Η αγορά εργασίας εξελίσσεται διαρκώς και αν στοχεύετε στην επιτυχία στην καριέρα σας, είναι πραγματικά κρίσιμο να παρακολουθείτε τις επικείμενες αλλαγές και τους τρόπους προσαρμογής στο νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται.

Γνωρίζατε ότι η ικανότητα μάθησης εκτιμάται ιδιαίτερα στην αγορά; Και ότι τόσο οι εργαζόμενοι όσο και οι οργανισμοί κρίνουν απαραίτητη τη δια βίου μάθηση προκειμένου να παραμείνουν σχετικοί και να ευημερήσουν;

Οι νεότερες γενιές έχουν ήδη συνειδητοποιήσει αυτή την ανάγκη. Σύμφωνα με μια μελέτη του ομίλου ManpowerGroup σχετικά με τις σταδιοδρομίες των Millennials από το 2020, περίπου το 93% των νέων θεωρούν ήδη σημαντική τη συνεχή ανάπτυξη δεξιοτήτων για το επαγγελματικό τους μέλλον. Επομένως, η επένδυση στη συνεχή εκπαίδευσή σας αποτελεί το «κλειδί» που θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε τυχόν επερχόμενες προκλήσεις.

Ακολουθούν 3 λόγοι για να συνεχίσετε να μαθαίνετε και να εξελίσσεστε:

Κατανοήστε τις ανάγκες δεξιοτήτων σας

Σε ένα ταχέως εξελισσόμενο περιβάλλον εργασίας πρέπει να κατανοήσετε τις προκλήσεις που βρίσκονται μπροστά σας και να αντιληφθείτε ότι η εκπαίδευση θα καλύψει τα κενά σας. Αυτή η αυτο-αξιολόγηση θα είναι επίσης χρήσιμη για να εντοπίσετε τις δυνατότητές σας και να ευθυγραμμίσετε ανάλογα τις επιλογές σταδιοδρομίας και μάθησης.

Εφόσον βασίζεστε στην καθοδήγηση του μέντορά σας αυτό θα σας βοηθήσει να σχεδιάσετε την πιο αποτελεσματική διαδρομή μάθησης για να καλύψετε όλα τα πεδία σύμφωνα με τους στόχους και τις προσδοκίες σας. Επίσης, ένας μέντορας θα σας βοηθήσει στην οικοδόμηση υπευθυνότητας, δίνοντάς σας μια μεγαλύτερη αίσθηση ευθύνης για την ανέλιξή σας. Ζητήστε τους να σας προτείνουν συγκεκριμένες προκλήσεις σχετικά με τις δεξιότητες που θεωρείτε ότι μπορούν να βελτιωθούν αλλά και αναζητήστε feedback (ανατροφοδότηση) μετά την ολοκλήρωσή τους για να σας βοηθήσουν να αξιολογήσετε την εξέλιξή σας.

Μείνετε ενημερωμένοι για το τι θέλει η αγορά εργασίας

Σύμφωνα με τη μελέτη του ομίλου ManpowerGroup «What Workers Want» («Τι Αναζητούν οι Εργαζόμενοι»), το 81% των επαγγελματιών αναμένουν από τις εταιρείες τους να τους παρέχουν εκπαιδευτικά προγράμματα, προκειμένου να διατηρούν τις δεξιότητές τους ενημερωμένες.

Τον τελευταίο καιρό, η ανάπτυξη προσωπικών δεξιοτήτων βρίσκεται στο επίκεντρο της πλειονότητας των εταιρειών, καθώς οι ηγέτες συνειδητοποιούν ότι προσωπικές δεξιότητες όπως η δημιουργικότητα, η συνεργασία και η ανθεκτικότητα είναι πιο δύσκολο να αντιμετωπιστούν και να διδαχθούν, από τις τεχνικές δεξιότητες. Με αυτού του είδους τη διορατικότητα, μπορείτε να αυτο-αξιολογήσετε τις μαθησιακές σας ανάγκες για να βεβαιωθείτε ότι είστε καλύτερα προετοιμασμένοι/ες για αυτό που ο κόσμος αναζητά ενεργά από εσάς.

Η συνεχής μάθηση και ο σχεδιασμός επαγγελματικής πορείας, «κλειδί» για την επιτυχία

Ταυτόχρονα, ωστόσο, οι νέες τεχνολογίες μεταμορφώνουν βαθιά την αγορά, τους επαγγελματικούς ρόλους και τον τρόπο με τον οποίο εργαζόμαστε. Η τεχνητή νοημοσύνη, η μηχανική μάθηση, τα εικονικά εργαλεία και οι εικονικοί βοηθοί είναι ορισμένα από τα θέματα που προκαλούν σημαντικές αλλαγές. Αν θέλετε να επιτύχετε στον επαγγελματικό σας τομέα, πρέπει να υποστηρίξετε και να προσαρμοστείτε σε κάθε μετασχηματισμό. .

Εξετάζοντας προσεκτικά τις τάσεις που διαμορφώνουν τον κόσμο, μπορείτε να παραμείνετε ενημερωμένοι/ες με τις απαιτήσεις, ενώ εμβαθύνετε τις γνώσεις σας για να αντιμετωπίσετε τα τρέχοντα ζητήματα και να σχεδιάσετε τις πιο ανατρεπτικές λύσεις στην αγορά. Ταυτόχρονα, αυτή η βαθύτερη κατανόηση των τάσεων, σας προσφέρει μια μεγαλύτερη αίσθηση ελέγχου της πορείας σας ενώ σας παρέχει κίνητρο να αναπτυχθείτε.

Περπατήστε το δικό σας μονοπάτι

Η διαυγέστερη σκέψη και η λήψη τεκμηριωμένων αποφάσεων σχετικά με την πορεία σας προκύπτουν από τη συλλογή όσο περισσότερων και καλύτερων πληροφοριών μπορείτε. Εάν είστε καλά ενημερωμένοι/ες για τις τάσεις στην αγορά και γνωρίζετε ποιες είναι οι σχετικές δεξιότητες για να αναπτύξετε και να υπερέχετε ως επαγγελματίας, θα είστε καλύτερα προετοιμασμένοι/ες προκειμένου να λάβετε αποφάσεις σχετικά με τη μελλοντική σας καριέρα.

Η προνοητικότητα θεωρείται θεμελιώδης για την επίτευξη της επιτυχίας. Ενώ αναζητάτε την καθοδήγηση του μέντορά σας καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας, θυμηθείτε ότι η εστίαση και η επιθυμία να βελτιώνεστε καθημερινά πρέπει να είναι βαθιά ριζωμένες μέσα σας εάν στοχεύετε ψηλά και θέλετε να παραμείνετε μέσα στα πράγματα.

Η επένδυση στις ικανότητές σας και η εμβάθυνση βασικών εννοιών θα σας βοηθήσουν να «χτίσετε» την καριέρα σας ως πολύτιμο μέλος της ομάδας, συμβάλλοντας συνεχώς σε ένα λαμπρό και καινοτόμο μέλλον.

Όταν καλλιεργείτε τη δυνατότητα μάθησης σε όλη τη διάρκεια της επαγγελματικής σας ζωής, αντλείτε δύναμη να «χτίσετε» το ταξίδι σας ως επαγγελματίας!

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Executive