Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων μηνών υποχωρεί το αμερικανικό δολάριο την Παρασκευή, καθώς τα απογοητευτικά στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ ενισχύουν τις προσδοκίες ότι η Federal Reserve θα μειώσει τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης τον Σεπτέμβριο καθώς η οικονομία καταρρέει.

Ειδικότερα, ο δείκτης του δολαρίου σημειώνει πτώση 1,13% στις 103,18 μονάδες, φτάνοντας στο χαμηλότερο από τις 14 Μαρτίου. Είναι η μεγαλύτερη ημερήσια ποσοστιαία πτώση από τον Νοέμβριο.

Το ευρώ ενισχύθηκε 1,16% στα 1,0916 δολάρια και έφτασε ενδοσυνεδριακά στα 1,09175 δολάρια, το υψηλότερο από τις 18 Ιουλίου.

Το δολάριο υποχώρησε 1,71% στα 146,8 γιεν Ιαπωνίας και έφτασε στα 146,75, το χαμηλότερο από τις 12 Μαρτίου.

Οι ανησυχίες για ύφεση κλυδωνίζουν την Wall Street – Διευρύνεται το sell-off

Οι ανησυχίες για την αμερικανική οικονομία πλήττουν το δολάριο

Οι εργοδότες πρόσθεσαν 114.000 θέσεις εργασίας , κάτω από τις προσδοκίες για αύξηση 175.000. Το ποσοστό ανεργίας αυξήθηκε στο 4,3%, πάνω από τις προσδοκίες των οικονομολόγων ότι θα παραμείνει αμετάβλητο τον μήνα στο 4,1%.

Όλα τα στοιχήματα της Wall Street ποντάρουν σε μείωση των επιτοκίων κατά 50 μ.β.

«Έτσι μοιάζει ένας φόβος για την ανάπτυξη. Η αγορά συνειδητοποιεί τώρα ότι η οικονομία πράγματι επιβραδύνεται», σχολιάζει ο Wasif Latif, πρόεδρος και επικεφαλής επενδύσεων στη Sarmaya Partners στο Πρίνστον του Νιου Τζέρσεϊ.

Οι traders προεξοφλούν τώρα με πιθανότητα 71% ότι η Fed θα μειώσει τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης τον Σεπτέμβριο, από 31% πριν από τη δημοσίευση των στοιχείων και από 22% την Πέμπτη, σύμφωνα με το FedWatch Tool του Ομίλου CME.

Η Fed διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια την Τετάρτη και ο πρόεδρός, Τζερόμ Πάουελ άφησε ανοικτό το παράθυρο για μία πρώτη μείωση του κόστους δανεισμού τον Σεπτέμβριο. Τα πιο ήπια στοιχεία για τις θέσεις εργασίας , η αδύναμη έκθεση για τη μεταποίηση και ορισμένες απογοητευτικές προοπτικές εταιρικών κερδών τις τελευταίες ημέρες έχουν αυξήσει τους φόβους ότι η οικονομία επιδεινώνεται με ταχύτερους ρυθμούς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές