Ως μεγαλύτερη προτεραιότητα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής χαρακτήρισε τα θέματα ασφάλειας ο Υπουργός, Χρήστος Στυλιανίδης, σε δηλώσεις του μετά την επίσκεψή του το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά και στο Α’ Λιμενικό Τμήμα (Ακτή Τζελέπη) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

Όσον αφορά τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια απέφυγε να αναφερθεί σε τιμές και αρκέστηκε να επαναλάβει την πρόταση του για μείωση του ΦΠΑ στα ΙΧ αν και την παρέπεμψε στο μέλλον καθώς όπως παραδέχθηκε «έχουμε δρόμο μπροστά μας».

Ακτοπλοΐα: Τέλος στα σενάρια μείωσης του ΦΠΑ για εισιτήρια ΙΧ

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο σύσκεψης με τους επιτελείς του Υπουργείου και της Λιμενικής Αρχής Πειραιά, ενώ στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκαν τα θέματα ασφάλειας.

Ο κ. Υπουργός ενημερώθηκε από την ιεραρχία του Λιμεναρχείου για την κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά κατά τη θερινή περίοδο και για όλες τις διαδικασίες ελέγχου και επιθεωρήσεων που πραγματοποιούνται σε καθημερινή βάση. Συνεχάρη, επίσης, τα στελέχη του Λ.Σ. για το σημαντικό τους έργο και για την σημαντική συμβολή τους στην ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή των δρομολογίων της ακτοπλοΐας και την τήρηση όλων των απαιτούμενων μέτρων τάξης και ασφάλειας.

Αναφορικά με τις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων ο κ. Στυλιανίδης επισήμανε: «Σε ό,τι αφορά στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, είπα στην Βουλή πριν δύο μέρες, ότι είμαστε στη διαβούλευση με το Υπουργείο Οικονομικών για το θέμα του ΦΠΑ. Θα δούμε τη γενικότερη οικονομική πολιτική, τους δημοσιονομικούς περιορισμούς και αυτό θα είναι μια γενική κυβερνητική απόφαση. Έχουμε ακόμα δρόμο να εξαντλήσουμε μέχρι να έχουμε όλα τα δεδομένα μπροστά μας».

Ερωτηθείς για τους ελέγχους που πραγματοποιούνται προς αποφυγή φαινομένων αισχροκέρδειας ο κ. Υπουργός διευκρίνισε ότι, έχουν ήδη γίνει γύρω στους 1.500 ελέγχους και έχουν εντοπιστεί περίπου 21-23 παραβάσεις, οι οποίες έχουν τιμωρηθεί. «Θα συνεχίσουμε τους ελέγχους και για αυτόν τον λόγο, μια περίπτωση κατέληξε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού και αναμένουμε την απόφασή της έτσι ώστε αυτή η καταγγελία, αν ισχύει, όντως να τιμωρηθεί με πάρα πολύ αυστηρό τρόπο για να στείλουμε και το μήνυμα», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.

Για τα θέματα ασφαλείας σημείωσε ότι «όπως έχει τονίσει και ο Πρωθυπουργός κατ’ επανάληψη, τα θέματα ασφάλειας και ειδικά στην ακτοπλοΐα, είναι μη διαπραγματεύσιμα. Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο ανοχής. Αυτό ξεκινήσαμε από την αρχή και αυτό θα συνεχίσουμε».

Τον κ. Στυλιανίδη, συνόδευσαν ο Γενικός Γραμματέας Ναυτιλίας και Λιμένων, Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχος Λ.Σ. Γεώργιος Αλεξανδράκης, ο Διοικητής της 1ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. Κωνσταντίνος Γιαλελής, ο Κεντρικός Λιμενάρχης Πειραιά, Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. Δρακούλης Κούβαρης, καθώς και ανώτατοι και ανώτεροι Αξιωματικοί Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ακτοπλοΐα