Aπώλειες κατέγραψαν τα ασιατικά χρηματιστήρια στο κλείσιμο της εβδομάδας, αγορές να υποχωρούν μετά το sell off στη Wall Street λόγω των ανησυχιών για την ύφεση.

Ο Nikkei σημειώνει βουτιά 5,6% σήμερα διολισθαίνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο από το Φεβρουάριο. Ο ευρύτερος Topix χάνει σχεδόν 6%.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημειώνει βουτιά 2,5%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai υποχωρεί σε ποσοστό 0,65% και ο δείκτης CSI 300 των εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης χάνει 0,8%.

Ο αυστραλιανός δείκτης S&P/ASX 200 υποχώρησε κατά 2,14%, υποχωρώντας από το ιστορικό υψηλό του την Πέμπτη.

Στα μάκρο της ημέρας, ο πληθωρισμός της Νότιας Κορέας για τον Ιούλιο ήταν ελαφρώς υψηλότερος του αναμενόμενου, με τον δείκτη τιμών καταναλωτή της χώρας να σκαρφαλώνει 2,6% σε ετήσια βάση, σε σύγκριση με το 2,5% που ανέμεναν οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.

Στη Wall Street, ο Dow σημείωσε πτώση 494 μονάδων ή σχεδόν 1,21%. Στα χαμηλότερα της συνεδρίασης, ο δείκτης έχανε 744,22 μονάδες ή πτώση 1,8%. Ο S&P 500 σημείωσε πτώση 1,37% στις 5,446.68 μονάδες, ενώ ο Nasdaq διολίσθησε κατά 2,3%, στη μεγαλύτερη ενδοημερήσια αντιστροφή από το 2022.

Ο δείκτης Russell 2000 των μετοχών μικρής κεφαλαιοποίησης, ο οποίος είχε κάνει ράλι το τελευταίο διάστημα καθώς πολλοί επενδυτές μετέφεραν τις επενδύσεις τους στις εταιρείες του δείκτη, σημείωσε πτώση 3%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές