
Η Κάμαλα Χάρις έλαβε και επισήμως τον αναγκαίο αριθμό ψήφων από τους εκλέκτορες για να γίνει η υποψήφια του Δημοκρατικού κόμματος για την προεδρία των ΗΠΑ και η πρώτη μαύρη που θα διεκδικήσει το αξίωμα, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής των Δημοκρατιών.
Στη διαδικτυακή ψηφοφορία η Χάρις συγκέντρωσε ήδη πάνω από τις μισές ψήφους των αντιπροσώπων.
Η ίδια δήλωσε αμέσως ότι αισθάνεται «τιμή» που ξεπέρασε αυτό το όριο από σήμερα, αφού η ψηφοφορία πρόκειται να ολοκληρωθεί την Δευτέρα. Πρόσθεσε ότι θα αποδεχτεί επισήμως το χρίσμα στο συνέδριο του κόμματος που θα διεξαχθεί στο Σικάγο στα μέσα Αυγούστου.
Με λιγότερο από 100 ημέρες να απομένουν μέχρι τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου , η υποψηφιότητα της Χάρις έχει δώσει νέα πνοή σε ένα Δημοκρατικό κόμμα που εδώ και εβδομάδες παρέπαιε εν μέσω φόβων ότι ο Μπάιντεν θα έχανε από τον Ντόναλντ Τραμπ.
Η τελευταία δημοσκόπηση δείχνει ότι σε λίγο περισσότερο από μια εβδομάδα, ο Χάρις έχει εξαλείψει το προβάδισμα του Τραμπ στις εθνικές δημοσκοπήσεις, καθώς και στις αμφίρροπες πολιτείες που είναι πιθανό να καθορίσουν το αποτέλεσμα των εκλογών.
Μια δημοσκόπηση του Bloomberg News/Morning Consult που δημοσιεύθηκε την Τρίτη, την ίδια μέρα με το συλλαλητήριο της Ατλάντα, έδειξε ότι η Χάρις υποστηρίζεται από το 48% των ψηφοφόρων στις επτά κρίσιμες πολιτείες, σε σύγκριση με το 47% για τον Τραμπ.
Η δύναμη της Χάρις στις κάλπες πηγάζει από την αύξηση της υποστήριξης μεταξύ των νεότερων ψηφοφόρων, των έγχρωμων ψηφοφόρων και ειδικότερα των γυναικών.
Χωρίς αντίπαλο στους Δημοκρατικούς η Κάμαλα Χάρις
Η διαδικασία για το χρίσμα αποδείχθηκε μια κούρσα χωρίς αντίπαλο για την Κάμαλα Χάρις, μετά από την αποχώρηση του Τζο Μπάιντεν, καθώς αρκετοί πιθανοί αντίπαλοι της Χάρις ακολούθησαν το παράδειγμά του.
Έτσι, πριν από τις ημερομηνίες που αρχικά αναμενόταν να βγει λευκός καπνός για τον υποψήφιο των Δημοκρατικών, η Κάμαλα Χάρις είναι πλέον και επίσημα υποψήφια, καθώς εξασφάλισε την υποστήριξη 2.350 αντιπροσώπων, το αριθμητικό όριο το οποίο απαιτείτο για να κερδίσει την υποψηφιότητα.
«Πιστεύουμε στο αμερικανικό όνειρο και αυτό είναι το αντικείμενο αυτής της εκστρατείας μας», είπε η ίδια. «Βαδίζουμε σε αυτόν τον δρόμο και αυτό δεν θα είναι εύκολο, αλλά θα συνεχίσουμε να το κάνουμε», προσέθεσε.


Latest News

Συγγνώμη... λάθος, λένε στον Λευκό Οίκο για το Χάρβαρντ - Τι αποκαλύπτουν οι ΝΥΤ
Χωρίς εξουσιοδότηση στάλθηκε η επίμαχη κυβερνητική επιστολή στο Χάρβαρντ, σύμφωνα με πηγές των New York Times

Βαγγέλης Μαρινάκης: «Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα – Υγεία, αγάπη και δύναμη σε όλο τον κόσμο» (pic)
Το μήνυμα του ηγέτη του Ολυμπιακού στα social media για το Πάσχα.

Πούτιν: «Πασχαλινή εκεχειρία» στη σύγκρουση Ρωσίας – Ουκρανίας
Η εκεχειρία αρχίζει σήμερα το απόγευμα και θα διαρκέσει μέχρι τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Ολοκληρώθηκαν οι έμμεσες συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν για το πυρηνικό πρόγραμμα - Τρίτος γύρος στη Ρώμη
Ο Υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Abbas Araqchi και ο απεσταλμένος των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή, Steve Witkoff, διαπραγματεύτηκαν έμμεσα

Μητσοτάκης για Πάσχα: «Μέσα από τον πόνο και τις δυσκολίες γεννιούνται το φως και η ελπίδα»
«Μέσα από την ψυχή μας να αναπηδήσουν αισθήματα καλοσύνης, αισθήματα αλληλεγγύης, αισθήματα ελπίδας», τόνισε ο Κ. Μητσοτάκης

Έσπασαν και φέτος οι μπότηδες στην Κέρκυρα – Το εντυπωσιακό έθιμο του Πάσχα
Από τα μπαλκόνια και τα παράθυρα των σπιτιών στην Κέρκυρα, οι μπότηδες, δηλαδή μεγάλα ή μικρά κεραμικά βαμμένα κόκκινα δοχεία γεμάτα με νερό, έπεσαν με θόρυβο στο δρόμο

O Μητσοτάκης στην Πρώτη Ανάσταση στην Τήνο
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε για το Πάσχα στο νησί της Τήνου

Δημογραφικό: Πώς θα διαμορφωθεί η κατάσταση στην Ελλάδα του 2050
Τα τελευταία χρόνια, οι δημογραφικές αλλαγές στην Ελλάδα απασχολούν όλο και περισσότερο τους επιστήμονες και τους φορείς

Έτοιμος ο Τραμπ να αναγνωρίσει την ρωσική κατοχή της Κριμαίας
Τι δηλώνει πηγή που γνωρίζει για την φερόμενη πρόταση της κυβέρνησης Τραμπ στο CNN – Η Ρωσία έχει καταλάβει την Κριμαία από το 2014

Aργυρού: Ψήφος εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομίας η αναβάθμιση της S&P
Ο προϊστάμενος του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Μιχάλης Αργυρού σχολίασε τη σημασία αυτής της αναβάθμισης