Η Κάμαλα Χάρις έλαβε και επισήμως τον αναγκαίο αριθμό ψήφων από τους εκλέκτορες για να γίνει η υποψήφια του Δημοκρατικού κόμματος για την προεδρία των ΗΠΑ και η πρώτη μαύρη που θα διεκδικήσει το αξίωμα, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής των Δημοκρατιών.

Στη διαδικτυακή ψηφοφορία η Χάρις συγκέντρωσε ήδη πάνω από τις μισές ψήφους των αντιπροσώπων.

Η ίδια δήλωσε αμέσως ότι αισθάνεται «τιμή» που ξεπέρασε αυτό το όριο από σήμερα, αφού η ψηφοφορία πρόκειται να ολοκληρωθεί την Δευτέρα. Πρόσθεσε ότι θα αποδεχτεί επισήμως το χρίσμα στο συνέδριο του κόμματος που θα διεξαχθεί στο Σικάγο στα μέσα Αυγούστου.

Με λιγότερο από 100 ημέρες να απομένουν μέχρι τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου , η υποψηφιότητα της Χάρις έχει δώσει νέα πνοή σε ένα Δημοκρατικό κόμμα που εδώ και εβδομάδες παρέπαιε εν μέσω φόβων ότι ο Μπάιντεν θα έχανε από τον Ντόναλντ Τραμπ.

Η τελευταία δημοσκόπηση δείχνει ότι σε λίγο περισσότερο από μια εβδομάδα, ο Χάρις έχει εξαλείψει το προβάδισμα του Τραμπ στις εθνικές δημοσκοπήσεις, καθώς και στις αμφίρροπες πολιτείες που είναι πιθανό να καθορίσουν το αποτέλεσμα των εκλογών.

Μια δημοσκόπηση του Bloomberg News/Morning Consult που δημοσιεύθηκε την Τρίτη, την ίδια μέρα με το συλλαλητήριο της Ατλάντα, έδειξε ότι η Χάρις υποστηρίζεται από το 48% των ψηφοφόρων στις επτά κρίσιμες πολιτείες, σε σύγκριση με το 47% για τον Τραμπ.

Η δύναμη της Χάρις στις κάλπες πηγάζει από την αύξηση της υποστήριξης μεταξύ των νεότερων ψηφοφόρων, των έγχρωμων ψηφοφόρων και ειδικότερα των γυναικών.

Χωρίς αντίπαλο στους Δημοκρατικούς η Κάμαλα Χάρις

Η διαδικασία για το χρίσμα αποδείχθηκε μια κούρσα χωρίς αντίπαλο για την Κάμαλα Χάρις, μετά από την αποχώρηση του Τζο Μπάιντεν, καθώς αρκετοί πιθανοί αντίπαλοι της Χάρις ακολούθησαν το παράδειγμά του.

Έτσι, πριν από τις ημερομηνίες που αρχικά αναμενόταν να βγει λευκός καπνός για τον υποψήφιο των Δημοκρατικών, η Κάμαλα Χάρις είναι πλέον και επίσημα υποψήφια, καθώς εξασφάλισε την υποστήριξη 2.350 αντιπροσώπων, το αριθμητικό όριο το οποίο απαιτείτο για να κερδίσει την υποψηφιότητα.

«Πιστεύουμε στο αμερικανικό όνειρο και αυτό είναι το αντικείμενο αυτής της εκστρατείας μας», είπε η ίδια. «Βαδίζουμε σε αυτόν τον δρόμο και αυτό δεν θα είναι εύκολο, αλλά θα συνεχίσουμε να το κάνουμε», προσέθεσε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα