Τις ελπίδες της στην τεχνητή νοημοσύνη έχει στηρίξει η Apple προκειμένου οι αναβαθμίσεις του iPhone τους επόμενους μήνες, να τη βοηθήσουν ώστε να ανακάμψει από την επιβράδυνση των πωλήσεων που έχει πλήξει ιδιαίτερα σκληρά τις δραστηριότητές της στην Κίνα.

Apple Intelligence: Διαθέσιμη η δοκιμαστική έκδοση της AI του iPhone

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Τιμ Κουκ συζητώντας σε τηλεδιάσκεψη την Πέμπτη για τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου, είπε ότι οι επερχόμενες λειτουργίες Apple Intelligence θα προσφέρουν έναν νέο λόγο στους πελάτες για να αγοράσουν νέα τηλέφωνα.

«Θα είναι μια πολύ σημαντική στιγμή για έναν συναρπαστικό κύκλο αναβάθμισης», είπε στους αναλυτές.

Tικ Κουκ: Οι επερχόμενες λειτουργίες Apple Intelligence θα προσφέρουν έναν νέο λόγο στους πελάτες για να αγοράσουν νέα τηλέφωνα

Οι παρατηρήσεις ακολούθησαν τα γενικά αισιόδοξα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου που δέχθηκαν ωστόσο πλήγμα από τις υποτονικές πωλήσεις στην Κίνα. Η Apple επέστρεψε στην αύξηση των εσόδων στο β’ τρίμηνο, με αύξηση 5% και 85,8 δισεκατομμύρια δολάρια, ξεπερνώντας την εκτίμηση των αναλυτών για 84,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Αλλά οι πωλήσεις από την Κίνα μειώθηκαν κατά 6,5% στα 14,7 δισεκατομμύρια δολάρια, χάνοντας την πρόβλεψη των 15,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τη Wall Street.

Η μετοχή της εταιρείας παρουσίασε διακυμάνσεις στις συναλλαγές μετά την παρουσίαση των εταιρικών αποτελεσμάτων, ενώ από την αρχή του χρόνου έχει κερδίσει 13%, ενισχυμένη από την ελπίδα των επενδυτών ότι η νέα τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης θα συμβάλει στην ώθηση των πωλήσεων.

Φόβοι στην Apple για την αγορά της Κίνας

Τα αποτελέσματα της Κίνας αναζωπύρωσαν τους φόβους ότι η Apple χάνει έδαφος σε μια από τις πιο σημαντικές αγορές της στο εξωτερικό. Η εταιρεία αντιμετωπίζει πιο έντονο ανταγωνισμό στην περιοχή και η κυβέρνηση έχει περιορίσει τη χρήση ξένης τεχνολογίας σε ορισμένους χώρους εργασίας. Η κινεζική οικονομική ανάπτυξη έχει επίσης επιδεινωθεί.

Η Apple απέδωσε μεγάλο μέρος της πτώσης στον αντίκτυπο του ισχυρού δολαρίου, λέγοντας ότι η θυγατρική επιχείρηση στην Κίνα είναι στην πραγματικότητα πιο υγιής από πριν. Πριν από τρεις μήνες, στελέχη δήλωναν ότι η επιβράδυνση στις πωλήσεις αφορούσε λιγότερο το iPhone και περισσότερο άλλες κατηγορίες προϊόντων.

«Συνειδητοποιούμε ότι είναι μια πολύ ανταγωνιστική αγορά smartphone, αλλά πιστεύουμε ότι τα πάμε αρκετά καλά στο πλαίσιο της ευρύτερης οικονομίας», δήλωσε ο Chief Financial Officer Luca Maestri στο Bloomberg Television.

Ο Κουκ είπε κατά τη διάρκεια της κλήσης κερδών ότι η Apple εξακολουθεί να πιστεύει στην αγορά, δηλώνοντας «σίγουρος μακροπρόθεσμα».

Τρίτο τρίμηνο

Η Apple ανακοίνωσε ότι οι συνολικές πωλήσεις το τρίτο τρίμηνο θα αυξηθούν σε παρόμοιο επίπεδο με το δεύτερο τρίμηνο, κάνοντας επί της ουσίας την εκτίμηση για αύξηση περίπου 5%. Η Wall Street έχει προβλέψει αύξηση 4%.
Τα κέρδη ανήλθαν σε 1,40 δολάρια ανά μετοχή το τρίτο τρίμηνο, υπερβαίνοντας τα 1,35 δολάρια που είχαν εκτιμήσει οι αναλυτές. Η περίοδος που λήγει τον Ιούνιο είναι συνήθως μία από τις πιο χαμηλές σε ανάπτυξη της Apple, καθώς πολλοί πελάτες περιμένουν να έρθει το επόμενο iPhone το φθινόπωρο.

Οι πωλήσεις του κορυφαίου προϊόντος της Apple, του iPhone, ανήλθαν στα 39,3 δισεκατομμύρια δολάρια. Αν και ο αριθμός ήταν ελαφρώς μειωμένος σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street. Πριν από τρεις μήνες, η εταιρεία αρνήθηκε να προβλέψει τα έσοδα του iPhone για την περίοδο Ιουνίου – ένα σημάδι ότι ήταν ακόμα αβέβαιη για την ασταθή αγορά smartphone.

To comeback των iPad

Η μονάδα των iPad της Apple επωφελήθηκε από την πολυαναμενόμενη κυκλοφορία νέων μοντέλων. Η εταιρεία εισήγαγε σημαντικές αναβαθμίσεις τον Μάιο μετά από μια επιβράδυνση στις πωλήσεις για τη σειρά tablet. Τα νέα προϊόντα περιλάμβαναν ένα ακριβότερο iPad Pro με τσιπ M4, καθώς και μια ταχύτερη έκδοση του iPad Air με επιλογή μεγαλύτερης οθόνης.

Η εταιρεία με έδρα το Κουπερτίνο της Καλιφόρνια ανέφερε έσοδα 7,16 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην εν λόγω κατηγορία, αυξημένα κατά 24%, και ξεπέρασε την εκτίμηση των 6,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Πέρα από τα νέα iPad Pro και iPad Air, η Apple εργάζεται σε εκδόσεις των βασικών της iPad και iPad mini με ταχύτερους επεξεργαστές. Αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει πρόσθετες αναβαθμίσεις όταν κυκλοφορήσουν κάποια στιγμή τους επόμενους μήνες.

Apple Intelligence

Η εταιρεία παρουσίασε επίσης το Apple Intelligence το περασμένο τρίμηνο, δείχνοντας τα νέα εργαλεία AI στο συνέδριο προγραμματιστών της τον Ιούνιο. Ωστόσο, η τεχνολογία – με στόχο τα iPhone, iPad και Mac – δεν αναμένεται να κυκλοφορήσει στους πελάτες μέχρι τον Οκτώβριο.

Η Apple επίσης δεν έχει εξηγήσει ακόμη πώς σχεδιάζει να δημιουργήσει έσοδα από τις λειτουργίες, πέρα από την τόνωση της ζήτησης για συμβατές συσκευές. Και η τεχνολογία δεν θα είναι διαθέσιμη στην Κίνα εξαρχής.

Ο τομέας υπηρεσιών, που περιλαμβάνει το App Store, την Apple Music και την πλατφόρμα streaming TV+, συνεχίζει να είναι ένας παράγοντας ανάπτυξης. Πραγματοποίησε πωλήσεις 24,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων το τελευταίο τρίμηνο, αυξημένες κατά 14%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tεχνητή νοημοσύνη