Η Berkshire Hathaway Inc. μείωσε το μερίδιό της στην Apple Inc. κατά σχεδόν 50%, στο πλαίσιο μιας τεράστιας πώλησης μετοχών κατά το δεύτερο τρίμηνο, η οποία έστειλε το απόθεμα μετρητών του δισεκατομμυριούχου Γουόρεν Μπάφετ σε ρεκόρ 276,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων, όπως σημειώνει το Bloomberg.

Συνολικά, η Berkshire πούλησε μετοχές αξίας 75,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου, ανέφερε ο όμιλος με έδρα την Ομάχα της Νεμπράσκα.

Ποια μετοχή πουλάει για 9η συνεχή ημέρα ο μάντης της Ομάχα

Η Berkshire δυσκολεύεται να βρει τρόπους να αξιοποιήσει το «βουνό» των μετρητών της λόγω του υποτονικού περιβάλλοντος συμφωνιών. Στην ετήσια συνέλευση των μετόχων της εταιρείας τον Μάιο, ο Μπάφετ δήλωσε ότι δεν βιάζεται να ξοδέψει «εκτός αν πιστεύουμε ότι κάνουμε κάτι που έχει πολύ μικρό ρίσκο και μπορεί να μας αποφέρει πολλά χρήματα».

Ο Μπάφετ ξεφορτώθηκε μετοχές καθώς ο δείκτης μετοχών S&P 500 ανέβαινε, σημειώνοντας υψηλό ρεκόρ στα μέσα Ιουλίου, αν και έκτοτε έχει κινηθεί πτωτικά σε καθεμία από τις τρεις τελευταίες εβδομάδες λόγω της ανησυχίας ότι η αισιοδοξία για την τεχνητή νοημοσύνη ήταν υπερβολική.

Τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν σε 11,6 δισ. δολάρια, από 10 δισ. δολάρια την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο.

Οι καταθέσεις της δείχνουν επίσης ότι η Berkshire μείωσε τη συμμετοχή της στην Bank of America Corp. το δεύτερο τρίμηνο.

Berkshire Hathaway: Αποεπένδυση σε μια κομβική στιγμή για την Apple

Οι πωλήσεις της Apple στην Κίνα μειώθηκαν κατά 6,5% στα 14,7 δισ. δολάρια το τρίτο τρίμηνο, υπολειπόμενη της πρόβλεψης της Wall Street για 15,3 δισ. δολάρια.

Τα αποτελέσματα αναζωπύρωσαν τους φόβους ότι η Apple χάνει έδαφος σε μία από τις σημαντικότερες υπερπόντιες αγορές της. Η Apple έχει να αντιμετωπίσει πιο έντονο ανταγωνισμό στην περιοχή, ενώ η κυβέρνηση έχει περιορίσει τη χρήση ξένης τεχνολογίας σε ορισμένους χώρους εργασίας. Η κινεζική οικονομική ανάπτυξη έχει επίσης επιδεινωθεί.

Η Apple απέδωσε μεγάλο μέρος της πτώσης στις επιπτώσεις του ισχυρού δολαρίου, σημειώνοντας ότι οι δραστηριότητες στην Κίνα είναι στην πραγματικότητα πιο υγιής από ό,τι πριν. Πριν από τρεις μήνες, τα στελέχη της δήλωσαν ότι η επιβράδυνση αφορούσε λιγότερο το iPhone που δεν είχε ικανοποιητικές επιδόσεις και περισσότερο τις αδύναμες πωλήσεις άλλων προϊόντων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Εργάτες γης χωρίς χαρτιά – Οι σύγχρονοι σκλάβοι στην Ιταλία της μεταφασίστριας Τζόρτζια Μελόνι
Διεθνή |

Εργάτες γης χωρίς χαρτιά – Οι σύγχρονοι σκλάβοι στην Ιταλία της μεταφασίστριας Τζόρτζια Μελόνι

Ο βάρβαρος θάνατος ενός Ινδού μετανάστη στην Ιταλία φέρνει ξανά στο προσκήνιο τα αληθινά εγκλήματα με θύματα εργάτες γης, υπό τη σιωπηρή ανοχή της ξενοφοβικής κυβέρνησης της Ρώμης