Στο «κόκκινο» άνοιξε την Παρασκευή η Wall Street, διευρύνοντας τις απώλειές της μετά την έκθεση για τις θέσεις εργασίας για τον Ιούλιο, που πυροδότησε ανησυχίες ότι η οικονομία θα μπορούσε να πέσει σε ύφεση.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός Dow Jones υποχώρησε 528 μονάδες, ή 1,3%, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 1,5%, ενώ ο Nasdaq Composite έχασε 2,2%, με το ξεπούλημα στις τεχνολογικές μετοχές να συνεχίζεται.

Σε περιδίνηση οι παγκόσμιες αγορές – Έχασε τις 1.440 μονάδες το ΧΑ

Η αύξηση των θέσεων εργασίας τον Ιούλιο στις ΗΠΑ επιβραδύνθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο, ενώ το ποσοστό απασχόλησης ανήλθε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2021. Οι μισθοί των μη γεωργικών υπηρεσιών αυξήθηκαν μόλις κατά 114.000 τον περασμένο μήνα, ανέφερε το υπουργείο Εργασίας, μια επιβράδυνση από 179.000 θέσεις εργασίας που προστέθηκαν τον Ιούνιο και κάτω από τις 185.000 αναμενόμενες από οικονομολόγους που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones. Το ποσοστό ανεργίας αυξήθηκε στο 4,3%.

Στο ταμπλό της Wall Street

Οι μετοχές της Amazon υποχωρούν κατά 9%, καθώς τα έσοδα δεύτερου τριμήνου ήταν κατώτερα των εκτιμήσεων της Wall Street, ενώ βουτιά 26% σημειώνει η μετοχή  της Intel. Πτωτικά κινείται και η Apple, παρά το γεγονός ότι η κατασκευάστρια εταιρεία iPhone σημείωσε άνοδο των κερδών του τρίτου τριμήνου.

Η Nvidia χάνει 4,5% μετά από απώλεια 6% μια μέρα πριν.

Από ράλι στο ξεπούλημα, μια έντονη εβδομάδα στη Wall Street

Η σημερινή εικόνα στη Wall Street έρχεται να επιδεινώσει ένα απότομο sell-off που ξεκίνησε την Πέμπτη. Ο Dow και ο S&P 500 υποχώρησαν περισσότερο από 1% , ενώ ο Nasdaq υποχώρησε 2,3%. Η βουτιά αυτή προκαλεί αναταράξεις σε όλο τον κόσμο, με τον ιαπωνικό Nikkei να χάνει 5,8% μέσα σε μια συνεδρίαση.

Γενικά ήταν μια ευμετάβλητη εβδομάδα με το χρηματιστήριο να σημειώνει ράλι την Τετάρτη, όταν η Federal Reserve έδωσε ένα ισχυρό σήμα ότι θα μειώσει τα επιτόκια στην επόμενη συνεδρίασή της τον Σεπτέμβριο. Ωστόσο, μετά από τα αδύναμα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας, πολλοί επενδυτές αρχίζουν να πιστεύουν ότι η κεντρική τράπεζα θα έπρεπε να είχε ήδη ανοίξει τον κύκλο χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής, όπως έκαναν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Τράπεζα της Αγγλίας.

Η αγορά τώρα «αναρωτιέται εάν η Fed έχει καθυστερήσει πολύ στη μετάβαση της νομισματικής πολιτικής», δήλωσε ο Quincy Krosby, επικεφαλής παγκόσμιος στρατηγικός αναλυτής της LPL Financial.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street