Με εντατικούς ρυθμούς προχωρά το υπουργείο Τουρισμού στη θεσμοθέτηση ενός νέου συστήματος κατάταξης ξενοδοχείων βάσει κριτηρίων βιωσιμότητας, το οποίο δεν για πρώτη φορά εισάγεται σε παγκόσμιο επίπεδο. Το συγκεκριμένο σύστημα κατάταξης θα περιλαμβάνει την αξιολόγηση και πιστοποίηση των ξενοδοχείων με βάση το περιβαλλοντικό και κοινωνικό τους αποτύπωμα.
Σε συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε για το σκοπό αυτό με την υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη και την υφυπουργό Έλενα Ράπτη, παρουσιάστηκε η σχετική μελέτη από τον πρόεδρο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ) Αλέξανδρο Βασιλικό και τον Πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ) Γιώργο Στασινό.
Τα δυο Επιμελητήρια εργάζονται από κοινού, εδώ και δυο χρόνια, προκειμένου να ενσωματώσουν σε ένα ολοκληρωμένο και λειτουργικό σύστημα κριτηρίων, όλες τις πιστοποιήσεις καλών πρακτικών για τη βιωσιμότητα στη φιλοξενία.
Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, η υπουργός Τουρισμού δήλωσε: «Η βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα του υπουργείου Τουρισμού. Στο πλαίσιο αυτό προχωράμε άμεσα στη θεσμοθέτηση ενός συστήματος κατάταξης των ελληνικών ξενοδοχείων, με βάση την ενσωμάτωση των αρχών της βιωσιμότητας και των εθνικών και ευρωπαϊκών κλιματικών στόχων. Η αξιολόγηση των καταλυμάτων μέσω αυτού του συστήματος, αποτελεί παγκόσμια καινοτομία και εργαζόμαστε εντατικά προκειμένου να είμαστε έτοιμοι να το παρουσιάσουμε το ερχόμενο φθινόπωρο.»
Ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ) Αλέξανδρος Βασιλικός δήλωσε: «Στη συζήτηση περί βιωσιμότητας και υπερσυγκέντρωσης το ΞΕΕ απαντά, όπως κάνει πάντα, με πράξεις. Είμαι ιδιαίτερα περήφανος που η υπουργός Τουρισμού υιοθέτησε και θα θεσμοθετήσει το προτεινόμενο σύστημα, το οποίο είναι αποτέλεσμα μιας δουλειάς δυο χρόνων μαζί με τον φίλο Πρόεδρο του ΤΕΕ, η οποία επιβεβαιώνει πως τα ελληνικά ξενοδοχεία με τις κατάλληλες πολιτικές μπορούν να είναι πρωταθλητές όχι μόνο στην ανάπτυξη και την απασχόληση αλλά και στη βιωσιμότητα».
Latest News
Απογοητευτικές οι επιδόσεις κυβερνήσεων και επιχειρήσεων στο ESG - Tι δείχνει έρευνα στην Ελλάδα
Oι πέντε κλάδοι που καταγράφουν την υψηλότερη και τη χαμηλότερη βαθμολογία στο ESG - Η έρευνα ESG Monitor Report 2024
Διεθνές συνέδριο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη στη Νέα Υόρκη από το Κέντρο Αειφορίας (CSE)
Το Κέντρο Αειφορίας (CSE) διοργάνωσε το Διεθνές Συνέδριο Ηγεσίας για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη ESG 2024, που πραγματοποιήθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου στην Νέα Υόρκη στο εμβληματικό One Word Trade Center