονδρική πλευρά της επιχείρησης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Παύλος Μυλωνάς: Πώς θα αξιοποιήσουμε τα πλεονάζοντα κεφάλαια – Οι στόχοι για τα μερίσματα
Επιχειρήσεις |

Μυλωνάς (Εθνική): Πώς θα αξιοποιήσουμε τα πλεονάζοντα κεφάλαια – Οι στόχοι για τα μερίσματα

Για πιστωτική επέκταση, επιβράβευση μετόχων και αξιοποίηση άλλων ευκαιριών τα κεφάλαιά μας μίλησε ο Παύλος Μυλωνάς, διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας

LOW: Το 1ο ελληνικό κρασί με χαμηλό αλκοόλ από το Κτήμα Σεμέλη
Επιχειρήσεις |

Το 1ο ελληνικό κρασί με χαμηλό αλκοόλ από το Κτήμα Σεμέλη

Προϊόν καινοτομίας και της πολύχρονης εμπειρίας του Κτήματος στη παραγωγή κρασιών ανωτέρας ποιότητας, το LOW προσφέρει μία εμπειρία γεύσης πλούσια και αυθεντική αλλά με λιγότερο από το 50% αλκοόλης και το 40% των θερμίδων, από ένα «τυπικό»  κρασί περιεκτικότητας 12,5% αλκοόλ