Η γαλλική αεροπορική εταιρία Air France ανακοίνωσε σήμερα ότι τόσο η ίδια, όσο και η συνεργαζόμενη αεροπορική εταιρία Transavia αναστέλλουν περαιτέρω τις πτήσεις μεταξύ του Παρισιού και της Βηρυτού τουλάχιστον μέχρι την 6η Αυγούστου, με δεδομένη την κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή της Μέσης Ανατολής. Η αρχική αναστολή των πτήσεων ίσχυε μέχρι σήμερα.

Οι αεροπορικές εταιρίες αποφεύγουν τον εναέριο χώρο του Ιράν και του Λιβάνου ακυρώνοντας τις πτήσεις τους προς το Ισραήλ και το Λίβανο, καθώς μεγαλώνουν οι ανησυχίες για το ενδεχόμενο μιας περιφερειακής πολεμικής σύγκρουσης, μετά την εξουδετέρωση ηγετικών στελεχών των τρομοκρατικών οργανώσεων Χαμάς και Χεζμπολάχ.

Οι αεροπορικές εταιρείες άρχισαν να ακυρώνουν πτήσεις προς το Τελ Αβίβ

Η Air France ανέστειλε τις πτήσεις της μεταξύ του Παρισιού και της Βηρυτού την περασμένη Δευτέρα, δύο ημέρες μετά από έναν βομβαρδισμό που έπληξε τα Υψώματα του Γκολάν που ελέγχονται από το Ισραήλ, με συνέπεια το θάνατο 12 παιδιών και εφήβων.

Για την επίθεση αυτή, τόσο το Ισραήλ, όσο και οι ΗΠΑ κατηγορούν την Χεζμπολάχ.

Τα περιστατικά αυτά έχουν αυξήσει σημαντικά τις περιφερειακές εντάσεις, ωθώντας τις αεροπορικές εταιρείες να λάβουν μέτρα εν μέσω ενός πιθανού χτυπήματος αντιποίνων από το Ιράν και τους πληρεξουσίους του στην περιοχή. Αναστολή πτήσεων υπήρξε και προς την Βηρυτό καθώς ανέμεναν την επίθεση του Ισραήλ στον Λίβανο. Επίθεση που πραγματοποιήθηκε.

Και η Turkish Airlines

Η τουρκική αεροπορική εταιρεία Turkish Airlines ανέστειλε τις πτήσεις της προς το Ιράν για το βράδυ της Παρασκευής, λόγω της έντασης μεταξύ του Ισραήλ και του Ιράν, μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu, χωρίς να αναφέρει τις πηγές του.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, οι πτήσεις προς διάφορες πόλεις του Ιράν ξανάρχισαν το πρωί του Σαββάτου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βρετανία : Ακυρώνει έργα υποδομής για την τεχνητή νοημοσύνη
Επικαιρότητα |

Η νέα βρετανική κυβέρνηση ακυρώνει επενδύσεις 1,7 δισ. δολαρίων για την τεχνητή νοημοσύνη

Μεταξύ αυτών και η δημιουργία ενός υπολογιστή exascale επόμενης γενιάς, ικανού να εκτελεί 1 τρισεκατομμύριο υπολογισμούς το δευτερόλεπτο, στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου.