Στο στόχαστρο των αμερικανικών αρχών για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και παραβίαση των κυρώσεων βρίσκεται η Wells Fargo, όπως αποκάλυψε η ίδια η τράπεζα σε σε οικονομική της έκθεσης.

Όπως γράφουν οι Financial Times, η τράπεζα γνωστοποιεί ότι είναι αντικείμενο έρευνας και πως οι αρχές έχουν ήδη αρχίζει να εξετάζουν τις σχετικές αιτιάσεις.

Η Wells Fargo αποκάλυψε την διαδικασία αυτή, στο πλαίσιο της τριμηνιαίας οικονομικής κατάθεσής της προς τους επενδυτές στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Και σύμφωνα με το δημοσίευμα των FT, αυτή φαίνεται να είναι η πρώτη φορά που η τράπεζα αποκαλύπτει τη σχετική έρευνα.

Η Wells Fargo έχει δεσμεύσει ήδη 200 εκατ. δολάρια για πιθανά πρόστιμα και νομικά έξοδα

Διαπραγματεύσεις της Wells Fargo με τη SEC

Η Wells Fargo γνωστοποίησε επίσης ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) προκειμένου να καταλήξει σε διακανονισμό για ένα ζήτημα, αναφορικά με τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπιζε η τράπεζα τα μετρητά των πελατών της σε λογαριασμούς μεσιτείας που τηρούνται στην Wells Fargo.

Η τράπεζα ανέφερε επίσης στην κατάθεσή της ότι διέθεσε επιπλέον 200 εκατομμύρια δολάρια το εν λόγω τρίμηνο για την αντιμετώπιση πιθανών προστίμων και νομικών εξόδων. Ωστόσο, αποφεύγει να διευκρινίσει εάν αυτά τα χρήματα σχετίζονται με την έρευνα για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, τον ενδεχόμενο διακανονισμό με τη SEC ή με κάποιο άλλο θέμα.

«Μια εκπρόσωπος της Wells Fargo αρνήθηκε να σχολιάσει την έρευνα», καταλήγει το δημοσίευμα των Financial Times.

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι οι έρευνες δεν ισοδυναμούν πάντα με πιθανές κυρώσεις ή ενέργειες επιβολής, αλλά μπορούν να χρησιμεύσουν ως ευρύτερες ενδείξεις για ανησυχίες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή