Nα μειώσει τα επιτόκια παροτρύνει την Fed ο Πολ Κρούγκμαν, ισχυριζόμενος ότι ενώ ο πληθωρισμός φαίνεται να έχει νικηθεί, η αγορά εργασίας επιδεινώνεται με γρήγορο ρυθμό.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο νομπελίστας οικονομολόγος κρούει το καμπανάκι στη Fed ότι έχει καθυστερήσει να κάνει κίνηση και έχει μείνει πίσω.

«Αγαπητή Fed: Όπως κάποιοι από εμάς υποστηρίζουμε εδώ και καιρό, έχεις μείνει αρκετά πίσω. Ο πληθωρισμός έχει καταπολεμηθεί. Η αγορά εργασίας αποδυναμώνεται με γρήγορο ρυθμό. Μείωσε, μείωσε, μείωσε».

Αξίζει να σημειωθεί πως τα χειρότερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα αναφορικά με την αμερικανική απασχόληση, ενισχύουν τις ανησυχίες για την πορεία της οικονομίας των Ηνωμένων Πολιτειών, εντείνοντας τις πιέσεις για χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής. Κατόπιν αυτού, οι traders ποντάρουν πλέον ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα θα αρχίσει να χαλαρώνει την πολιτική τον Σεπτέμβριο με μία μεγάλη μείωση στα επιτόκια κατά μισή ποσοστιαία μονάδα, έναντι 25 μονάδων  βάσης της προηγούμενης εκτίμησης.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης επιτοκίων αντικατοπτρίζουν πλέον μια πιθανότητα 70% περίπου για μείωση του επιτοκίου κατά μισή ποσοστιαία μονάδα τον επόμενο μήνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή