Υποχώρησαν τα έσοδα και τα κέρδη της Nintendo κατά το πρώτο οικονομικό τρίμηνο της εταιρείας, καθώς οι πωλήσεις της “γερασμένης” πλέον κονσόλας Switch μειώνονται.

Με βάση τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Nintendo, το πρώτο της οικονομικό τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου και σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις της LSEG, προκύπτουν τα ακόλουθα:

Η παιχνιδοκονσόλα γίνεται… ιαπωνική υπόθεση [γράφημα]

-Έσοδα: 246,6 δισεκατομμύρια γεν (1,65 δισεκατομμύρια δολάρια) έναντι 289,61 δισεκατομμυρίων γεν που αναμένονταν.

-Καθαρά κέρδη: 80,9 δισ. γεν έναντι 70,73 δισ. γεν αναμενόμενα.

-Καθαρές πωλήσεις: Απώλειες 46,5% σε ετήσια βάση,

-Καθαρά κέρδη: Απώλειες κατά 55,3%.

Η Nintendo πούλησε 2,1 εκατομμύρια μονάδες από το προϊόν – ναυαρχίδα της, την κονσόλα Switch, καταγράφοντας πτώση 46% σε ετήσια βάση.

Οι επενδυτές της Νintendo αναζητούν διάδοχο της Switch

Οι επενδυτές αναζητούν νέα σχετικά με έναν διάδοχο της γερασμένης αλλά εξαιρετικά επιτυχημένης κονσόλας Nintendo Switch της Nintendo. Η εταιρεία έχει δηλώσει προηγουμένως ότι η επόμενη στη σειρά συσκευή θα ανακοινωθεί το τρέχον οικονομικό έτος, το οποίο λήγει τον Μάρτιο του 2025.

Η Nintendo είχε επίσης δηλώσει προηγουμένως ότι αναμένει να πουλήσει 13,5 εκατομμύρια μονάδες του υπάρχοντος μοντέλου κονσόλας Switch αυτή την περίοδο.

Το Switch είναι πλέον πάνω από επτά ετών και είναι η δεύτερη πιο επιτυχημένη κονσόλα της εταιρείας σε πωλήσεις μονάδων, μετά το Nintendo DS. Καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής της, η Nintendo αναβάθμισε το Switch με καλύτερη οθόνη και ανέβηκε στο κύμα δημοτικότητας παιχνιδιών με γνωστούς χαρακτήρες όπως ο Mario και η Zelda, τα οποία συνέβαλαν στη διατήρηση των πωλήσεων μακροπρόθεσμα.

Βιντεοπαιχνίδια: Έτοιμη για ανάκαμψη η παγκόσμια αγορά μετά τις έντονες πτώσεις

Η βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών βρίσκεται στο κατώφλι της ανάκαμψης μετά από μερικά ταραχώδη χρόνια που είδαν τις πωλήσεις να βυθίζονται από τα ύψη ρεκόρ που έφτασαν κατά τους πρώτους μήνες της πανδημίας.

«Θα έλεγα ότι η βιομηχανία παιχνιδιών συνολικά είναι έτοιμη για μια άνοδο», δήλωσε στο Yahoo Finance ο πρώην πρόεδρος και COO της Nintendo of America, Reggie Fils-Aimé. «Μόλις τον περασμένο μήνα, στα τέλη του περασμένου μήνα, υπήρξαν ορισμένες ανακοινώσεις παιχνιδιών σε ολόκληρη τη βιομηχανία στις οποίες οι καταναλωτές αντέδρασαν πολύ καλά», σημείωσε ο Fils-Aimé.

«Αυτά είναι νέα παιχνίδια που έρχονται μέσα στη χρονιά. Είναι τα παιχνίδια που έρχονται το 2025. Έρχονται νέες πλατφόρμες, συγκεκριμένα από τη Nintendo, καθώς και φήμες για προσαρμογή στο [PlayStation 5]. Επομένως, υπάρχουν πολλά θετικά πράγματα που σηματοδοτούν ότι ουσιαστικά έχουμε περάσει το κατώφλι για τη βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών και τώρα είμαστε έτοιμοι για μια ανοδική πορεία».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία