Η κυβέρνηση της Κίνας παρουσίασε σήμερα τις προτεραιότητές της για την τόνωση των καταναλωτικών δαπανών, καθώς η αδύναμη εγχώρια ζήτηση εξακολουθεί να επιβαρύνει την ανάπτυξη, με το Κρατικό Συμβούλιο, το συμβούλιο υπουργών στην Κίνα, να ορίζει 20 βασικά βήματα.

Αυτά περιλαμβάνουν τη διερεύνηση των δυνατοτήτων επέκτασης της βασικής κατανάλωσης σε τομείς όπως η εστίαση, οι οικιακές υπηρεσίες και η φροντίδα ηλικιωμένων, σύμφωνα με δήλωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της κεντρικής κυβέρνησης την οποία επικαλείται το Bloomberg.

Οι αρχές θα επιδιώξουν επίσης να προωθήσουν νέους τύπους δαπανών, να ενισχύσουν καταστήματα λιανικής πώλησης χωρίς προσωπικό και θυρίδες αυτοπαραλαβής και να υποστηρίξουν την ανάπτυξη του ηλεκτρονικού αθλητισμού και του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Κίνα: Πώς θα μειωθεί η πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα

Το κυβερνών Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας δεσμεύτηκε τον Ιούλιο να δώσει μεγαλύτερη έμφαση στην ενίσχυση της κατανάλωσης σε μια πολιτική που θα επικεντρωθεί δύο φορές την εβδομάδα σε μια ολομέλεια για τις μακροπρόθεσμες μεταρρυθμίσεις.

Η οικονομική ανάπτυξη της χώρας επιβραδύνθηκε απροσδόκητα στο χειρότερο ρυθμό των τελευταίων πέντε τριμήνων σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν τον Ιούλιο, καθώς ο μαρασμός των καταναλωτικών δαπανών υπονόμευσε την έκρηξη των εξαγωγών. Αυτό προκάλεσε εκκλήσεις προς τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής να απελευθερώσουν την κρατική στήριξη για να βοηθήσουν το Πεκίνο να επιτύχει τον ετήσιο στόχο του για ανάπτυξη περίπου 5% για το 2024.

Σύμφωνα με το πλαίσιο πολιτικής που ανακοινώθηκε σήμερα, η κυβέρνηση θα ενισχύσει τη χρηματοδοτική στήριξη επιλέξιμων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων στον τομέα των υπηρεσιών και θα εφαρμόσει πρόσθετες εκπτώσεις φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων για την αντιστάθμιση του κόστους φροντίδας βρεφών και παιδιών κάτω των τριών ετών, καθώς και των δαπανών για την εκπαίδευση και τη στήριξη των ηλικιωμένων.

Το Πεκίνο σκοπεύει επίσης να ενθαρρύνει την ανάπτυξη νέων τομέων τουρισμού αναψυχής, συμπεριλαμβανομένων των κρουαζιερόπλοιων και του γιώτινγκ.

Οι αρχές θα ενισχύσουν την πιστωτική στήριξη για βασικούς τομείς της κατανάλωσης υπηρεσιών και θα αυξήσουν την προσφορά χρηματοπιστωτικών προϊόντων που ανταποκρίνονται στις αναπτυξιακές ανάγκες νέων καταναλωτικών μορφών, όπως η οικονομία διαμοιρασμού, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή