Εκατομμύρια δολάρια «ρίχνει στα πόδια» αστέρων του Χόλιγουντ  η Meta, η μητρική εταιρεία των facebook και instagram  προκειμένου να αποκτήσει το δικαίωμα να ηχογραφήσει και να χρησιμοποιήσει τη φωνή τους για έργα τεχνητής νοημοσύνης,  σημειώνει το Bloomberg.

Σύμφωνα ανθρώπους που γνωρίζουν τις διαπραγματεύσεις, η εταιρεία συζητά με την γνωστή και βραβευμένη με Οσκαρ Judi Dench, την κωμικό και ράπερ Awkwafina και τον επίσης κωμικό Keegan-Michael Key. Εκπρόσωποι της Meta αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

Apple: Επιδιώκει come back με όπλο την τεχνητή νοημοσύνη μετά το «χαστούκι» στην Κίνα

Η Meta, ιδιοκτήτρια των Facebook και Instagram, τρέχει για να κλείσει τις συμφωνίες ώστε να έχει χρόνο να αναπτύξει μια σουίτα εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης για να την παρουσιάσει στην εκδήλωση Connect 2024 τον Σεπτέμβριο.

Αν και δεν είναι απολύτως σαφές πώς θα χρησιμοποιήσει η Meta τις φωνές, έχει συζητήσει ένα chatbot που θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως ψηφιακός βοηθός, αλά Siri της Apple, ή ως φίλος, είπαν οι άνθρωποι. Οι χρήστες θα μπορούσαν να μιλήσουν με ένα chatbot που έχει τη φωνή της Awkwafina, για παράδειγμα.

Η κωμική ηθοποιός και ράπερ Awkwafina

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Meta και ορισμένων εκπροσώπων ταλέντων έχουν σταματήσει και ξεκινήσει πολλές φορές επειδή τα μέρη δεν μπορούν να συμφωνήσουν στους όρους για τη χρήση των φωνών των ηθοποιών. Η Meta θα ήθελε να εξασφαλίσει τα δικαιώματα των φωνών για πολλές χρήσεις για μια καθορισμένη χρονική περίοδο σε ένα μόνο έργο. Οι εκπρόσωποι των ηθοποιών επιδιώκουν αυστηρότερα όρια.

Συμφωνία της Meta με το συνδικάτο των ηθοποιών

Η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης έχει τρομάξει πολλούς στη δημιουργική κοινότητα του Χόλιγουντ, οι οποίοι φοβούνται ότι θα χάσουν δουλειά ως αποτέλεσμα της τεχνολογίας. Σεναριογράφοι και ηθοποιοί αγωνίστηκαν για προστασία από τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης κατά τη διάρκεια στάσεων εργασίας πέρυσι.

Ωστόσο, η SAG-AFTRA, το κύριο συνδικάτο των ηθοποιών, έχει καταλήξει σε συμφωνία με τη Meta για τους όρους, σύμφωνα με τις πηγές του Bloomberg.

Η Meta έχει πειραματιστεί με τη δημιουργία chatbots που βασίζονται σε κείμενο και είναι εμπνευσμένα από διασημότητες όπως ο Ντουέιν Γουέιντ και η Πάρις Χίλτον.

Η εταιρεία έχει ήδη τερματίσει αυτό το πρόγραμμα. Έχει επίσης παρουσιάσει ένα στούντιο τεχνητής νοημοσύνης που επιτρέπει στους δημιουργούς περιεχομένου να φτιάχνουν chatbots του εαυτού τους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tεχνητή νοημοσύνη