
Άγγιξαν το ένα δισ. δολ. τα έσοδα της Costamare που διευθύνεται απο τον Κωστή Κωνσταντακόπουλο, το πρώτο εξάμηνο του 2024 καθώς ανήλθαν στα 979,431 εκατ. δολ. έναντι 614,712 εκατ. δολ. το αντίστοιχο διάστημα του 2023.
Παράλληλα η εταιρεία διαθέτει ρευστότητα ύψους 1,1 δισ. δολ. σύμφωνα με τον Γρηγόρη Ζήκο, Οικονομικό Διευθυντή της εισηγμένης στο αμερικάνικο χρηματιστήριο ναυτιλιακής εταιρείας, στον τομέα των containerships, οι συνεχιζόμενες εκτροπές πλοίων γύρω από την Αφρική και μια πρώιμη περίοδος αιχμής, με υψηλότερη από την αναμενόμενη ζήτηση φορτίου, είχαν ως αποτέλεσμα οι τιμές των ναύλων να παραμένουν σε ανοδική τροχιά με φόντο την ανεπάρκεια άμεσης προσφοράς χωρητικότητας.
Ποιοι κυριαρχούν στο παγκόσμιο θαλάσσιο εμπόριο
Στον τομέα του χύδην ξηρού φορτίου, η εταιρεία προχωρά τη στρατηγική ανανέωσης του ιδιόκτητου στόλου και την αύξηση του μέσου μεγέθους του, έχοντας ολοκληρώσει την πώληση ενός Handysize κατασκευής 2011 και συμφωνήσει την πώληση ενός Supramax κατασκευής 2009, ενώ απέκτησε δυο πλοία Capesize κατασκευής 2012.
Η απασχόληση του στόλου των containerships ανέρχεται σε 100% και 88% για το 2024 και το 2025
Επιπλέον το πρώτο εξάμηνο του 2024 τα κέρδη της εταιρείας ανήλθαν στα 185,472 εκατ. δολ έναντι 204,807 δολ. ένα χρόνο πριν. Στο δεύτερο τρίμηνο του 2024 τα έσοδα της εταιρείας ανήλθαν στα 477,483 εκατ. δολ έναντι 365,943 εκατ.δολ το δεύτερο τρίμηνο του 2023 και τα κέρδη ανήλθαν στα 91,383 εκατ. δολ έναντι 68,559 εκατ. δολ πέρυσι την ίδια περίοδο.
Ο κ. Γρηγόρης Ζήκος, Οικονομικός Διευθυντής της Costamare Inc., με την ευκαιρία ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων σημείωσε ακόμη ότι κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου, η εταιρεία ναύλωσε επτά containerships για ελάχιστη περίοδο μεταξύ 2 και 3 ετών. Οι νέες συμφωνίες ναύλωσης αναμένεται να δημιουργήσουν πρόσθετα συμβόλαια έσοδα άνω των 220 εκατ. δολαρίων.
Η απασχόληση του στόλου των containerships ανέρχεται σε 100% και 88% για το 2024 και το 2025, αντίστοιχα, και συνολικά τα συμβολαιοποιημένα έσοδα ανέρχονται σε 2,4 δισ. δολάρια με εναπομένουσα διάρκεια χρονοναύλωσης 3,5 έτη.
Η CBI, η πλατφόρμα εμπορίας χύδην ξηρού φορτίου, διαχειρίζεται εμπορικά έναν στόλο 54 πλοίων, η πλειονότητα των οποίων είναι σε συμφωνίες ναύλωσης σε σύνδεση με το βασικό δείκτη της ναυλαγοράς. Τέλος, όσον αφορά τη Neptune Maritime Leasing, η πλατφόρμα αναπτύσσεται σταθερά, έχοντας σήμερα χρηματοδοτήσει 25 ναυτιλιακά περιουσιακά στοιχεία για συνολικό ποσό περίπου 285 εκατ.δολ».


Latest News

Capital Clean Energy Carriers: Καθέλκυση του μεγαλύτερου στην ιστορία πλοίου μεταφοράς υγρού διοξειδίου του άνθρακα
Κατασκευάζεται από τα Κορεάτικα ναυπηγεία HD Hyundai Mipo και διαθέτει χωρητικότητα 22.000 κ.μ.

Αύξηση κερδών κατά 37% το 2024 για τον ΟΛΘ - Προτείνει μέρισμα 2 ευρώ/μετοχη
Το προτεινόμενο μέρισμα θα είναι στα € 2 ανά μετοχή, αυξημένο κατά 54% σε σχέση με το προηγούμενο έτος (1,3 ευρώ ανά μετοχή)

Πώς θα κινηθούν οι τιμές στα ακτοπλοϊκά φέτος – Τι θα γίνει με τα ταχύπλοα
«Υπάρχει κυβερνητική δέσμευση να μην αυξηθούν οι τιμές στα συμβατικά πλοία, ενώ στα ταχύπλοα ενδέχεται να μειωθούν» σημείωσε ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Στέφανος Γκίκας

«Ξεπουλάνε» τα ακτοπλοϊκά για το Πάσχα - «Ζαλίζουν» οι τιμές
Οι τουριστικοί πράκτορες επισημαίνουν ότι για την Μεγάλη Τετάρτη και την Μεγάλη Πέμπτη τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια είναι ελάχιστα

Τραμπ: Εντολή στις υπηρεσίες να σχεδιάσουν τη Ναυτική Αναγέννηση των ΗΠΑ
Το εκτελεστικό διάταγμα του Τραμπ αποσκοπεί στην αντιμετώπιση της κυριαρχίας της Κίνας στη ναυτιλία των ωκεανών

Το στοίχημα Κικίλια για μείωση των τιμών
Οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Ναυτιλίας θα πρέπει να καταγράψουν τις τιμές που ισχύουν αυτή τη στιγμή για όλες τις γραμμές και όλα τα πλοία

Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών: Θετικά και αρνητικά σημεία στην απόφαση του ΙΜΟ για την πράσινη μετάβαση της ναυτιλίας
Η πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστώ, Μελίνα Τραυλού μιλάει για άδικη μεταχείριση του LNG που υπονομεύει τις επενδύσεις που έχουν πραγματοποιηθεί

Οι Ευρωπαίοι εφοπλιστές χαιρετίζουν τη συμφωνία για τις ανθρακούχες εκπομπές
Η συμφωνία επιτεύχθηκε μετά από ψηφοφορία, ένα γεγονός σπάνιο στον ΙΜΟ όπου πάντα επιδιώκεται η ομοφωνία

Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών: +100 υποτροφίες για το Ακαδημαϊκό Έτος 2025-2026
Η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών χορηγεί και φέτος +100 Υποτροφίες, καθώς και την υποτροφία με τη συμβολική ονομασία «Αριστεία»

ΟΤ Delphi Economic Forum X – Β. Κικίλιας: Κλειστός διαγωνισμός 4 χρόνων για τις άγονες γραμμές
Ο κ. Κικίλιας έκανε λόγο για οριζόντιο τρόπο συγκράτησης των τιμών στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια με τη μείωση κατά 50% των λιμενικών τελών