Η Revolut ανακοίνωσε στο προσωπικό της ότι δρομολογεί την πώληση υφιστάμενων μετοχών αξίας έως και 500 εκατ. δολαρίων, σε μια κίνηση που θα εδραιώσει τη θέση της ως την πιο πολύτιμη νεοφυή επιχείρηση της Ευρώπης, με συνολική αποτίμηση 45 δισ. δολαρίων.

Οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν ότι όσοι εργάζονται για τουλάχιστον ένα χρόνο θα μπορούν να πουλήσουν το 20% των κατοχυρωμένων δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς μετοχών του σε τιμή 865,42 δολάρια ανά μετοχή, σημειώνουν οι Financial Times. Σε αντίθεση με τις προηγούμενες πωλήσεις, οι πρώην εργαζόμενοι δεν περιλαμβάνονται σε αυτές.

Η τραπεζική άδεια στη Revolut δεν πτοεί τους αμφισβητίες

Η Revolut δήλωσε ότι «δεσμεύεται να δώσει τη δυνατότητα στους υπαλλήλους της να συμμετέχουν στην επιτυχία της εταιρείας με το να γίνουν μέτοχοι, παρέχοντάς τους παράλληλα τακτικές ευκαιρίες πώλησης μετοχών».

Η εταιρεία, η οποία απασχολεί περίπου 7.000 υπαλλήλους, δήλωσε ότι πραγματοποιεί μια δευτερογενή πώληση μετοχών για να υποστηρίξει αυτόν τον στόχο και δεν μπορούσε να παράσχει περαιτέρω λεπτομέρειες όσο η διαδικασία βρισκόταν σε εξέλιξη. Ένα πρόσωπο που γνωρίζει τη συμφωνία δήλωσε ότι αναμένεται να κλείσει μέσα στον επόμενο μήνα, μεταδίδουν οι FT.

Οι όροι της πώλησης αποτιμούν επίσης το προσωπικό μερίδιο του διευθύνοντος συμβούλου Νικ Στορόνσκι στην εταιρεία σε σχεδόν 8 δισ. δολάρια, βάσει ανάλυσης των Financial Times σε δημόσια έγγραφα από τον περασμένο Αύγουστο.

Η εσωτερική ανακοίνωση έρχεται μετά τη χορήγηση τραπεζικής άδειας στη Revolut την περασμένη εβδομάδα στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου έχει 9 εκατομμύρια πελάτες. Η ρυθμιστική απόφαση έθεσε τέλος σε μια τριετή αναμονή, κατά τη διάρκεια της οποίας η fintech συνάντησε αρκετές αναποδιές, συμπεριλαμβανομένου ενός ελέγχου από ορκωτούς λογιστές το 2021.

Η Revolut είναι μία από τις λίγες fintech που αύξησαν την αποτίμησή τους από τότε που η επιβράδυνση των venture capitals έπληξε τον τομέα τα τελευταία δύο χρόνια. Η χρηματοοικονομική εφαρμογή αποτιμήθηκε τελευταία στα 33 δισ. δολάρια σε έναν γύρο χρηματοδότησης υπό την ηγεσία του Ιάπωνα επενδυτή SoftBank και του αμερικανικού fund Tiger Global.

Η νέα αποτίμηση θα την καθιστούσε μία από τις πιο πολύτιμες τράπεζες του Ηνωμένου Βασιλείου, μπροστά από τις NatWest, Lloyds και Barclays.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή