Ως απαραίτητο βήμα προς έναν χώρο συγγενή των μέχρι στιγμής δραστηριοτήτων της Βενέτης, χαρακτήρισε ο Παναγιώτης Μονεμβασιώτης την είσοδο της εταιρείας στην αγορά ελαιολάδου.

Μιλώντας στον ΟΤ ο βασικός μέτοχος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Βενέτης, τόνισε τον επιχειρηματικό χαρακτήρα της μητρικής εταιρείας και την διαχρονική εστίασή της στο χώρο των τροφίμων.

Βενέτης: Είσοδος στην αγορά ελαιολάδου με νέα εταιρεία

Η επέκταση των δραστηριοτήτων της εταιρείας στον χώρο των τροφίμων είναι διαρκής και αφορά σε συναφείς δραστηριότητες όχι μόνο στον δευτερογενή τομέα παραγωγής και μεταποίησης τροφίμων, αλλά και στον πρωτογενή παραγωγικό τομέα.

«Δεν αποτελεί μια επενδυτική κίνηση – δεν το βλέπω υπό αυτό το πρίσμα», σχολίασε ο κ. Μονεμβασιώτης για την ίδρυση της ΟΛΥΜΠΙΑ ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΑ Ι.Κ.Ε. που καταχωρίστηκε στο ΓΕΜΗ πριν από τρεις μόλις ημέρες. «Αντιθέτως είναι μια ακόμη επιχειρηματική μας δραστηριότητα», πρόσθεσε. «Άλλωστε είμαστε μια επιχείρηση τροφίμων και αποφασίσαμε σιγά-σιγά να μπούμε στον δυναμικό αυτό χώρο, που έχει άμεση σχέση με ό,τι έχουμε πράξει και έχουμε σχεδιάσει ως Βενέτης».

Βενέτης: Ποια είναι η εταιρεία ελαιολάδου

Με αρχικό κεφάλαιο 100.000 ευρώ, η νεοσυσταθείσα εταιρεία εμφανίζει ως διαχειριστή τον Παναγιώτη Μονεμβασιώτη, με την Βενέτης ΑΕΒΕ να είναι εταίρος με 55% και τον Γεώργιο Μαντά να κατέχει το 45%.

Η κύρια δραστηριότητα της ΟΛΥΜΠΙΑ ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΑ Ι.Κ.Ε. είναι η καλλιέργεια ελιών για την παραγωγή ελαιολάδου.

Ενώ ως δευτερεύουσα δραστηριότητα περιγράφεται η εξαγωγή ελαιολάδου, οι υπηρεσίες έκθλιψης ελαιοκάρπου και άλλων ελαιούχων σπόρων, όπως και το χονδρικό εμπόριο ελαιολάδου. venetis dodoni

Η περίπτωση της Παγωτά Δωδώνη

Τον Ιούνιο τα Παγωτά Δωδώνη τέθηκαν υπό την ομπρέλα της Βενέτης, καθώς ολοκληρώθηκε, ύστερα από δύο έτη, η εξαγορά των χρεών της προς τις τράπεζες, συνολικού τιμήματος περίπου 40 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, ολοκληρώθηκε η αγορά του συνόλου των μετοχών της εταιρείας από αλλοδαπή εταιρεία με έδρα την Κύπρο. Η αγορά αποτελεί το αποτέλεσμα μιας μακροχρόνιας σειράς διαπραγματεύσεων, με πέντε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που είχαν αναλάβει τη διαχείριση της Παγωτά Δωδώνη.

Ειδικότερα, μετά από ενδελεχή έλεγχο των προς αγορά δανείων, η Βενέτης ΑΒΕΕΤ ίδρυσε ξεχωριστή εταιρεία για να αποκτήσει τις δανειακές απαιτήσεις της Παγωτά Δωδώνη από τους προαναφερόμενους διαχειριστές,  ύψους 40 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, ολοκληρώθηκε η διαδικασία εξαγοράς των μετοχών της , εγχείρημα που απαιτούσε την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ επτά διαφορετικών μερών και την αντιμετώπιση πληθώρας δυσεπίλυτων ζητημάτων. Με τον τρόπο αυτό, υλοποιήθηκε το σύνολο του σχεδιασμού για την εξ ολοκλήρου εξαγορά της εταιρείας ώστε να μπορεί να προχωρήσει η ένταξή της σε διαδικασία εξυγίανσης.

Όπως τόνισε ο κ. Μονεμβασιώτης το νέο concept θα ξεκινήσει από το κατάστημα Cremeria Veneti στην Νέα Ερυθραία. Ανάλογα με την αποδοχή θα αποφασιστεί στην πορεία η ανάπτυξή του είτε με εταιρικά καταστήματα είτε με το σύστημα της δικαιόχρησης.

Όπως έχει καταχωριστεί στο ΓΕΜΗ, στις 10 Αυγούστου 2023, ο Έκτορας Μονεμβασιώτης, γιος του προέδρου και μεγαλομέτοχου της Βενέτης, ίδρυσε την εταιρεία ΚΡΕΜΕΡΙΑ ΔΩΔΩΝΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ με έδρα τη Λυκόβρυση και διαχειριστή τον Παναγιώτη Ιωάννου, η θητεία του οποίου λήγει στις 10 Σεπτεμβρίου 2024.

«Δεν βλέπω τη δραστηριότητα στο ελαιόλαδο ως επένδυση. Είναι φυσιολογική κίνηση αφού είμαστε εταιρεία τροφίμων», σχολίασε ο Παναγιώτης Μονεμβασιώτης για την ίδρυση της ΟΛΥΜΠΙΑ ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΑ Ι.Κ.Ε.

Κινήσεις στο χώρο του καφέ

Τον Μάιο του 2021, προχώρησε στη σύσταση της TAILOR MADE COFFEE COMPANY με σκοπό τις υπηρεσίες παροχής ποτών, το χονδρικό εμπόριο (ζάχαρης, σοκολάτας, ειδών ζαχαροπλαστικής, καφέ, τσαγιού, κακάου, μπαχαρικών, ενδυμάτων/υποδημάτων και μηχανήματων για τη βιομηχανία τροφίμων, ποτών και καπνού) το λιανικό εμπόριο άλλων τροφίμων σε εξειδικευμένα καταστήματα, το λιανικό εμπόριο από επιχειρήσεις πωλήσεων με αλληλογραφία ή μέσω διαδικτύου, τις δραστηριότητες υπηρεσιών εστιατορίων και κινητών μονάδων εστίασης, τις δραστηριότητες παροχής επιχειρηματικών συμβουλών και άλλων συμβουλών διαχείρισης, την επεξεργασία τσαγιού και καφέ και τέλος τις υπηρεσίες διεξαγωγής σεμιναρίων επιμόρφωσης στελεχών επιχειρήσεων.

Και στην περίπτωση αυτή, ο Παναγιώτης Μονεμβασιώτης είναι διαχειριστής, ενώ το 60% ελέγχει η Βενέτης ΑΒΕΕΤ που κατέβαλλε κεφάλαιο ύψους 100.200, ενώ το υπόλοιπο 40% διατηρεί ο Αλέξανδρος Παπαγεωργίου, ο οποίος θα παρέχει τεχνογνωσία και πηρεσίες στην εταιρεία για χρονική περίοδο 5 ετών από τη νόμιμη σύστασή της. O Αλέξανδρος Παπαγεωργίου ήταν συνιδρυτής και συνιδιοκτήτης (μαζί τότε με τον Τάσο Δεληχρήστο και τη Μοίρα Γεραντωνάκη) του Tailor Made micro Roastery & cocktail Bar που το 2011 άνοιξε τις πόρτες του στην πλατείας Αγίας Ειρήνης στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις του 2020 στο ΓΕΜΗ, η εταιρεία δεν έχει δραστηριότητα, παραμένοντας ωστόσο ενεργή. venetis

Πλάνο ανάπτυξης

Η ΟΛΥΜΠΙΑ ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΑ Ι.Κ.Ε. έρχεται να προστεθεί στην επιχειρηματική δραστηριότητα της Βενέτης που μετρά 76 χρόνια λειτουργίας, από το 1948.

Με αναπτυξιακό πρόγραμμα ποιοτικής αναβάθμισης, σε όλους τους τομείς, με ταυτόχρονη αναδιοργάνωση όλων των υπηρεσιών της, η εταιρεία με έδρα τη Λυκόβρηση όπου διατηρεί και χώρους παραγωγής, έχει λανσάρει food concepts, όπως το Βενέτη Food Hall, το premium Βενέτη 1948, Βενέτη Great, Γαλακτοπωλείο Cremeria, Veneti Go.

Μετά το café εστιατόριο Κ. Παρθένης και το café Ilissos στην Εθνική Πινακοθήκη που λειτουργούν κανονικά, το αναπτυξιακό πλάνο της Βενέτης με τετραετή ορίζοντα προϋπολογισμό στα 79,5 εκατομμύρια ευρώ «τρέχει» κανονικά.

Το πλάνο περιλαμβάνει: κατασκευή κτιριακών εγκαταστάσεων νέας μονάδας συνολικής επιφάνειας 15.000 τ.μ. (15 εκατ. ευρώ), προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού και πράσινων γραμμών παραγωγής (5 εκατ. ευρώ), δαπάνες για μελέτες (500 χιλ ευρώ), πλάνο εξυγίανσης και ανάπτυξης της Παγωτά Δωδώνη (10 εκατ. ευρώ), αγορά νέου εξοπλισμού και ανάπλαση υφιστάμενων κτιριακών εγκαταστάσεων (5 εκατ. ευρώ), ίδρυση νέων εταιρικών καταστημάτων (10 εκατ. ευρώ) και εξαγορά δικτύων καταστημάτων εστίασης (20 εκατ. ευρώ), «μέσω των οποίων θα προέλθει και η ανάπτυξη».

Ενώ στις αρχές Ιουνίου, ανακοίνωσε την επαναλειτουργία του θρυλικού Jackson Hall στην οδό Μηλιώνη στο Κολωνάκι, υπό τη νέα του μορφή. Σύμφωνα με το σχεδιασμό, Στον πρώτο όροφο έχει στηθεί ένα αμερικανικού τύπου bar-restaurant όπου θα δραστηριοποιούνται δύο brands, το Jackson Burger και το Pizza Mia, ενώ στο ισόγειο έχει δημιουργηθεί ένα Artisan Bakery με το σήμα του concept «Veneti Jackson’s», που λειτουργεί ήδη επί της Κασσαβέτη στην Κηφισιά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Το αξέχαστο ποδοσφαιρικό καλοκαίρι της Kaizen Gaming
Επιχειρήσεις |

Το αξέχαστο ποδοσφαιρικό καλοκαίρι της Kaizen Gaming

Περιοδείες των τροπαίων του EURO και του Copa América, fan zones με εκατοντάδες χιλιάδες φιλάθλους, «ταξίδι» πίσω στο 2004, παιδικά χαμόγελα και εορταστικές εκδηλώσεις για τους ανθρώπους της εταιρείας σε όλο τον κόσμο.