Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan Chase & Co. Τζέιμι Ντίμον, ένας από τους εμπειρότερους τραπεζίτες που βρίσκονται ενεργοί αυτή τη στιγμή στις ΗΠΑ, έστειλε το δικό του μήνυμα για τον επόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ.

Σε άρθρο γνώμης του που δημοσιεύθηκε στην Washington Post, ο Ντίμον σημειώνει πως «σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, η ανάγκη για ισχυρή ηγεσία στην Αμερική δεν ήταν ποτέ πιο κρίσιμη. Το έθνος μας βρίσκεται σε μια κρίσιμη στιγμή, αντιμετωπίζοντας πολύπλοκα εσωτερικά και παγκόσμια ζητήματα που απαιτούν έναν ηγέτη που θα μας ενώνει και θα ενισχύει τον ρόλο που διαδραματίζει η χώρα μας για την ασφάλεια του κόσμου».

«Ξαφνικός έρωτας» – Γιατί φλερτάρει ο Τραμπ τον Ντίμον

Στη συνέχεια έκανε μια μικρή ιστορική διαδρομή σε παλαιότερους προέδρους των ΗΠΑ όπως οι Λίνκολν, Τρούμαν και Αϊζενχάουερ για τους οποίους είπε ότι σε δύσκολες εποχές που έζησαν οι ΗΠΑ στο παρελθόν, οι πρόεδροι αυτοί οδήγησαν τη χώρα μπροστά με κοινή λογική και πραγματισμό.

«Οι καλύτεροι ηγέτες μας ενισχύουν τους δεσμούς που μας ενώνουν. Αντιμετωπίζουν τα ευρύτερα εθνικά συμφέροντα χωρίς να προσχωρούν στα άκρα. Υπάρχουν διδάγματα από αυτούς τους ηγέτες που οι σημερινοί μας υποψήφιοι θα πρέπει να υιοθετήσουν», ανέφερε ο Ντίμον και πρόσθεσε πως υπάρχουν 5 πράγματα τα οποία θα πρέπει να κάνουν αν θέλουν να ενώσουν και όχι να διχάσουν:

1. Να αναγνωρίσει τα προβλήματά μας: Μας αξίζει ένας ηγέτης που εξηγεί τα προβλήματά μας, ενθαρρύνει τη συμβολή όλων των πλευρών και μοιράζεται σχέδια και λύσεις.

2. Να αναπτύξει πολιτικές που αντικατοπτρίζουν την κρίσιμη θέση των ΗΠΑ στον πλανήτη: Οι πολιτικές θα πρέπει να δημιουργούν ίσες ευκαιρίες, να αναπτύσσουν την οικονομία, να αντιμετωπίζουν το εθνικό χρέος, να διατηρούν ισχυρό στρατό, να ελέγχουν τα σύνορα, να ενισχύουν τα δίκτυα κοινωνικής ασφάλειας και να ανανεώνουν την εθνική υπερηφάνεια, διατηρώντας παράλληλα μια έξυπνη, χωρίς ανοησίες εξωτερική πολιτική.

3. Να εφαρμόσει πιο έξυπνες πολιτικές: Χρειαζόμαστε πολιτικές που παρέχουν προστασία, πρόοδο και ευημερία σε όλους.

4. Να δημιουργήσει την καλύτερη ομάδα: Το υπουργικό συμβούλιο και η διοίκηση του προέδρου θα πρέπει να αντικατοπτρίζουν ολόκληρο το έθνος, με τεχνογνωσία σε όλο το πολιτικό φάσμα.

5. Να κερδίσει την υποστήριξη όλων των ψηφοφόρων: Αναγνωρίστε ότι οι ψηφοφόροι είναι διαφορετικοί και έχουν σοβαρούς λόγους να σκέφτονται διαφορετικά. Μην επιτίθεστε, αντιθέτως να κάνετε διάλογο.

Κλείνοντας το άρθρο του ο Τζέιμι Ντίμον κάνει μια επίκληση στο συναίσθημα σημειώνοντας πως «όπως πολλές από τις οικογένειές σας, οι παππούδες μου ήταν μετανάστες που δεν τελείωσαν το λύκειο. Τους τράβηξε η υπόσχεση αυτού του έθνους, το οποίο ήταν τότε, και εξακολουθεί να είναι, ο φάρος της ελευθερίας για τον κόσμο. Πιστεύω ότι το έθνος μας βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σημείο της ιστορίας 248 χρόνων του. Πρέπει να εκλέξουμε έναν πρόεδρο αφοσιωμένο στα ιδανικά που μας καθορίζουν και μας ενώνουν και ο οποίος δεσμεύεται να αποκαταστήσει τον αναντικατάστατο ρόλο μας στον κόσμο».

Δείτε την ανάρτηση του Ντίμον στο Linkedin:

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή