Στα βήματα της… Τσάνταλης κινήθηκε και η Fieratex της οικογένειας Ανεζουλάκη, καταθέτοντας αίτηση πτώχευσης ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Κιλκίς.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι σε εκτέλεση της από 24.07.2024 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της, κατέθεσε την 30η.07.2024 ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Κιλκίς (Τμήμα Εκουσίας Δικαιοδοσίας), την από 30.07.2024 Αίτηση Πτώχευσης, με την οποία αιτήθηκε την κήρυξη της σε πτώχευση, να οριστεί μέρα παύσης πληρωμών της εταιρείας σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 81 παρ 2 του Ν. 4738/2020, να οριστεί Εισηγητής και Σύνδικος της πτώχευση.

Νέα δοκιμασία για τη Fieratex και το ντόμινο λουκέτων στη Βόρεια Ελλάδα

Η αίτηση προσδιορίσθηκε να συζητηθεί ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Κιλκίς στις 2 Οκτωβρίου 2024.

Πότε χτύπησαν τα καμπανάκια για την Fieratex

Η βορειοελλαδίτικη κλωστοϋφαντουργία ταλανίζεται εδώ και μεγάλο διάστημα από προβλήματα ρευστότητας αλλά και κάμψη πωλήσεων, με περίπου 30 εργαζόμενους από τους συνολικά 100 να έχουν ήδη αποχωρήσει οικειοθελώς λαμβάνοντας το ήμισυ της αποζημίωσής τους.

Η μετοχή της Fieratex έχει τεθεί από το τέλος Απριλίου σε αναστολή διαπραγμάτευσης από τις χρηματιστηριακές αρχές

Τα ανησυχητικά σημάδια είχα φανεί μήνες πριν, καθώς σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου τον περασμένο Ιανουάριο οι εργαζόμενοι είχαν μπει σε καθεστώς εκ περιτροπής εργασίας για 15 ημέρες, με τη διαβεβαίωση από τη διοίκηση πως δεν θα ξαναγίνει.

Από τη Νέα Σάντα στην παραγωγή υφασμάτων 

Η οικογένεια Ανεζουλάκη ίδρυσε την Fieratex (ΑΦΟΙ ΑΝΕΖΟΥΛΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ – ΒΑΦΕΙΑ ΠΛΕΚΤΗΡΙΑ) το 1988. Οι βιομηχανικές εγκαταστάσεις της εταιρείας στη Νέα Σάντα εκτείνονται σε 58.000 τ.μ. και δραστηριοποιείται στον χώρο της παραγωγής υφασμάτων και επεξεργασίας και εμπορίας αυτών είτε είναι ίδιας παραγωγής είτε παραγωγής τρίτων.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η οικογένεια Ανεζουλάκη, που κατέχει την πλειοψηφία των μετοχών της Fieratex, κατέχει εδώ και δεκαετίες και μειοψηφική θέση στην εταιρεία ένδυσης Μινέρβα της οικογένειας Λαδένη, την οποία τους προηγούμενους μήνες ενίσχυσε.

Η αναστολή και το καμπανάκι του ορκωτού

Ας σημειωθεί ότι η μετοχή της Fieratex έχει τεθεί από το τέλος Απριλίου σε αναστολή διαπραγμάτευσης από τις χρηματιστηριακές αρχές καθώς η εταιρεία υπό τη διοίκηση του Ιωάννη Ανεζουλάκη ενημέρωσε ότι «για τεχνικούς λόγους δεν είναι έτοιμη να δημοσιεύσει την ετήσια οικονομική έκθεση της χρήσης 2023 στις 30/04/2024».

Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2023 ο κύκλος εργασιών της εταιρείας υποχώρησε στα 12 εκατ. ευρώ έναντι 15,1 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο της προηγούμενης χρήσης σημειώνοντας μείωση 20,5%.

Τα λουκέτα και οι προκλήσεις

Η κατάρρευση της Fieratex και γενικότερα του κλάδου της κλωστοϋφαντουργίας, καθώς και η αύξηση των βιομηχανικών λουκέτων τα τελευταία χρόνια, δείχνουν ότι η αποβιομηχάνιση που είχε κάνει έντονη την εμφάνιση της κατά τη δεκαετία του ’80 και συνέχισε και τις επόμενες δεκαετίες σε περιοχές, όπως η Εύβοια, η Βόρεια Ελλάδα, η Θεσσαλία και άλλες, φαίνεται ότι εξακολουθεί να απειλεί σοβαρά την ανασυγκρότηση του παραγωγικού ιστού της χώρας.

Πριν από μερικές ημέρες, αίτηση πτώχευσης κατέθεσε και η Tsantalis καθώς οι προσπάθειες εξεύρεσης αγοραστή δεν τελεσφόρησαν παρά το επενδυτικό ενδιαφέρον που υπήρχε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Βιομηχανία
Ενεργοβόρες βιομηχανίες: Ζητούν αποζημίωση για τις υψηλές τιμές στο ρεύμα
Βιομηχανία |

Αποζημιώσεις για τις υψηλές τιμές ρεύματος ζητούν οι ενεργοβόρες βιομηχανίες

Οι ενεργοβόρες βιομηχανίες με ανακοίνωση του φορέα εκπροσώπησης τους την ΕΒΙΚΕΝ καλούν τους αρμόδιους να λάβουν μέτρα για τις υψηλές τιμές στη χονδρεμπορική αγορά ρεύματος