Τα χειρότερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα αναφορικά με την αμερικανική απασχόληση, ενισχύουν τις ανησυχίες για την πορεία της οικονομίας των Ηνωμένων Πολιτειών, εντείνοντας τις πιέσεις για χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής. Κατόπιν αυτού, οι traders ποντάρουν πλέον ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα θα αρχίσει να χαλαρώνει την πολιτική τον Σεπτέμβριο με μία μεγάλη μείωση στα επιτόκια κατά μισή ποσοστιαία μονάδα, έναντι 25 μονάδων  βάσης της προηγούμενης εκτίμησης.

ΗΠΑ: Απογοήτευσαν τα αποτελέσματα για την απασχόληση

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης επιτοκίων αντικατοπτρίζουν πλέον μια πιθανότητα 70% περίπου για μείωση του επιτοκίου κατά μισή ποσοστιαία μονάδα τον επόμενο μήνα.

Τα στοιχεία για την απασχόληση ενισχύουν το sell-off στις μετοχές

Η απασχόληση και τα επιτόκια

Κατά πολύ μεγαλύτερο ποσοστό από το αναμενόμενο επιβραδύνθηκε η αύξηση της απασχόλησης στις ΗΠΑ τον Ιούλιο και το ποσοστό ανεργίας σημείωσε άνοδο, ανέφερε την Παρασκευή το υπουργείο Εργασίας.  Οι μισθοδοσίες των μη γεωργικών εκμεταλλεύσεων αυξήθηκαν κατά μόλις 114.000 για τον μήνα, από το αναθεωρημένο προς τα κάτω 179.000 τον Ιούνιο και κάτω από την εκτίμηση του Dow Jones για 185.000. Το ποσοστό ανεργίας αυξήθηκε στο 4,3%, το υψηλότερο από τον Οκτώβριο του 2021.

Οι μέσες ωριαίες αποδοχές, ένα βαρόμετρο πληθωρισμού που παρακολουθείται προσεκτικά, αυξήθηκαν 0,2% για τον μήνα και 3,6% σε σχέση με ένα χρόνο πριν. Και τα δύο στοιχεία ήταν κάτω από τις αντίστοιχες προβλέψεις για 0,3% και 3,7%, αντιστοίχως.

Τα στοιχεία έρχονται καθώς το sell-off των μετοχών σε όλη την Ευρώπη και την Ασία επιταχύνθηκε την Παρασκευή, λόγω των αυξανόμενων φόβων για επιβράδυνση της οικονομίας των ΗΠΑ μετά τα υποτονικά αποτελέσματα από καταναλωτικές και τεχνολογικές εταιρείες αυτή την εβδομάδα.

Τα στοιχεία έρχονται να προστεθούν σε μία σειρά μικτών μηνυμάτων σχετικά με την οικονομία, με τις χρηματοπιστωτικές αγορές να εικάζουν για το πώς θα ανταποκριθεί η Federal Reserve. Η αγορά εργασίας ήταν ένας πυλώνας οικονομικής ισχύος, αλλά πρόσφατα έδειξε κάποια σημάδια προβλημάτων, και η αύξηση των μισθών του Ιουλίου ήταν πολύ κάτω από τον μέσο όρο των 215.000 τους τελευταίους 12 μήνες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή