Η νέα καγκελάριος (υπουργός Οικονομικών) του Ηνωμένου Βασιλείου, Ρέιτσελ Ριβς, πρόκειται να συναντήσει κορυφαία στελέχη της Wall Street, συμπεριλαμβανομένης της Διευθύνουσας Σύμβουλου της Citigroup, Τζέιν Φρέιζερ και του Στιβ Σβαρτσμαν της Blackstone κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη Νέα Υόρκη.

Η Φρέιζερ θα συμμετάσχει μαζί με άλλους χρηματοδότες της Wall Street σε συνάντηση στις αρχές της επόμενης εβδομάδας με την Ριβς, η οποία ανέλαβε καθήκοντα τον περασμένο μήνα μετά την αλλαγή κυβέρνησης στη Βρετανία, σύμφωνα με πηγές του Bloomberg.

«Καπνιστός σολομός και ομελέτα»: Το μανιφέστο της πρώτης υπουργού Οικονομικών της Βρετανίας

Εκπρόσωποι της Citi, της Blackstone και του υπουργείου Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου αρνήθηκαν να σχολιάσουν το εν λόγω δημοσίευμα.

Η Ριβς, η οποία είναι η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει τα ηνία της οικονομίας του Ηνωμένου Βασιλείου, έχει κάτι κοινό με τη Φρέιζερ, η οποία είναι και η πρώτη γυναίκα διευθύνουσα σύμβουλος μεγάλης τράπεζας της Wall Street και γεννημένη στη Βρετανία. Ο Ριβς συναντήθηκε ήδη με την Αμερικανίδα ομόλογό της Τζάνετ Γέλεν —την πρώτη γυναίκα κάτοχο του αντίστοιχου αξιώματος στις ΗΠΑ— σε σύνοδο κορυφής στο Ρίο ντε Τζανέιρο τον περασμένο μήνα.

Η πρώιμη εκδήλωση οικονομικής διπλωματίας δείχνει την αποφασιστικότητα της Ριβς να ενισχύσει τις ξένες επενδύσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο

Οικονομική διπλωματία

Αυτή η πρώιμη εκδήλωση οικονομικής διπλωματίας δείχνει την αποφασιστικότητα της Ριβς να ενισχύσει τις ξένες επενδύσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου αναμένεται να αυξήσει τους φόρους τον Οκτώβριο για να καλύψει τη μαύρη τρύπα στον κρατικό προϋπολογισμό που νωρίτερα αυτή την εβδομάδα περιέγραψε ως την οικονομική κληρονομιά των προκατόχων της, αναφέρει το Bloomberg.

Η εφημερίδα Telegraph το Σάββατο ανέφερε ότι θα εμφανιστεί επίσης στο πλευρό του νέου πρωθυπουργού Κιρ Στάρμερ σε διεθνή σύνοδο κορυφής επενδύσεων που προγραμματίζεται για τις 14 Οκτωβρίου στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Στις ΗΠΑ, η Ριβς πρόκειται να παρευρεθεί σε ιδιωτικό δείπνο με τον Σβάρτσμαν, ο οποίος ηγείται της μεγαλύτερης εταιρείας ιδιωτικών κεφαλαίων στον κόσμο. Η συνάντηση, η οποία αναφέρθηκε για πρώτη φορά από τους Times, είναι αξιοσημείωτη δεδομένης της δέσμευσης της Ριβς να φορολογήσει περισσότερο τον κλάδο των ιδιωτικών κεφαλαίων, αντιμετωπίζοντας τους μεταφερόμενους τόκους ως εισόδημα και όχι ως κέρδος κεφαλαίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή