Η όρεξη των επενδυτών παγκοσμίως για τα πιο ακριβά αμοιβαία κεφάλαια αντιστάθμισης κινδύνου πολλαπλών στρατηγικών έχει μειωθεί, ανέφερε η Goldman Sachs σε έκθεσή της αν και περισσότεροι επενδυτές σχεδιάζουν να προσθέσουν αμοιβαία κεφάλαια αντιστάθμισης κινδύνου στα χαρτοφυλάκιά τους, σημειώνει το Reuters.

Τα στοιχεία της Goldman Sachs από έρευνα σε περισσότερους από 300 επενδυτές, όπως οικογενειακά γραφεία, κρατικά επενδυτικά ταμεία και συνταξιοδοτικά προγράμματα, έδειξαν ότι μόλις το 15% εξέφρασε ενδιαφέρον να αυξήσει την έκθεσή του σε στρατηγικές πολλαπλών διαχειριστών με τα λεγόμενα pass-through fees, όπου το hedge fund μετακυλύει κόστη.

Goldman Sachs: Αβέβαιο εάν ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ ενισχύσει την προσφορά πετρελαίου

Το ποσοστό αυτό έχει μειωθεί από μόλις πάνω από το ένα πέμπτο των επενδυτών που ήταν πρόθυμοι να αναλάβουν τις πρόσθετες αμοιβές πέρυσι, δήλωσε η Goldman Sachs.

Τα μεγαλύτερα αμοιβαία κεφάλαια αντιστάθμισης κινδύνου πολλαπλών διαχειριστών που χρεώνουν pass-through fees, παίρνουν τώρα πίσω περισσότερα από τα μισά κέρδη, αφήνοντας στους επενδυτές μια μέση απόδοση στο 42% της επένδυσης, μετά την αφαίρεση των εξόδων και των αμοιβών απόδοσης, ανέφερε προηγούμενη έκθεση της Barclays.

«Εάν οι μεταβιβαστικές αμοιβές κάνουν το γεύμα μικρότερο, ως επενδυτής πρέπει να αποφασίσετε εάν το γεύμα είναι ακόμα αρκετά μεγάλο ή τόσο υψηλής ποιότητας που μπορείτε να ζήσετε με ένα πολύ μικρότερο γεύμα», δήλωσε ο Χάραλντ Μπερλίνικε, εταίρος της Sarnia Asset Management.

Αυτά τα αμοιβαία κεφάλαια αντιστάθμισης κινδύνου είδαν το υψηλότερο ποσοστό εκροών που ανήλθε συνολικά στο 1,5% των περιουσιακών στοιχείων που διαχειρίστηκαν το πρώτο εξάμηνο του έτους, με καθαρές εκροές συνολικά περίπου 1,1% των περιουσιακών στοιχείων που διαχειρίστηκαν σε όλες τις στρατηγικές, εκτός από τις στρατηγικές συστηματικής επένδυσης, οι οποίες είδαν καθαρές εισροές. «Η εικόνα των ροών παραμένει δύσκολη μέχρι στιγμής το 2024», αναφέρεται στην έκθεση της Goldman.

Η έρευνα έδειξε επίσης, ωστόσο, ότι το μεγαλύτερο ποσοστό επενδυτών από το 2020 σχεδιάζει να προσθέσει περισσότερα αμοιβαία κεφάλαια αντιστάθμισης κινδύνου στα χαρτοφυλάκιά του, τα οποία «νίκησαν» για πρώτη φορά τα ιδιωτικά πιστωτικά κεφάλαια ως η πιο δημοφιλής κατηγορία περιουσιακών στοιχείων συνολικά. Η πολυσυζητημένη στρατηγική όπου οι εταιρείες δανείζονται απευθείας από εξειδικευμένα κεφάλαια, παρακάμπτοντας τις τράπεζες και την αγορά ομολόγων, είδε το ποσοστό των επενδυτών που επιθυμούν να μειώσουν την έκθεσή τους να διπλασιάζεται σχεδόν στο 11% από 6% το 2023, ανέφερε η τράπεζα.

Οι περισσότεροι επενδυτές που ήταν πρόθυμοι να αυξήσουν τις δαπάνες για εναλλακτικές επενδύσεις που εξέτασε η Goldman δεν άλλαξαν γενικά τις απόψεις τους σε σχέση με παρόμοια έρευνα που διεξήγαγε η τράπεζα το 2023, εκτός από μια τεράστια πτώση στα αμοιβαία κεφάλαια που παίρνουν μόνο θέσεις long σε ομόλογα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή