«Ξεχάστε τα Χάμπτονς , το Ναντακετ ή το Κάπρι. H Wall Street περνά μέρος του καλοκαιριού στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού», λέει το Bloomberg.

Μοιάζει λίγο με το Νταβός με μερικά γεγονότα μεταξύ των Ολυμπιακών Αγώνων», είπε η Mary Erdoes, η οποία ηγείται της επιχείρησης διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και περιουσίας της JPMorgan Chase & Co.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η Τελετή Έναρξης έφερε αποχωρήσεις

H M.Erdoes περιέγραψε τις ασταμάτητες συναντήσεις πελατών και απρογραμμάτιστες συναντήσεις με ηγέτες επιχειρήσεων σε αθλητικούς χώρους. Το αγαπημένο αγώνισμα της Ερντοές είναι η γυμναστική, εν μέρει επειδή η κόρη της είναι αθλήτρια στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες, αλλά έχει παρακολουθήσει τοξοβολία και κολύμπι.

Επι τόπου [στο Παρίσι] είναι επίσης ο συμπρόεδρος της Morgan Stanley, Νταν Σίμκοβιτς, ο οποίος έγινε «πρεσβευτής του αθλητισμού» για την κολύμβηση των ΗΠΑ μέσω δωρεάς στο Ολυμπιακό & Παραολυμπιακό Ίδρυμα των ΗΠΑ.

Ο Σίμκοβιτς, ο οποίος ήταν ο συγκυβερνήτης της ομάδας κολύμβησης του Χάρβαρντ το 1987, υποστήριξε την Κάθριν Μπέρκοφ, την κόρη της συμπαίκτριας του στο κολέγιο που εξασφάλισε το χάλκινο στα 100 μέτρα ύπτιο γυναικών.

Ενίσχυση αθλητών

Ο Σίμκοβιτς, ο οποίος δήλωσε ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες “υπογραμμίζουν την αξία της σωματικής άσκησης και της ψυχικής υγείας”, είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του USOPF, μιας μη κερδοσκοπικής οργάνωσης που υποστηρίζει τους αθλητές της Ολυμπιακής και της Παραολυμπιακής ομάδας των Ηνωμένων Πολιτειών.

Στοχεύει να συγκεντρώσει 500 εκατομμύρια δολάρια μέχρι το Λος Άντζελες 2028 για να μπορέσει να παρέχει καλύτερες υπηρεσίες στους αθλητές του, το 57% των οποίων κερδίζει 50.000 δολάρια ή λιγότερα ετησίως, σύμφωνα με την Κριστίν Γουόλς , πρόεδρο του USOPF.

Ο Κεν Γκρίφιν της Citadel έχει συνεισφέρει 5 εκατομμύρια δολάρια στο USOPF από το 2020, ένα επίπεδο που του δίνει τον τίτλο του αρχηγού της ομάδας στο Παρίσι.

Δήλωσε ότι οι Αγώνες είναι μια “ιδιαίτερη ευκαιρία να ενωθούμε ως χώρα”, διοργανώνει την Παρασκευή μια εταιρική εκδρομή στο Stade de France για να παρακολουθήσει τον στίβο, μαζί με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Citadel Securities Peng Zhao.

Η Κ. Γουόλς είπε ότι ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός έχει ξεκινήσει συνομιλίες για τη συγκέντρωση 200 εκατομμυρίων δολαρίων, ώστε έως το 2028, οι νικητές των μεταλλίων να μπορούν να πάρουν πολλαπλάσιο των 37.500, 22.500 και 15.000 δολαρίων που θα κερδίσουν για το χρυσό, το ασήμι και το χάλκινο, αντίστοιχα, από τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς των ΗΠΑ.

Η πρόσθετη χρηματοδότηση θα οδηγήσει επίσης στη δυνατότητα πληρωμής επιχορήγησης 10.000 $ κατά την πρόκριση για την ομάδα ΗΠΑ και πληρωμής 100.000 $ κατά τη συνταξιοδότηση για τη στήριξη μελλοντικών αποταμιεύσεων.

Δωρεά 25 εκατ. δολαρίων

Το USOPF έλαβε πρόσφατα ένα δώρο ρεκόρ 25 εκατομμυρίων δολαρίων από τον επιχειρηματία και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Nvidia Corp. Mark Stevens.

Για τις περισσότερες χώρες, η χρηματοδότηση των αθλητών προέρχεται από ένα μείγμα κυβερνητικών, χορηγιών και προσωπικών πηγών. Στις ΗΠΑ, οι αθλητές δεν λαμβάνουν καμία υποστήριξη από το κράτος – αντίθετα χρηματοδοτούνται από φιλανθρωπία, εγκρίσεις και ένα μέρος των εσόδων από τις μεταδόσεις.

«Πάντα με εκπλήσσει το γεγονός ότι είμαστε η μόνη μεγάλη χώρα που δεν έχει καμία κυβερνητική υποστήριξη για τους Ολυμπιονίκες», δήλωσε ο πρόεδρος της USOPF Geoff Yang, επίσης της Redpoint Ventures, ο οποίος έχει εισιτήρια για πινγκ-πονγκ, πυγμαχία, μπιτς βόλεϊ και περισσότερο. «Σε μια εποχή που η χώρα μας είναι τόσο πολωμένη, η ομάδα των ΗΠΑ μπορεί να παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στην ένωση ανθρώπων διαφορετικών πολιτικών απόψεων, πίστης και φυλής».

Ο Yang έχει στρατολογήσει συναδέλφους του επιχειρηματικού κεφαλαίου για να δωρίσει χρόνο και χρήμα, συμπεριλαμβανομένου του Gordon Rubenstein της Raine Ventures, ο οποίος βρίσκεται στη λίστα διαχειριστών του USOPF μαζί με την Karen King της Silver Lake, τον Barry Sternlicht της Starwood, τον Eddy Cue της Apple Inc. και την Apollo Global Management Inc. Martin Kelly, ο οποίος παρακολούθησε μεταξύ άλλων εκδηλώσεων κολύμβηση και ξιφασκία.

Ο Ρούμπενσταϊν, λάτρης του εμπορίου καρφίτσας που άρχισε να συλλέγει τα αναμνηστικά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες το 1984, είπε ότι πιστεύει ότι οι πιο συναρπαστικές στιγμές δεν είναι πάντα στα μεγαλύτερα γεγονότα.

«Τα αθλήματα που δεν είναι τόσο ορατά συχνά παρουσιάζουν εμπνευσμένους αθλητές που θυσιάζουν πολλά οικονομικά και στην προσωπική τους ζωή», είπε.

Ενας δωρητής στη ΔΟΕ

Ο Stephen Schwarzman της Blackstone Inc., ο οποίος τα τελευταία 11 χρόνια έχει δωρίσει περίπου 30 εκατομμύρια δολάρια στο Ίδρυμα USATF, που ενισχύει την ολυμπιακή ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών, εθεάθη σε εκδήλωση γυμναστικής. Ο συνάδελφός του Ντέιβιντ Μπλίτζερ σχεδιάζει να παρακολουθήσει μπάσκετ, όπως και ο συνιδιοκτήτης των Philadelphia 76ers, Τζος Χάρις, συνιδρυτής των Apollo και 26North Partners και κύριος ιδιοκτήτης των Washington Comanders.

Ο Mike Novogratz του Galaxy Digital, ο οποίος βοηθά στη χρηματοδότηση των υποτροφιών για τα μετάλλια της USA Wrestling, θα βρίσκεται στο Champ-de-Mars Arena για να παρακολουθήσει τη δράση που εξελίσσεται. Ο πρώην παλαιστής του κολεγίου είπε ότι δίνει «ενέργεια και αγάπη σε ένα άθλημα που δεν έχει πολλά».

Ίσως επισκέπτεται περισσότερους χώρους από οποιονδήποτε άλλον ο Gene Sykes, ο συμπρόεδρος συγχωνεύσεων και εξαγορών της Goldman Sachs Group Inc., ο οποίος την περασμένη εβδομάδα ορίστηκε ως μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής για μια οκταετή θητεία. Ασχολείται με ένα επίσημο καθήκον: την απόδοση μεταλλίων.

Εκτός από τους χρηματοδότες, ο Ed Bastian της Delta Air Lines Inc. παρακολούθησε κολύμπι στο La Defence Arena, όπως και η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ, η Αυστραλή μεγιστάνας εξόρυξης Τζίνα Ράινχαρτ και ο συνιδιοκτήτης της ομάδας χόκευ «New York Islanderς» Τζον Λεντεκ, θείος της βραβευμένης με ολυμπιακά μετάλια κολυμβήτριας Κατι Λεντεκι.

Γεύμα με το Γάλλο πρόεδρο

Αλλού, ο «πολύς» Μπιλ Γκέιτς και ο Ντέιβιντ Ζάσλαβ της Warner Bros Discovery Inc. συμμετείχαν σε εκδηλώσεις όπως η καλλιτεχνική γυμναστική και το τένις, ενώ ο Μπράιαν Ρόμπερτς  της Comcast Corp. συνομίλησε με τον Γάλλο μεγιστάνα Μπερνάρ Αρνό σε μια εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν οι Σερένα Γουίλιαμς (αθλήτρια του τένις) , Σαρλίζ Θερόν (ηθοποιός) και άλλοι την παραμονή της τελετής έναρξης.

Νωρίτερα εκείνη την ημέρα, ο Αρνό, ο Σβάρτζμαν της Blackstone , ο Ιλον Μασκ της Tesla , ο Ντέιβιντ Σολομον της Goldman, ο Τζέιμς Κουίνσι της Coca-Cola Co. και ο Τζο Τσαϊ της Alibaba Group Holding Ltd. γευμάτισαν με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

Δεν είναι σαφές πόσοι υπάλληλοι της Wall Street κάτω από το επίπεδο C-suite , δηλαδη τα ανώτερα στελέχη κάτω απο το επίπεδο των CEO, CFO κλπ, έφτασαν στους Αγώνες.

Η Goldman Sachs είχε ενημερώσει τους υπαλλήλους της τον Απρίλιο ότι οποιαδήποτε ταξίδια στη γαλλική πρωτεύουσα μεταξύ 24 Ιουλίου και 14 Αυγούστου πρέπει πρώτα να λάβουν έγκριση από το οικονομικό τμήμα της εταιρείας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή