Συνάντηση συνεργασίας με τον πρόεδρο της ΔΕΘ, Τάσο Τζήκα, για την προετοιμασία της 88ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (88η ΔΕΘ), στην οποία θα συμμετάσχουν 150 εκθέτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, είχε ο υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος,

Σημειώνεται ότι τιμώμενη χώρα φέτος είναι η Γερμανία που συμμετέχει με περισσότερες από 120 επιχειρήσεις από τους τομείς της αυτοκινητοβιομηχανίων, της ενέργειας, των τροφίμων, των logistics κοκ.

88η ΔΕΘ: Τιμώμενη Χώρα η Γερμανία με 120 επιχειρήσεις και φορείς

Το σχέδιο ανάπλασης για την 88η ΔΕΘ

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε παράλληλα, η πορεία του έργου της ανάπλασης του χώρου στην 88η ΔΕΘ, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί με 300 εκατ. ευρώ, τα 120 από τα οποία θα προέλθουν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Στόχος του υπουργείου Ανάπτυξης είναι ένα παραγωγικό μοντέλο για τη χώρα

Ο υπουργός Ανάπτυξης συναντήθηκε και με την πρόεδρο του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδας, Λουκία Σαράντη. Στο επίκεντρο της συζήτησής τους βρέθηκε η αντιμετώπιση των αναγκών και των προβλημάτων της βιομηχανίας, ιδίως στην περιοχή της Βορείου Ελλάδας, με στόχο την προέλκυση επενδύσεων και τη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης.

Όπως έχει πει ο κ. Θεοδωρικάκος, βασική προτεραιότητα του υπουργείου Ανάπτυξης είναι η συμβολή του σε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο της χώρας, με βασική προτεραιότητα την βιομηχανική ανασυγκρότηση και την ενίσχυση του ρόλου της βιομηχανίας στην ελληνική οικονομία. 88η ΔΕΘ

Η Γερμανία τιμώμενη χώρα

Με 120 επιχειρήσεις και φορείς , μια απο τις μεγαλύτερες συμμετοχές στην ιστορία της ΔΕΘ, θα συμμετάσχει φέτος η Γερμανία, ως Τιμώμενη Χώρα στην 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης  (7-15/9/2024).  Στο περίπτερο της θα στεγαστούν φορείς από όλο το φάσμα της οικονομίας, του πολιτισμού και της εκπαίδευσης.

Με καθολική κάλυψη και των 6.000 τ.μ. του περιπτέρου 13 του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, η Γερμανία υπό το brand «made in Germany» και με σύνθημα hallo Ελλάδα θα παρουσιάσει ένα περίπτερο προδιαγραφών Παγκόσμιας Έκθεσης (EXPO), το οποίο θα αποτυπώνει μία επίκαιρη και αντιπροσωπευτική εικόνα της σύγχρονης Γερμανίας.

Οι επιχειρήσεις που θα συμμετέχουν στο Γερμανικό περίπτερο προέρχονται από τους σημαντικότερους κλάδους της μεγαλύτερης Ευρωπαϊκής οικονομίας, όπως βιομηχανία, μεταποίηση, υψηλή τεχνολογία, ενέργεια, μεταφορές-logistics, χρηματοπιστωτικός τομέας, φαρμακοβιομηχανία, αγροτική τεχνολογία και τεχνολογία τροφίμων (το σύνολο του καταλόγου των Γερμανών εκθετών είναι διαθέσιμο εδώ).

Παράλληλα οι Γερμανικοί φορείς δραστηριοποιούνται σε πολυσχιδή πεδία όπως του πολιτισμού, εκπαίδευσης, οικονομίας, εμπορίου κτλ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία