Την αρχή μιας προσοδοφόρας πορείας στον τομέα του ελληνικού τουρισμό σηματοδοτεί η συμφωνία με την NTLG για την εξαγορά δύο ξενοδοχείων της σε Ρόδο και Κρήτη, σύμφωνα με τους διοικούντες την Premia.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Premia Properties, Κωνσταντίνος Μαρκάζος, μιλώντας στον ΟΤ δηλώνει απόλυτα ικανοποιημένος για την συμφωνία με τον σκανδιναβικό όμιλο και τονίζει πως αναμένεται να ωφελήσει πολλαπλά τα οικονομικά αποτελέσματά της ενώ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο διεύρυνση της συνεργασίας των δύο πλευρών επί ελληνικού εδάφους.

Premia Properties: Αύξηση 21% στα EBITDA – Οι προοπτικές

Η NTLG προτίθεται να επεκταθεί περαιτέρω στην ελληνική αγορά, έχοντας μάλιστα εντοπίσει ήδη τις περιοχές που την ενδιαφέρουν.

Υπολογίζεται ότι το deal θα ενισχύσει κατά 30% την αξία του υφιστάμενου χαρτοφυλακίου της Premia αλλά και τα έσοδά της κατά περίπου 30% από το 2025 και μετά.

Τα πλεονεκτήματα του deal

Σύμφωνα με τον κ. Μαρκάζο, η Premia που ελέγχεται από τον ελληνοσουηδό επιχειρηματία Ηλία Γεωργιάδη, αναζητούσε από καιρό την κατάλληλη ευκαιρία για να δραστηριοποιηθεί στον κλάδο της φιλοξενίας και αυτή παρουσιάστηκε με την περίπτωση της NTLG που ήρθε να καλύψει τα «θέλω» της διοίκησης.

Η άρτια κατάσταση των μονάδων (έχουν ανακαινιστεί πλήρως σχετικά πρόσφατα και είναι κατηγορίας 4 αστέρων) και η προνομιακή τους θέση δίπλα στην θάλασσα, το καταναλωτικό κοινό που απευθύνονται (οικογενειακός τουρισμός, μια κατηγορία που έχει μεγαλύτερη ανθεκτικότητα έναντι άλλων) και η μη εμπλοκή στη διαχείριση και λειτουργία τους μέτρησαν στην απόφασή της Premia.

Η NTLG θα διατηρήσει την ευθύνη λειτουργίας τους μέσω μακροχρόνιας μίσθωσης των δυο ξενοδοχείων υπό το brand Sunwing για 15 χρόνια και δικαίωμα παράτασης για επιπλέον 10 (5+5) μέσω μακροχρόνιας συμφωνίας μίσθωσης (triple-net).

Κομβικής σημασίας ήταν το προφίλ της NTLG. Οι Σκανδιναβοί πέρα από την μακρά εμπειρία στον τουριστικό χώρο είναι πλήρως καθετοποιημένοι από την πώληση πακέτων για διακοπών μέχρι την μεταφορά των τουριστών στους προορισμούς, με την αεροπορική εταιρεία που ελέγχουν (Wings Air).

Καταλυτικό ρόλο έπαιξε και ο βασικός μέτοχος της Premia και η εδραιωμένη παρουσία που διαθέτει στο επιχειρείν της Σκανδιναβίας.

«Αναζητούσαμε από καιρό την κατάλληλη ευκαιρία για να δραστηριοποιηθούμε στον κλάδο της φιλοξενίας και αυτή παρουσιάστηκε με την περίπτωση της NTLG», λέει στον ΟΤ ο διευθύνων σύμβουλος της Premia Properties.

Νικητής σε διαγωνισμό της Colliers

Η Premia κέρδισε τον διαγωνισμό πώλησης που διενήργησε η Colliers για λογαριασμό των σκανδιναβών ιδιοκτητών, οι οποίοι αναζητούσαν νέο επενδυτή για τα συγκεκριμένα assets.

Ύστερα από την ολοκλήρωση της διαδικασίας που διήρκησε κάποιους μήνες, αναδείχθηκε προτιμητέος επενδυτής καταθέτοντας προφανώς την καλύτερη πρόταση από τους υπόλοιπους διεκδικητές, με τίμημα που ανήλθε σε 112 εκατ. ευρώ .

Η χρηματοδότηση του deal από την Εθνική

Όσον αφορά στην χρηματοδότηση του deal θα γίνει μέσα από την χορήγηση τραπεζικού δανεισμού από την Εθνική Τράπεζα κατά περίπου 65% αλλά και με ίδια κεφάλαια, μέσα από σύνθετη συμφωνία που θα εμπλέξει και πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.

Εκτιμάται πως η συμφωνία που έχει κλειδώσει αναμένεται να οριστικοποιηθεί μέσα στους επόμενους τέσσερις μήνες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Παύλος Μυλωνάς: Πώς θα αξιοποιήσουμε τα πλεονάζοντα κεφάλαια – Οι στόχοι για τα μερίσματα
Επιχειρήσεις |

Μυλωνάς (Εθνική): Πώς θα αξιοποιήσουμε τα πλεονάζοντα κεφάλαια – Οι στόχοι για τα μερίσματα

Για πιστωτική επέκταση, επιβράβευση μετόχων και αξιοποίηση άλλων ευκαιριών τα κεφάλαιά μας μίλησε ο Παύλος Μυλωνάς, διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας