Η καταληκτική ημερομηνία για τη διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης, σχετικά με το σχέδιο Τεύχους Διακήρυξης για τη διαγωνιστική διαδικασία ανανέωσης στόλου λεωφορείων στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, με αναθέτουσα Αρχή το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και τελικούς ωφελούμενους τους Οργανισμούς Αστικών Συγκοινωνιών στις δύο μητροπολιτικές περιοχές, μετατέθηκε μέχρι και την 26η Αυγούστου 2024.

Μέχρι τέλος του 2025 θα κυκλοφορούν 900 νέα λεωφορεία στην Αττική

Υπενθυμίζεται ότι ο διαγωνισμός εντάσσεται στο σχετικό μεσοπρόθεσμο πλάνο του Υπουργείου, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Κοινότητα και τους εμπλεκόμενους φορείς και αφορά 700 οχήματα με προεπιλογή αναδόχων για ηλεκτρικά λεωφορεία βραχείας, καθώς και ταχείας φόρτισης, αλλά και τρόλεϊ σύγχρονης τεχνολογίας κίνησης.

Όλες οι προτάσεις – παρατηρήσεις, που θα υποβληθούν στο πλαίσιο της διαδικασίας της δημόσιας διαβούλευσης, θα αξιολογηθούν από τη Διεύθυνση Επιβατικών Μεταφορών του Υπουργείου.

Παραλήφθηκαν τα πρώτα 130 από τα 211 καινούργια λεωφορεία από τον ΟΑΣΑ

Παραλήφθηκαν τα πρώτα 130 λεωφορεία από τα 211 που περιλαμβάνονται στον διεθνή διαγωνισμό του ΟΑΣΑ, ο οποίος ολοκληρώθηκε, για την παραχώρηση συγκοινωνιακού έργου σε 63 περιαστικές λεωφορειακές γραμμές. Η ανάδοχη κοινοπραξία θα παραλάβει τους επόμενους μήνες και τα υπόλοιπα οχήματα. Η σταδιακή ένταξή τους στις λεωφορειακές περιαστικές γραμμές θα ξεκινήσει στα τέλη Αυγούστου, αρχής γενομένης από την Ανατολική Αττική.

Το νέο αμαξοστάσιο της ανάδοχης κοινοπραξίας, από το οποίο θα εκκινούν τα λεωφορεία που θα εξυπηρετούν τις περιοχές της Ανατολικής Αττικής, επισκέφθηκε σήμερα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, συνοδευόμενος από τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιο για τις Μεταφορές κ. Βασίλη Οικονόμου και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΑΣΑ κ. Γιώργο Σπηλιόπουλο.

Έχουν παραληφθεί ήδη και τα 96 οχήματα (61 12μέτρα, 30 αρθρωτά 18μέτρα και 5 Midi 8μέτρα) τα οποία, σταδιακά, θα ξεκινήσουν από τα τέλη Αυγούστου να εκτελούν δρομολόγια σε 25 γραμμές της Ανατολικής Αττικής, αντικαθιστώντας τα παλαιά οχήματα, τα οποία είναι σήμερα σε κυκλοφορία. Πρόκειται για λεωφορειακές γραμμές που εξυπηρετούν τις περιοχές Παιανία, Κορωπί, Παλλήνη, Πικέρμι, Γέρακας, Ραφήνα, Σπάτα, Λούτσα, Ανάβυσσος, Π. Φώκαια, Ανθούσα, Γλυκά Νερά, Μαραθώνας, Ν. Μάκρη, Βάρη, Βάρκιζα, Σαρωνίδα, Βουλιαγμένη.

Παράλληλα, έχει ξεκινήσει η σταδιακή προμήθεια και των υπόλοιπων 115 νέων οχημάτων (112 12μέτρα και 3 Midi 8μέτρα) που θα εκτελούν το συγκοινωνιακό έργο στις υπόλοιπες 38 γραμμές της Δυτικής Αττικής, οι οποίες εξυπηρετούν περιοχές, όπως Ελευσίνα, Ασπρόπυργος, Μάνδρα, Μαγούλα, Φυλή. Ήδη, έχουν παραληφθεί τα πρώτα 34 λεωφορεία και τους επόμενους μήνες αναμένεται να ολοκληρωθεί η προμήθεια και των υπολοίπων οχημάτων.

Η παραχώρηση του συγκοινωνιακού έργου βάσει της νέας σύμβασης με την κοινοπραξία που αναδείχθηκε από τον διεθνή διαγωνισμό του ΟΑΣΑ, έχει διάρκεια 8 έτη και όλα τα οχήματα που θα δρομολογηθούν στις γραμμές θα είναι καινούργια, ντιζελοκίνητα λεωφορεία αστικού τύπου, κατηγορίας EURO VI ή νεότερα, με χαμηλό δάπεδο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green