Μετά την απότομη αύξηση του ποσοστού ανεργίας που αυξήθηκε στο 4,3%, το υψηλότερο από τον Οκτώβριο του 2021, οι επενδυτές αναζητούν πιο ασφαλή επενδυτικά καταφύγια: ο χρυσός και τα ομόλογα γίνονται πρωταγωνιστές.

Οι αγορές είχαν ήδη επηρεαστεί από τα απογοητευτικά αποτελέσματα της Amazon και της Intel, τα πιο ήπια από το αναμενόμενο στοιχεία της Πέμπτης για την βιομηχανική δραστηριότητα των ΗΠΑ και τη μηνιαία έκθεση για τις μισθοδοσίες πλην των αγροτικών εργασιών των ΗΠΑ, η οποία έδειξε ότι η αύξηση των θέσεων εργασίας υποχώρησε στις 114.000 νέες προσλήψεις τον Ιούλιο από 179.000 τον Ιούνιο.

Οι ανησυχίες για ύφεση κλυδωνίζουν την Wall Street – Διευρύνεται το sell-off

Τα αδύναμα στοιχεία αύξησαν τις προσδοκίες για πολλαπλές μειώσεις των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ φέτος, η οποία μόλις αυτή την εβδομάδα επέλεξε να διατηρήσει τα επιτόκια αμετάβλητα.

Ο χρυσός αν και κινείται αρνητικά κατά 0,73% αυτή τη στιγμή στα 2,428.32 δολάρια ανά ουγγιά στις τιμές spot, κινείται θετικά κατά +3,81% σε μηνιαία βάση, «κόντρα» στους αντίθετους ανέμους των δεικτών της Wall Street. Σε μηνιαίο επίπεδο μόνο ο Dow κινείται θετικά κατά 0,49%, αν και οι αγορές βρίσκονται σε περιδίνηση μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα των μεγάλων εταιρειών, καθώς και των τελευταίων μακροοικονομικών στοιχείων και δεν αποκλείεται περαιτέρω πτώσεις έως ότου να βρεθούν ξανά πατήματα.

Μεγάλο μέρος των επενδυτών που κινήθηκαν προς ομόλογα και χρυσό προήλθαν από τους επενδυτές της τεχνολογίας

Οι αγορές πιο ασφαλών επενδύσεων ήταν στο σύνολό τους θετικές, με τα ομόλογα και τον χρυσό να σημειώνουν ράλι, καθώς πρόκειται για περιουσιακά στοιχεία που θεωρούνται πιο πιθανά στο να διατηρήσουν την αξία τους κατά τη διάρκεια του χάους στις αγορές, σημειώνει το Reuters.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς των ΗΠΑ μειώθηκε κατά 15 μονάδες βάσης στο 3,828%, από 3,978%. Η απόδοση των 2ετών ομολόγων, η οποία συνήθως κινείται παράλληλα με τις προσδοκίες για τα επιτόκια, υποχώρησε κατά 24,6 μονάδες βάσης στο 3,9187%, από 4,165%.

Οι τιμές του πετρελαίου, ωστόσο, δέχθηκαν πλήγμα λόγω των ανησυχιών για την ανάπτυξη. Το αμερικανικό αργό (WTI) έχανε 3,84% στα 73,38 δολάρια το βαρέλι και το μπρεντ υποχώρησε στα 76,85 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας ημερήσια πτώση 3,36%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Commodities